29 Mart 2024 Cuma

BAŞKAN GÜNAYDIN GAZETECİLERE ÇALIŞMALARI ANLATTI

BAŞKAN GÜNAYDIN GAZETECİLERE ÇALIŞMALARI ANLATTI

Isparta

            Başkan Günaydın: 7 mahallenin asfaltve altyapı çalışmaları bitti

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın yerel televizyon ve gazete çalışanları ile iftarda bir araya geldi. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Başkan Günaydın, Isparta’ya yapılan asfalt ve altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yapılan çalışmalar kapsamında günde bin 200 ton asfalt döktüklerini belirten Günaydın, “7 mahallenin ana yolları ve ara sokakları dahil tüm asfaltve altyapı çalışmaları bitti” dedi

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın yerel televizyon ve gazete çalışanlarıile iftarda bir araya geldi.

Gazetecilerle sohbet etme imkanı bulan Başkan Günaydın, daha sonra Isparta’nın altyapı ve asfalt çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Isparta merkezinde 160 kilometrelik ana yolların asfaltlandığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,  altyapı yatırımlar kapsamında 30 kilometrelik yağmur borularının döşendiğini ve bu borular sayesinde 60 litre yağan yağmurun 30 ila 40 litresinin anında yer altına alındığını vurguladı.

Başkan Günaydın “160 kilometre asfalt hedefi koymuştuk. O hedefe çoktan ulaştık. 30 kilometre dev borularla şehir altından ana kanallara püskürtme boruları döşedik. 60 litre yağmur yağdığı zaman bunun 30 litresinden fazlasını rahat alta alabiliyorsunuz. 60’da 40 litreyi şehir altına aldığımızda 20 litrebir şey yapmaz ama 60 litre şehir üstünde olsa kenti sel basar. Bir zamanlar Hastane Caddesi ve İstasyon Caddesi’nden sel akmıyor muydu? Şimdi bir damla akmıyor. Aynı yağmur yine yağıyor. Altyapıyı hallettik.

Geceleri de çalışıyoruz. Günde 1200 ton asfalt dökersek başarıya ulaşıyoruz. Şuanda da 1200 ton asfalt döküyoruz. Ayrıca altyapısını da yapıyoruz ve şehrin altında iflas eden boruları da değiştiriyoruz. Sadece yağmur boruları değil diğer boruları da değiştiriyoruz. Şuanda mahalle mahalle gidiyoruz. Isparta’da 1850 tane sokağımız var. Bu sokaklarımızın toplam uzunluğu 960 kilometre. Burada ana yollar hariç. Onların uzunluğu 160 kilometredir ve onların asfaltını daha önce yapmıştık. Anadolu Mahallesi’ninara yolları tamamen bitti. Fatih, Zafer, Muzaffer Türkeş, Pirimehmet, İstiklal Mahallelerinin ara yolları da bitti. Bahçelievler Mahallesi’ndeki çalışmalar dabitti. O karınca gibi yollar altyapısıyla beraber bitti. Çürüyen borular kaldırıldı. Gazi Kemal Mahallemiz de bu hafta yapılacak. Ondan sonra 10 kilometrelik üniversite yolu yapılacak. Şehrin merkezinde bisiklet yolu da yapılacak. Mimar Sinan’dan başlayarak üniversiteye gideceğiz.” dedi

Çalışmaların gece ve gündüz olarak çift vardiya devam ettiğini vurgulayan Başkan Günaydın,mahallelerde yapılan asfalt çalışmalarında günde bin 200 ton asfalt döktüklerini vurguladı.

Başkan Günaydın “Gece ve gündüz çalışmak suretiyle bu yazın 900 kilometreyi bitirmeyi hedefliyoruz. Köy yolunun altyapısı olmadan eski asfaltın üzerine bir asfalt yapacaklar. Onunla kıyasladığımız zaman bizim 50 kilometremiz, onun 250 kilometresine bedeldir. Isparta tüm mahalleleriyle yeni şehir oluyor. 200 kilometre yol yapıyorlar.

Bu konuyu bilimsel inceleyen bir kuruluş varsa bu olağan üstühız, kalite ve çalışmadır. Bunu yalnız Türkiye’de tüm kamu kurum ve kuruluşları dahil Isparta yapıyor.

Akkent TOKİ yolu valilik bölgesine giriyor. Orayı sona doğru yapacağız. Çünür TOKİ’nin yolunu yapacağız. Yeni Çünür’ün 20 kilometre altyapısı yapıldı. 40 bin kamyon yollarına dolgu yaptık.

Üniversiteden Isparta’ya kadar ara bir bölge var. Orası da tamamen gül olacak.  geçen hafta yaz olmasına rağmen karayollarının ortaya koyduğu çitler var. üniversiteden Sav’a kadar gül diktik. Gelecek sene onlar fışkıracak. Artık Isparta’ya adımını atan burası Isparta diye bağıracak. 450 bin gül dikildi ve bunlar açtı. Bundan sonra gül çeşitlilik merkezi Isparta olacak. Gül konusunda birisi kitap yazacaksa Isparta’daki gül çeşitlerini görerek yazacak. Bu konuda Isparta Belediyesi Park Bahçeleri, uzman yaptık. Güller şimdi bize gülüyor.

Şuanda 900 kilometrenin 3’te 1’ini bitirdik. Gerisini bu yazın bitirmeyi hedefliyoruz. Ama geceleri çalışmak suretiyle bunu hedefliyoruz” dedi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

...

14 Haziran 2017 Çarşamba 22:40

Asfalttan baska hizmet yok sanirim

R. ERTÜRK

14 Haziran 2017 Çarşamba 13:37

SAYIN BAŞKANIM, 276.CADDE ÜNİVERSİTEYE GİDEN 30 METRELİK YOLU ASFALT YAPAR MISINIZ?. BELEDİYE HALK OTOBÜSÜ DURAĞI VE HİZMETİ ACİLEN İSTİYORUZ. 70 DAİRELİ BİR SİTEDE OTURUYORUM.BİNLERCE KİŞİ ASFALT, BELEDİYE HALK OTOBÜSÜ HİZMETİ BEKLİYOR. ARZ EDERİM.

kim neeeey

14 Haziran 2017 Çarşamba 11:59

Ben orda olsaydım başkan anlattıkça güle güle ölürdüm.İnsanın gözünün içine baka baka yalan söylenmezki.Hani nerde alt yapı çalışması, hani nerde asfalt çalışması.Yapılan asfalta bir bak, bir de devletin köylere döktüğü asfalta bak.Geçen Gölbaşı köyüne gittim devlet bir asfalt yapmış sanırsın hava alanı pisti.Bide gel Ispartaya daha yeni yapılan karakavak cami yanına berbat dalga dalga yol böyle profesyonellik olmaz.Yazık onca paralara seneye söküldükten sonra ne anlamı var bıraköylekalsın

osman selçuk

14 Haziran 2017 Çarşamba 08:17

İstanbul yolu otokar kolçelik arası lütfen önemli

Haktan yana

14 Haziran 2017 Çarşamba 06:44

Vır vır ötmeyin. Sırayla her mahalle asfaltlanıyorı işte. Keyfinize göre size hizmet gelecek değil

musa ak

13 Haziran 2017 Salı 18:33

yeni çünür üniversitenin yanı toz çamurdan gecilmiyor oyalaymakla ne kazançaksnız bir gün orayı yerinde incelede gör tozu topragı yeni çünür ünivertsite arasını bir an önce yapılmasında fayda var

muzaffer

13 Haziran 2017 Salı 18:17

asvalt sisteminin değiştirmeniz gerekiyor. şehirin işlek yollarında bozulan asvaltları yama yapın artık tarla yolu gibi şehir içi yama ekibi acil kurulmalı.ıspartada 2-3 aydır bariz bastıran birkoku var bunun acil giderilmesi gerekiyor pencere acamıyoruz ayıp yakışan bir hizmet değil gerekirse koku kaynagını kapatmaları gerekiyor(tabakane)

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR