19 Mart 2024 Salı

BAŞKAN GÜNAYDIN'IN EN BÜYÜK HAYALİ NE?

​​​​​​​Isparta Belediyesi Köy Buluşmaları Gelendost’un Madenli Köyünde devam etti.

Isparta

Yüzlerce vatandaşın büyük coşku ile katıldığı programda konuşan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bir hayalim var,  Isparta nasıl Türkiye’de iki yıl üst üste en yaşanabilir şehir olduysa 214 köyümüzde en yaşanabilir köyler olabilir. Üretken köyler, yaşayan köyler olacak. Karamsar olmayalım, geleceğe umutla bakalım. Umut her şeyi yener” dedi.

Isparta Belediyesinin köy buluşmaları programı tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Gelendost Madenli Köyünde düzenlenen köy buluşmalarına yüzlerce vatandaş katıldı. Çocuklar gün boyu kendileri için hazırlanan etkinliklerle eğlenirken, yetişkinlerde Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir’in birbirinden güzel türküleriyle coştu.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, program öncesinde Madenli Köyünde ikamet eden Kıbrıs Gazisi Onbaşı Durmuş Uyanık’ı evinde ziyaret etti. Ispartalı gaziler ile birlikte Durmuş Uyanık ve eşi Ayşe Uyanık’ı ziyaret eden Başkan Günaydın burada aileye Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti. Bir süre aileyle sohbet eden Başkan Günaydın buradan programın düzenlendiği alana geçti.

Belediye Meclisi üyeleri, Ispartalı muhtarlar ve gazilerin de katıldığı program alanında büyük coşku ile karşılanan Başkan Günaydın, vatandaşlarla sohbet etti. Madenli Köyü Muhtarı Mustafa Kurt, birlik ve beraberlik adına düzenlenen programdan dolayı Başkan Günaydın’a teşekkür etti. Madenli köyünün gurbette çok insanının bulunduğunu kaydeden Muhtar Kurt, bu programın temmuz-ağustos aylarında tekrar düzenlenmesi talebinde bulunurken, Başkan Günaydın’a hizmetlerinden dolayı şahsı ve köy halkı adına teşekkür etti.

Çalışkanlığın yanı sıra başkanlıkta dürüstlüğünde büyük önem taşıdığından bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye başkanlığı sürecinde yaptığı çalışmalardan, hazırladıkları projelerden bahsetti. Belediye olarak büyük yatırımlara imza attıklarını, Isparta Belediyesinin nüfusuna oranla en büyük yatırımları yapan ve Türkiye’nin en zengin belediyesi olduğunu kaydetti. Yetkileri dahilinde köylere yardımcı olmaya çalıştıklarını aktaran Başkan Günaydın, köylere yatırım yapılması gerekliliğinden bahsetti. Isparta’yı bir bütün olarak gördüğünü kaydeden Günaydın, şehir merkezinde ne yapılıyorsa bunun bir bürüt planlama çerçevesinde gerçekleştirildiğine değindi. ‘Isparta tam gülecek’ diyen Günaydın, tüm insanların tok yatmasını, aç insan olmamasını istediğini ve bu amaçla da gıda ve giyim bank projesini hayata geçirdiklerini dile getirerek, “Veren el, alan eli görmeyecek. Bu içimde bir uhteydi insanlarımızı refah içerisinde yaşatmamız gerekiyor. İnsanlarımız gülsün, refah içerisinde yaşasın. İnsanları, toplumu yaşatacaksın ki, devlet yaşasın” dedi.

Isparta’yı bürüt olarak düşündüklerini yaptıkları bu sistemli çalışmanın Türkiye’ye model olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bir gün sistem değişirse, çalışmalar genişlerse, Isparta Belediyesine merkezi bir yük verilirse, şehir merkezinde uyguladığım sistemi tüm Isparta’ya uygulayacağız. Sütçüler’in Kartoz köyünden, Gelendost’un Madenli köyüne kadar her noktada uygulayacağız. Bu planlı, projeli olarak bütün şehir yapılacak. Bu bürütlüğün tüm Isparta’ya uygulanması lazım. O zaman Isparta’nın en ücra köşesi ile en yakın köyü ve şehrin içini yaşanabilir hale döndürmek lazım. Türkiye’nin bütün köyleri arasında. Bir hayalim daha var. Isparta’nın 214 köyünün, Türkiye’nin köyleri arasında da en yaşanabilir köyler olmasını istiyorum. Isparta nasıl Türkiye’de 81 vilayet arasında iki yıl üst üste en yaşanabilir şehir olduysa, aynı merkezimiz gibi köyleri de en iyi yaşanabilir köyler olabilir. Bu da olunca üretim artacak, üretim artınca gurbete gitme, göç olayları duracak. Gurbete gitmeyi istemeyeceğiz artık. ‘Ben bu güzel köyümde doğmuşum, burada üreteyim, burada yaşayayım’ diyeceğiz. Köylerimiz İsviçre’nin köylerinden daha güzel olabilir mi? Olabilir, hayal ediyorum. Üretken köyler, yaşayan köyler olacak. Karamsar olmayalım, geleceğe umutla bakalım. Umut her şeyi yener. Türkiye’nin tüm köylerinde umutsuzluk var” şeklinde konuştu.  

Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir, vatandaşları seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle coşturdu. Yine çocuklar da gün boyu kendileri için kurulan balon park başta olmak üzere, hazırlanan etkinliklerle güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ısparta gülü

21 Kasım 2017 Salı 08:48

Başkanım iyi hoş ta tabi senin cebin dolu ya asgari ücretle iş bulup ve kirada kalan işci kardeşlerimiz ne yapsın.istanbulda bile olmayan bu kira fiyatları ne zaman düşecek.umarım toki konutları devam ederde bu sıkıntı biter.

Ispartalılar

20 Kasım 2017 Pazartesi 17:46

ISPARTA neden yaşanmasın ki yatırım yok ev fiyatları tekel olmuş saolsunlar emekli şehri oldu il merkezi ögrenciyle asker olmasa ortada dönen para yok AMAN BAŞKAN KÖYLERE DOKUNMAYIN YAŞANABİLİRLİK BÖYLEYSE KÖYLÜ HAYATINDAN MEMNUN...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR