24 Nisan 2024 Çarşamba

BAŞKAN GÜNAYDIN PAZAR ESNAFINI GEZDİ

BAŞKAN GÜNAYDIN PAZAR ESNAFINI GEZDİ

Isparta

Isparta Belediyesi 10 yıldır pazar tezgahı ücretlerine zam yapmadı

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Karaağaç Pazarında esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Başkan Günaydın, esnaf ve vatandaşların huzur içerisinde alışverişlerini yapabildiklerini söylerken, pazar esnafının geçmiş dönemlerde yaşadığı sorunların ortadan kalktığını, 10 yıl önce göreve gelmesiyle birlikte tezgah ücretlerinde indirime gittiklerini ve o günden buyana da zam yapılmadığını belirtti. Böylece pazar esnafının ürününü biraz daha aşağı rakamlarda satma imkanına kavuştuğunu, böylece de vatandaşların daha uygun rakamlarla alışverişini yapabildiğine değinen Başkan Günaydın, “En büyük projelerimizden biri de Isparta’yı ucuz kent yapmak. Bu yolda da ilerliyoruz. Örneğin öğrenci bir liraya otobüse binebilmeli, biniyor. Suyu bir liradan içebiliyor. Kısacası bugün belediyenin cenaze hizmetlerinden tutun aklınıza ne geliyorsa hiç ücret artışına gidilmedi” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın beraberinden MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin ve belediye meclisi üyeleriyle birlikte Karaağaç Mahallesi pazar yerini gezdi. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Günaydın’a esnaf tezgah ücretlerinden, vatandaşlar da şehre kazandırdığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bugün vatandaşlarımız, esnafımız sakinlik, güzellik içerisinde alışverişlerini yapıyorlar. ‘pazarı nasıl buldunuz?’ diye soruyorum. Esnafımızı seviyorum, esnafımız geçmiş dönemde oldukça sorunlu günler atlattı. Bezginlikler yaşadı. Bugünde ‘Benim görmediğim bir şeyler var mı?’ diye sordum. Huzurlu musunuz diyoruz. 10 yıldan buyana suyu arttırmadığımız gibi Türkiye’de en ucuz, kaliteli şeyler Isparta’mızda olsun istedik. Yine 10 seneden buyana da tezgah fiyatlarımızda artış yapmadık, aynı fiyat devam etmektedir. Türkiye’de enflasyona karşı devlet, millet olarak hep birlikte mücadele vermeliyiz. Ekonominin hep zamla çözülebileceği zannediliyor. Isparta Belediyesi olarak 10 sene önce geldiğimizde fiyatı aşağı çektik ve hiç arttırmadık. Bugün belediyenin cenaze hizmetlerinden tutun aklınıza ne geliyorsa hiç ücret artışına gidilmedi. Bunu yapan tek başaran Isparta Belediyesidir. Buna rağmen Türkiye’nin en büyük yatırım yapan, hizmetleri veren, altyapısını bitiren belediyesi de Isparta Belediyesidir.

Bugün bütçesi 705 milyon lira olan bir belediyeyiz. Nüfusumuzu 230 bin üzerinden düşünürsek bu konuda da Türkiye birincisiyiz. Hiç zam yapmıyoruz, yatırımı en çok yapan ve kazanmasını bilen bir belediyeyiz. Türkiye’de üretken belediye yalnız Isparta Belediyesidir. Fabrikalar kuran çalışan bir devlet kuruluşuyuz. Devlet hiçbir yerde para kazanamaz ama özel sektörün üzerinde de kazanç sağlayan bir belediyeyiz. ISBAŞ, ISTEM gibi fabrikalarımızla para kazanan, istihdam oluşturan bir belediyeyiz. Bunu rahatlıkla söylüyorum. Demek ki bu başarılabiliniyor. Pazarından her yerine kadar bir düşünce, fikir, üretme istihdam ve vizyon. Bunları ortak kavram halinde düşünen başaran bir belediyeyiz.

En büyük projelerimizden biri de Isparta’yı ucuz kent yapmak. Bu yolda da ilerliyoruz. Isparta diğer vilayetlerden ucuz kent olacak. Örneğin öğrenci bir liraya otobüse binebilmeli, biniyor. Örneğin en uygun rakamlara istediği hizmeti alabilmeli. Bu fiyat artışlarına karşı direnç olarak Isparta’mız bir örnektir. Esnafımızla birlikte indirim günleri düzenliyoruz, bir önceki yıl kunduracılar sitesi, ardından tarihi üzüm pazarı ve yine bugünlerde devam eden tekrar kunduracılar sitesi indirim günleri. Sürümden kazanmasını bilen bir esnaf gurubumuz var. Isparta esnafı anlayışlı, nezaketli, kibar bir yapıya sahip. İnşallah Isparta’mızdaki bu güzellikler devam etsin temennisinde bulunuyorum”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

reklam

11 Aralık 2018 Salı 08:54

seçim zamanı gelince akla geliniyorr

bilir kişi

11 Aralık 2018 Salı 08:30

BÜGÜNE KADAR DEDE KOLTUĞUNDAN İNDİN AİLE ŞİRKETİNİ BIRAKTIN ŞİMDİ HALKIN ARASINA KARIŞIYORSUN OY TOPLUYORSUN AKLINCA ROMATİZMALARA DİKKAT....DEDEYE SAHİP ÇIKALIM KOMŞUMUZ OLUYOR BİZİM :D

Vatandaş

10 Aralık 2018 Pazartesi 19:31

Esnafları sevdiğiniz kadar vatandaşlarıda sevip kaldırımları gerçek sahiplerine bırakmayı deneseniz.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

10 Aralık 2018 Pazartesi 13:27

Yusuf Ziya Günaydın oylar gene sana gâliba, baksana iki adayda acemi! Ve şimdiden etraflarını çıkarcılar, şakşakçılar sarmış! Şov ve gösteriş derdindeler, kendi saltanatlarının derdinde olduklarını gâyet güzel gösteriyorlar! Sen Ispartamıza hizmetlerine kesintisiz devam edeceksin inşêellah. Sen ve eşin hanımefendi öz Ispartalı iken ve bu işi gâyet güzel yaparken biz senden başkasına oy falan vermiyoruz sayın Yusuf Ziya Günaydın beyefendi. Allah yar ve yardımcınız olsun. Âmin.

Veli Kaymaz

10 Aralık 2018 Pazartesi 12:54

Başkanım şu bisiklet yollarını tekrar yap gözünü seveyim...

Caddeleri değnekçilere kiralamışlardı!

10 Aralık 2018 Pazartesi 12:15

Sayın Yusuf Ziya Günaydın , şu an ulusal medyada birinci sıradaki haber RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI yürütmeye girdi Başlığı altında BİSİKLET YOLLARININ yeni imar alanlarında zorunlu hale getirilmiş olması OY'larımızı sana vermemiz için yeterli sebeb olarak yeter! Otoparklar vb. Herhalde liyakat ehli bir mimar dururken şehri başkalarına niçin teslim edelim. İnşêellah hayırlısıyla Rabbim sizinle devam etmeyi nasp etsin. Âmin.

Ali

10 Aralık 2018 Pazartesi 11:37

Halkta seni seviyor büyük başkan.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR