04 Mayıs 2024 Cumartesi

Atabey Ertokuş ve Isparta’nın Fethi kitabı çıktı!

Atabey Ertokuş ve Isparta’nın Fethi kitabı çıktı!

Isparta

Isparta’da tarihçi ve yazar Bekir Manav, “Atabey Ertokuş ve Isparta’nın Fethi” isimli kitabının çıktığını duyurdu.

Açıklamasında; “Kıymetli hemşehrilerim, Ispartamızın şehrimizdeki en eski ve estetik eseri Atabey ilçemize adını veren, Merhum Atabey Ertokuş’un yaptırdığı ERTOKUŞ MEDRESESİ’dir.

Anadolu Selçuklu Devleti’nin en güçlü Emîri Atabey Ertokuş Gâzi’dir

Anadolu Selçuklu Devleti’nde 40’ın üzerinde kale fetheden tek komutan Atabey Ertokuş Gâzi’dir.

Anadolu Selçuklu Devleti’nin en güçlü ve en parlak dönemini yaşatan 1.Alaeddin Keykubad’ın dahi gücünden çekindiği tek komutan Atabey Ertokuş Gâzi’dir.

Hayatı boyunca 3 eserinin ikisini bir kervansaray ve bir medrese olmak üzere Isparta’ya yaptıran, Atabey Ertokuş Gâzi’dir.

1.Gıyaseddin Keyhüsrev’i Konya’da tekrar tahtına çıkması için Uluborlu’ya çağıran, askerleriyle destek veren Atabey Ertokuş Gâzi’dir.

İlimizde türbesi bulunan tek Selçuklu Emîri Atabey Ertokuş Gâzidir.

Günümüzde böylesine önemli tarihi şahsiyete olan borcumuz, onu tanımak, tanıtmak ve onun adını yaşatmak olmalıdır. Hâli hazırda Ispartalılar içinde en önemli isimlerden biri olan Atabey Ertokuş’u öğrencilerimize tanıtmak amacıyla bir borcumuzu daha memleketimize ödemenin şükrü içindeyim.

Tarihi sevdirerek öğretmek adına, birinci bölümde Atabey Ertokuş’un hayatını romanlaştırdım. Uluborlu, Keçiborlu, Atabey ve Antalya çerçevesinde geçen bir hayatı hikayeleştirdim.

Isparta Kalesi’nin yeri, tespiti, kaynakları ve fethin yorumlamalarıyla ilgili makalemi de ikinci bölümde bulacaksınız.

Konu itibariyle İslamköy, Bayat, Kapıcak, Harmanören, Pembeli gibi köylerimizin 1840 yılına ait köylerde yaşayanların tam listesini de kitabımıza ekledim.

Kitabımız 144 sayfa olup, çok yakında tüm kitap satılan internet sitelerinden tedârik edilebilecektir.

Bu kapsamda desteklerini esirgemeyen, kıymetli hocam Dr.Kansu Ekici’ye, Atabeyli eğitimcilerimize, öğretmenlerimize ve tüm hemşehrilerimize teşekkürü bir borç bilirim.

Bekir MANAV 22.04.2024

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hoca

22 Nisan 2024 Pazartesi 22:47

Hocam bir Aras’lı ( Atabey’li ) olarak eserinizi para ile satın alıp okuyacağım ve Gürhani Soyçiçek takma isimli zevatında para ile alıp okumasını isterim.Tüm Atabeyliler için seçimle alakalı olsa gerek,”oy satar” anlamında zırvalamış beyefendi(!), ama bu genelleme kabul edilemez bir ifadedir. İkincisi gerçekten Atabey’li olsa tüm hemşehrilerimizi zan altında bırakacak şahsiyetten uzak ifadeler kullanmazdı. Bu insanın Atabey ve Atabey’liler için kullandığı ifadeleri kınıyor kendisine iade ediyrm

Atabeyli

22 Nisan 2024 Pazartesi 20:01

Hocam öncelikle çok teşekkür ediyorum Ekine emeğine sağlık Yalnız GURHANİ SOYÇİİÇEK denilen sahıs birey olaraktan konuşman gerek. Bütün atabey halkına böyle bir iftira atarken asıl senin kim olduğunu ve gerçek ismini açıklaman gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca "atabey halkı kendini satar" derken dikkatini çekerim kimse mal değil ve .... degildir.Ya özür dilemeni rica ederim ya da yorumunu üslupla yapmanı yeğlerim

Gurhani soyçiicek

22 Nisan 2024 Pazartesi 15:07

Hocam ellerinize sağlık teşekkürler hayırlı olsun , şunu belirtmek isterim bu Atabey Halkı kendini koliye , paraya satar menfaatçidir böyle güzel bir eseri alıpta okumaz bedava olsa bile okumaz Atabey halkında okumak diye Bir şey yok torpille belediye girsin rahat çalışsın rakı şişe kafa bu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR