19 Mart 2024 Salı

BAŞKAN GÜNAYDIN'DAN KÖPEK KATLİAMI OLAYINA SERT TEPKİ

BAŞKAN GÜNAYDIN'DAN KÖPEK KATLİAMI OLAYINA SERT TEPKİ

Isparta

Isparta'nın Mehmet Tönge Mahallesi'nde geçen hafta yaşanan köpek katliamının ardından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın açıklama yaptı.Mahallede yaşayan bir vatandaşın "O gece köpekler öldürülürken belediyenin aracı vardı" açıklamalarına tepki gösteren Başkan Günaydın; "Evet o gece orada olan beyaz araç bizim aracımız. Fakat o araç köpekler öldürüldükten sonra oraya ihbar üzerine gitmiştir" dedi.

Mehmet Tönge Mahallesi'nde yaşanan köpek katliamının ardından vatandaşlar belediye ekipleri tarafından yapıldığı iddiasını ortaya atmıştı. Bu iddialara ise Başkan Günaydın sert bir dille açıklık getirdi.

Mahalle halkının o gece belediyeye ait bir beyaz araç vardı şeklindeki söylemlerine karşı açıklama yapan Günaydın; "O gece beyaz araç bizim aracımızdı. Vatandaşların ihbarı üzerine araç oraya gitmiştir. Yani köpekler öldürüldükten sonra aracımız oraya varmıştır. Köpekler toplanmış hatta yaralı olan 2-3 köpek hayata döndürülmüştür. Bu olayın üzerinde ciddi hassasiyet ile duruyoruz. Emniyet güçlerimiz de araştırıyor. Bizim gibi Türkiye'nin en büyük bir hayvan barınağını yapan belediyenin böyle bir şeyle gündeme gelmesi çok çirkindir. Bu olayın faillerinin bir an önce yakalanmasını temenni ediyorum. Bizde belediye olarak takipçisiyiz." dedi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bu da bir öneri

15 Ağustos 2017 Salı 16:28

Arkadaşın birisi medeniyet seviyesi sokak hayvanlarının sayısı ile ölçülür demiş.Medeni ülkelerde sokaklarda başıboş sokak hayvanı göremezsiniz.hepsi sahiplidir.Hatta kafana göre tasmayı takıp sokakta gezdirip oraya buraya pisletemezsiniz.Hayvanlara değer verilir,sahiplerini de sorumluluk.keşke bizde de öyle olup,hayvanlarda böyle mağdur olmasa acı çekmese.Kimse kedisini köpeğini başıboş sokağa bırakamasın...

ÇÜNÜR

15 Ağustos 2017 Salı 15:26

Çünür mahallesinde de aynı gün köpekler zehirlendi. o günden bu yana hiç köpek havlaması duyulmuyor. yapanların bir an önce bulunması ümidiyle.

barınak sürekli değilmiş

15 Ağustos 2017 Salı 14:55

Belediyenin yaptırdığı hayvan barınağı sürekli değilmiş. Sadece köpekleri kısırlaştırıp kuduz aşısı vuruyorlarmış. köpek evleri denen yerde de hasta ve yavrular kalıyormuş. diğer köpekleri aldıkları yere geri bırakacaklarmış. görevli böyle söyledi. barınağın yanında koskoca orman var diyorsunuz. orada köpeklere baka mıyormusunuz. belediye onlara verilen yemlerle batmaz.umarım yorumumu yayınlarsınız da başkan kalıcı çözüm bulur.

insan değiller

15 Ağustos 2017 Salı 14:45

sokak köpeklerinden baktıklarımız da vardı. kim onları katlettiyse inşallah daha beter şekilde acı çekerek ölsünler. onların da yaşamaya hakkı var.

merve altundağ

15 Ağustos 2017 Salı 12:35

hayvan barınağı ne zaman açılacak. bi an önce açılmasını istiyoruz.

vatandaş

15 Ağustos 2017 Salı 11:53

belediye tarafından yapılan barınak ne alemde, ne zaman bitecek, ne zaman faaliyete geçecek bilen varmı. sayın başkan iş bitiş tarihi ne zaman. bitsin artık oraya göndereceğim bir kaç 2 ayaklı haşerat var.

vatandaş

15 Ağustos 2017 Salı 08:48

Sayın başkanım elbette bu masum canlıları katletmek hoş bir olay değil lakin akkentte birsürü köpek var çocuklara saldırıyor ki düşünsenize hamile bir kadına engelli birisine saldırdığını Allah göstermesin bunların toplatılmasını sizin yaptığınız o güzel barınakta koruma altına alınması lazım bu vebal sizin

vatandaş

15 Ağustos 2017 Salı 08:27

toplumların medeniyet seviyesi sokak hayvanlarının sayısı ile ölçülür. Beğenmediğimiz avrupa ülkelerine gidelim. Hangi bir avrupa ülkesinde şehrin göbeğinde köpek sürüleri dolaşır. Biz ülke olarak geliştiğimizi büyüdüğümüzü düşünürken aslında her geçen gün küçülüyoruz farkında değiliz. Komşusu olacak pezonun yüzünden müstakil, bahçeli evinde insanlar köpek besleyemiyor.

Dindar

15 Ağustos 2017 Salı 07:59

Acı çektirerek öldürmek ve bunu onayan yorumları dini örneklerle sağlamlaştırıp olumlayan yoz zihniyet toplumumuzun sonunu hazırlıyor. Herşey medenice yapılmalı. O hayvanlar kısırlaştırılırsa nesilleri 3yılda tükenir.

beş

15 Ağustos 2017 Salı 02:23

bir iran kadar olamadınız bak iki günde bir hüseyin astı bir ali

muhammet

15 Ağustos 2017 Salı 00:13

Olusu para eden dirisi bes para etmeyen bir davadasiniz gelin cunur de bulunan yeni sehir denilen yerde onlarca kopegin dolastigini bildireyim bu kopekler sag oldugu icin kimsenin umurunda degil ben evlatlarimi otobus duragina ****uruyorum ve getiriyorum her gun neden cunku defalarca itler insanlara saldiriyor onlem alinmazssa bir Allahin kulu cikar millet bu dertten kurtarir

doğrucu davut

14 Ağustos 2017 Pazartesi 22:13

her yorumda bahsettiğiniz allah ınızın gönderdiği elçinin yaptıklarına benzer bir manzara.hiç ne alak demeyin. Resulullah av veya koyun veya çoban köpeği hariç diğer bütün köpeklerin öldürülmesini emretti." İbnu Ömer'e: "Ebu Hüreyre, "Veya ekin köpeğini de diyor!" denilmişti, bunun üzerine: "Onun ekini var da ondan!" cevabını verdi ve ilave etti: "Biz Medine ve civarına gider, tek köpek bırakmaz, hepsini öldürürdük. Hatta biz, çölden gelmiş kadına refakat eden arkadaş köpeği bile öldürdük.

doğrucu davuta cevap

15 Ağustos 2017 Salı 09:30

âlimlerin büyük çoğunluğuna göre, hadiste geçen 'el-Kelb el-Akur' (yırtıcı köpek) kelimesi, bütün yırtıcı hayvanlar için geçerlidir. Çünkü köpeğin vasfı olarak geçen 'el-akur' kelimesi, yırtıcı anlamına gelir. Buna göre, hadiste geçen 'yırtıcı köpek' tabiri, aslan, kaplan, kurt gibi genellikle yırtıcı hayvanlardan sayılanların hepsi için geçerlidir." (bk. Nevevî, Şerhu Müslim, ilgili hadisin şerhi).

doğrucu davuta cevap

15 Ağustos 2017 Salı 09:28

onun mübarek ağzından çıkan bir sözü -hikmetini araştırmadan, öğrenmeye çalışmadan- sırf kendi aklına uyduğu için, onun olmadığını veya olamayacağını söylemek de o kadar çirkindir.

araştır dığrucu davut

15 Ağustos 2017 Salı 09:27

bir çok hadisin sübutu Kur'an gibi kesin değildir. Onun için her hadis için "Bu söz kesin olarak Allah'ın Resulünün sözüdür." diyemeyiz.Fakat şuna dikkat etmek lazımdır ki, Hz. Peygamber (a.s.m)'in üslubuna ciddi aşinalık peyda eden, sözün altının bakırından ayıracak kadar uzmanlaşmış büyük hadis âlimlerinin "Bu hadis kesin olarak sahihdir, doğrudur." dedikleri konularda tereddüt göstermek doğru olmaz. Hz. Peygamber (asm)'e ait olmayan bir sözü ona nispet etmek ne kadar çirkin ise

Buldog

14 Ağustos 2017 Pazartesi 21:27

Muhalefet32 senın kıçını kopekler ıssırsın inş!

Mesut

14 Ağustos 2017 Pazartesi 20:45

Cuma gününsaat 14 sıralarında bu oşaya pekçok vatandaş gibi tanık oldukAma çok geçti O masum canlı çırpına çırpına can veriyorduBunu yapan vicdansız (lar) sizi Allah a havale ediyorumVarsa ki vicdanınıza diyeceğim ama olmadığına eminimO dilsiz mazlumların sahibi olduğunu size hatırlatıyorum

MUHALEFET 32

14 Ağustos 2017 Pazartesi 20:44

demekkki insanların canına tak deii konuşmak degil çözüm istıyoruzz tünaydın başgannn

MUHALEFET 32

14 Ağustos 2017 Pazartesi 20:44

bu s**** dünyada yaşıyorsak canlının her turlüsüne saygılız.türkiyenın hiçbiryerinde olmadıgı kadar ıspartada köpek hakları baya onde gıdıyor. ilk önce insan canıdırrr insan güvenlıgıdir.hiçcir ilde olmadıgı kadar ıspartada sokalarda köpek vardır dıger illerde hayvan hakları yokta bır tek ıspartadamı var.katliam kabullenemez ama birazda insanları düşünün cok cocuk kadınlarımız sokaklara cıkamaz oldu. çözüm bulması gerekenler muhalefet oluveriyorrr

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR