20 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞKAN GÜNAYDIN SAHİP ÇIKTI

BAŞKAN GÜNAYDIN SAHİP ÇIKTI

Isparta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan iş istedikten sonra,Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) işe alınan down sendromlu Mustafa Özbayrakçı, iddiaya göre geçen hafta işten çıkarıldı. Duruma sinirlenen anne Nebahat Özbayrakçı'nın basın toplantısı düzenlediği sırada telefonla arayan Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, Mustafa'yı işe alma sözü verdi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı seçim döneminde geldiği Isparta mitinginde kendisinden iş isteyen down sendromlu 21 yaşındaki Mustafa Özbayrakçı, bir süre sonra durumdan haberdar olan SDÜ Rektörü Prof. Dr.Hasan İbicioğlu'nun talimatıyla taşeron şirket üzerinden üniversitede işealındı. Bir süre rektörlük ve spor salonunda geri hizmette çalışan Mustafa Özbayrakçı, iddiaya göre 5 ay sonra işten çıkarıldı. Duruma sinirlenen anne Nebahat Özbayrakçı, olayı kamuoyuyla paylaşmak için bugün Elele Derneği'ne ait Pembe Köşk'te basın toplantısı düzenlemeye karar verdi. Toplantı başlamadanönce telefonla anneyi arayan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,durumundan haberdar olduğunu belirterek, Mustafa Özbayrakçı'ya belediyede işvereceğini söyledi.

OĞLUNU ALIP BAŞKANA GİTTİ

Başkan Günaydın'ın, "Duyunca çok üzüldüm. Allah birkapıyı kapatır diğerini açar. Üzülmeyin, ağlamayın. Bundan böyle oğlunuz bizimoğlumuzdur. Belediyede işe alıyorum. Zaten babası da bizde çalışıyor"dediği Nebahat Özbayrakçı, oğlu Mustafa'yı da yanına alarak, Başkan Günaydın'a makamında teşekküre gitti. Oğlunun engelli olduğu gerekçesiyle işten atıldığını iddia eden anne Bayrakçı, geçen hafta eve çocuğunun işine son verildiğine yönelik tebligat gönderildiğini aktardı.

'MEĞER HEPSİ REKLAMMIŞ'

Oğlunun işten çıkarılmasından sonra Rektör İbicioğlu ile görüşmek için makamına gittiğini, 3 saat beklemesine rağmen görüşemediğini kaydeden Özbayrakçı, "Oğlumun özürlü olduğunu bilerek işe aldılar, aynı gerekçeyle işten çıkardılar. Bundan 6 ay önce oğlumu işe alan SDÜ Rektörü'nü'Bunu reklam amaçlı yapıyorsanız kesinlikle yapmayın' diye uyarmıştım. Meğerhepsi bir reklammış" dedi. Anne Özbayrakçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a faks çekerek olayı anlattıklarını, olayla ilgili de hukuki yollara başvuracaklarını vurguladı.

Isparta Belediye Başkanı Günaydın ise "3 gün önce rüyamda 1 anneyle 1 çocuk bana iş için gelmişlerdi. Ben zaten Mustafa'yı 3 günönce rüyamda işe almıştım. Rüyam gerçek çıktı" dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun Hac ibadetinde olduğu, down sendromlu Mustafa Özbayrakçı'nın, İş Güvenliği Yasası gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığı kaydedildi.

REKTÖR NE DEMİŞTİ?

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, Mustafa Özbayrakçı'yı işe aldığı dönem gazetecilere yaptığı açıklamada, "Normalde işçi olarak özürlü kadrosu yok fakat biz şuna inanıyoruz; üniversite olarak sosyal amaçlarımız arasında bu tür insanlara sahip çıkmak da olmalı. Tüm kamu kurumlarında, özelsektör kurumlarında da olmalı. Mustafa inşallah burada sevinç kaynağımız olacak.Üniversiteler kişi ve kurumlara önder ve örnek olmak zorundalar" demişti. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ak partili 32

29 Eylül 2014 Pazartesi 17:52

Sayın Cumhurbaşkanımız,yapması gerekeni yapmıştır.Ondan sonrası bizim siyaseçilerimize özellikle çok değerli vekillerimize kalmıştır.Cumhurbaşkanımızn emanati diye sahip çıkmaları gerekirdi.Tabi kendileri şuanda tekrar nasıl vekil olabiliriz derdine düşmeleri ve de üniversite üzerinde vekil olarak bir itibarları olmadığından mütevvelit sonucun bu şekilde olması çok normal.Saygılarımla,

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR