19 Nisan 2024 Cuma

BAŞKAN BİLGİÇTEN MÜJDELER !

BAŞKAN BİLGİÇTEN MÜJDELER !

Isparta

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, 4 yıllık görev süresi içerisinde öncelikli hedeflerini açıkladı. Bilgiç, ‘’TOKİ, sulamabirlikleri, 2. Üniversite, yurt, kültürel varlıklar, turizm ve kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntıların hepsini gidereceğiz. Rahat uyuyun, çayları keyifle yudumlayın’’ dedi.

  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı seçilen ve bütçe görüşmeleri öncesi ayağının tozuyla Isparta’ya gelerek öncelikli sorunlar konusunda ilgili bürokratlarla görüşen AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta için kangren olan sorunların çözümü için söz verdi.

 BAŞBAKAN GİBİ KARŞILANDI

 Isparta’ya geleceği haberinin duyulmasından sonra ilimizin girişine giden çok sayıda vatandaş ve siyasi Bilgiç’i Başbakan gibi karşıladı. Bilgiç hemen vakit kaybetmeden bürokrat ve STK Başkanlarıyla bir araya gelerek gerekli notları aldı. Ardından Bilgiç’in birkaç gün teşekkür ziyaretleri yapıp hemen Ankara’ya döneceği ve çalışmalara başlayacağı öğrenildi. İl merkezinde bulunduğu sırada bir platformda soruları yanıtlayan Bilgiç, Isparta için önem arz eden konular hakkında müjdeler verdi.

 BANA VERİLEN BU GÖREV AK PARTİ’NİN

 ISPARTA’YA NASIL BAKTIĞINI GÖSTERMİŞTİR

 Önce komisyon Başkanlığı konusuna açıklık getiren Bilgiç,‘’Komisyon Başkanlığı görevi belki şahsıma tevdi edilmiş olarak görülebilir.Ama ben 8 yıldır plan ve bütçe komisyonunda görev yapıyorum. Bugün bu makam benim şahsımdan ziyade Isparta’ya verilmiştir ve Isparta bunu fazlasıyla hak etmiştir. Ayrıca komisyon tarihinde ilk kez Isparta’ya verilmiş olması benim için ayrıca gurur meselesi. Ispartalı hemşerilerimizin verdiği yetkiyi Ankara’da kullandık. Hizmet noktasında gece gündüz demeden günü 24 saat yetinmeyip 28-30 saat kullanarak bu noktalara geldi. Benim için değişen tek şey var o da plaka. Başkan vekili olabilirsiniz ama başkan olmanın Isparta açsından ayrı bir ağırlığı var. Bu görev ‘AK Parti Isparta’ya nasıl bakıyor?’ ya da ‘Bakmıyor mu?’ tartışmalarına son noktayı koymuştur’’ dedi.

 ÖNÜMÜZDEKİ 4 YILI İYİ DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM

 Görev alacağı 4 yıllık süreçte bu zamanı iyi değerlendirmek gerektiğine dikkat çeken Bilgiç, şöyle devam etti; ‘’Önümüzde 4 yıllık süreç var. Isparta olarak bu süreyi iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bununda yolu tüm kurumlarıyla başta milletvekilleri, belediyeler, Isparta belediye başkanı,diğer STK’lar, valimiz, kamu kurumlarımız, üniversitemiz, kalkınma ajansımız,TKDK’mız, özel idaremiz, ITSO’muz, borsamız, iş adamları derneklerimiz, meslek gruplarımızla birlikte el ele vermemiz gerekiyor. Proje üretmemiz ve bu kaynakları projelere aktarmamız gerekiyor. Ortak akıl içerisinde

 el birliğiyle kısır çekişmeleri bir kenara bırakarak hep beraber bu 4 yılı iyi değerlendirmemiz gerekir. Bu konuda ben gerekli adımları atacağım. 1 Kasım’dan önce de benzer mesajları paylaşmıştık. Belediye başkanımızla her türlü konuda beraber olacağımızı ifade etmiştik.

 HAYAL EDİLEN HİZMETLER BİZİMLE RUTİN YATIRIMLARA DÖNÜŞTÜ

 Artık eskiden zor görülen, yapılması hayal gibi görülen hizmet AK Parti iktidarıyla rutin yatırımlara dönüştü. Bizim artık Isparta için farklı hayallerimiz var. Bu hedeflerin 8 yılda altyapılarını oluştura oluştura geliyoruz. Tüm muradım 4 yıl içerisinde planlamış olduğumuz hedeflerin süratle Isparta’ya kazandırılmasıdır. Örneğin Dereboğazı Yolu. Yıllardır konuşulan Dereboğazı yolu gündemimizden çıktı. İhalesini yapmamız gerekiyor. Bununla ilgileniyoruz.

 ENGELLİ VATANDAŞLAR VE HİÇ EVİ OLMAYAN EMEKLİLERE ÖNCELİKTANINACAK

 Öte yandan TOKİ konusunda gündemde bazı sıkıntıların olduğu yönünde haberler dolaşıyor. Ancak hiçbir sıkıntı yok. Biz emeklilerimize söz verdik. Isparta’da toplamış olduğumuz talep 10 bin seviyesinde. 350 dönüm üzerinde bitirdiğimiz bir arsa var. Sadece burada asgari 5 bin konut planlaması düşünüyoruz. Aybatılı ve Tural başkanıma da teşekkür etmek istiyorum. İkinci bir çalışmayı dar gelirli esnaf arkadaşlar için de başlattık. İlk başta gelen talep sayısı 600’dü sonra 3 bine geldi sayın başbakanımızın açıklamasından sonra bu 10 bini geçti. Etap etap inşallah bunları Isparta’ya kazandıracağız.İşlemlerimiz devam ediyor, hiçbir sorun yoktur. TOKİ ile Bozanönü arasındaki arazide bu yıl içerisinde en geç yıl ortasına kadar tüm işlemlerimizi bitirmiş ve TOKİ tarafından ihaleyi yapabilir hale gelmemiz lazım. Belediye Başkanımızla konuşacağım. Onun da süreci hızlandırma noktasında talebimiz olacak. Rahat uyuyun, çayları keyifle yudumlayalım. Her şey süratli ve yolunda gidiyor. Ama şunu da belirtmek istiyorum; Engelli vatandaşlarımız ve hiç evi olmayan emeklilerimiz bizim önceliğimiz olacak.

 SULAMA BİRLİKLERİNDE İŞLETMEYİ ÖZEL İDARE, YATIRIMI DA DSİYAPMALI

 Diğer taraftan sulama birlikleriyle ilgili ciddi sıkıntılar var. Konuya hâkim olan olmayan insanların maksatlı söyledikleri şeyler farklı algılara yol açabiliyor. Örneğin TOKİ’yle ilgili açıklama gibi. Sulama Birliklerimiz yüzde 1 teminatları yatıramadıkları, durumları iyi olmadığı için,ilk yüzde 9’unun da nakdi ödemesini taahhüt edemedikleri için bizim 5 kapalı sulama sistemimiz devreye giremiyor. Atabey, Senirkent, Hoyran, Gelendost,Yalvaç ve Şarkikaraağaç projelerimiz. Gelendost belediye başkanımız bir şey söyledi. Arkasından Senirkent’te sulama birliği başkanı ve üyeler bir şeyler söyledi. DSİ’den arkadaşlar sulama birlikleri toplantılarına gitmişler ve kendilerine bu modelle ilgili bir şey söylemişler. Siz bu işleri yapamıyorsunuz bu işin işletmesini özel idareye devir noktasında karar alın ve muhatabı özel idare olsun ve bu yatırımı DSİ hayata geçirsin. Böyle bir şey var. Haziran’da genelgesi yayınlandı. Sayın bakan Isparta’ya geldiğinde bunu açıkladı.Şarkikaraağaç sulama birliği batıktı, tasfiyesini yaptık, özel idare devreye girdi ve onlar yapacaklar. Yaşayan sulama birlikleri de zorlanıyorlar. Onlar da yönetim kurullarında bu kararları alsınlar. İşletmeyi özel idare, yatırımı da DSİ yapsın. Tüm sulama birlikleri üyelere sesleniyorum. Bu işin yolu, sistemi budur. Birlik ben yüzde 1’i yatırımım yüzde 9’u da taahhüt ederim, ondan sonrada 25 yılda yatırımın tamamını öderim diyorsa buyursun parasını hemen yarın yatırsın. Böylelikle hemen başlayalım. Bu işi yapabilir miyiz diye bir tereddüt varsa hemen karar alsınlar ve bu işi özel idareye bıraksınlar. Atabey’e gidiyorsun vatandaş şikâyetçi. Benim için önemli olan bu işi kimin yaptığından ziyade vatandaşın hak ettiği hizmeti ve suyu alması. Kooperatiflerimize de sesleniyorum. Kooperatiflerimizin yaptıkları sulama projelerinde özel idare  yüzde 50 borç üstlenimi yapacak. İl genel meclisinden bu kararı çıkardık. Bu Deregümü’deki sulama sistemiyle ortaya çıktı. Bu bir örnektir.

 ÖNÜMÜZDEKİ 4 YIL İÇİNDE ISPARTA’YA 2. ÜNİVERSİTEYİ KURACAĞIZ

 Bu arada 2. Üniversite konusu… Önceki gün Rektör yardımcılarımız Ankara’ya geldi. Biz 2. üniversitenin çalışmalarını onlarla başlatıyoruz. Önümüzdeki 4 yılda 2.üniversiteyi mutlak suretle Isparta’ya kazandıracağız. SDÜ’nün ikiye bölünmesi gibi bir şey söz konusu değil. Ama SDÜde Karadeniz Teknik Üniversitesi ya da İTÜ gibi bir üniversite yönetebilir olmalı. Bugün 80 bin öğrencimiz var. Yarın 20 bin daha öğrenci geldi diyelim etti 100 bin. Böyle olursa hem üniversite yönetilebilir olmaktan çıkabilir hemde eğitim kalitesini bir kenara bırakan yapılara dönüşebilir. Burada bölümlerde bölüşmeler olabilir. Gerekiyorsa fiziki altyapıda da bölüşmeler olabilir.

 ÖNÜMÜZDEKİ 4 YILDA 15 BİN KİŞİLİK YURT YAPMAK İSTİYORUZ

 Yurt sorunu var bir de. Özel İdare alanına yurt yaptırıyor.Şehir Hastanesini yapan AKFEN de yurt yapmak istiyor. Bunların süratle yapılması lazım. Önümüzdeki 4 yılda hedefim merkezde 15 bin kişilik yurt yapmak. Şu anki yurt açığı 15 binin üzerine çıkmış durumda. Bu bir vizyondur.Büyüdüğünü ve öğrenci sayısının arttığını düşünün. 15 bin kişilik yurdu Isparta’ya kazandıracağız inşallah.

 DAMGACI SOKAK’TA DEĞİŞİM BAŞLATACAĞIZ

 Isparta’da kültür varlıklarını ve turizmi de unutmamak lazım. Damgacı Sokak, Gazi Kemal mahallesi ve Kepeci alanıyla ilgili kentsel değişim projemizin olduğunu söylemiştik. Bir an önce burada dönüşüm yapmalıyız.Buraları hem gençlerimiz hem de turizm açısından ilgi çekecek odak noktası yaratalım istiyoruz. Oradaki binaların sahiplik meselesi var. Eskiden sahiplerine ulaşamadığınız da hiçbir şey yapamıyordunuz. Ama artık çevre ve Şehircilik Bakanlığı sahiplerine ulaşılamadığında bunların blokajlarını yaparak, sahiplerine ödenmek kaydıyla kamulaştırma yetkisi var. Bu çalışmaları yapacağız. Rektör yardımcısı arkadaşlarımızdan şunu rica ettim; toplantı yapalım. Üniversite ile şehrin sinerjisini daha fazla sağlamamız lazım dedim Mimarlık, Mühendislik fakültelerimiz devreye girsinler. Mimar Odası devreye girsin. BAKA, sayın valimizi bunun tepesinde olur, burayla ilgili çalışmalara başlayalım dedim. Hem fikir olduk. Önümüzdeki süreçte üniversitemiz, mimarlar odası, belediyemizin içinde olduğu yapıyla Damgacı Sokak’ta nasıl bir değişim yapılabilir şeklinde çalışmalara başlıyoruz. Murat Dulupçu ve Sedat hocamızla bunları görüştük. Sıcak baktılar. Kendilerine teşekkür ediyorum.Üniversitemizin dinamizmden şehir olarak faydalanmamız gerekiyor.

 İNANÇ, SAĞLIK, DOĞA, KIŞ TURİZMİNİ BİR PAKET YAPIP ÜRÜNEDÖNÜŞTÜRMELİYİZ

 Davraz bizim için bir inci. Ayrıca inanç turizmimiz var.Barla ve Antiocheia Pisidia. Doğa, kültür turizmi var. Sağlık turizminde Kızıldağ’ımız var. Barla’da şuanda kırsal kalkınma modeli uyguluyoruz. Belki yatırımlarımızın maliyeti 25 milyonu bulacak. Bunun Isparta’da rol model üstlenmesini istiyoruz. Bunu Yazılı Kanyon’a taşıyalım, bunu Kızıldağ’a götürelim, Yalvaç’a götürelim. Sadece Davraz değil, belki Davraz’la birlikte10-15 yer, tüm bunları potansiyel pazarlayabileceğimiz bir ürün haline dönüştürelim. Elde malzeme var ama yeteri kadar ürüne dönüşmüş değil.

 ÜNVERDİ VE PARLAK’I CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM

 Son olarak kentsel dönüşüm konusu… Kentsel Dönüşüm ‘Ben yıktım’ demeyle olmuyor. Yıktığınızda bunların nasıl yapılabileceği yönünde vatandaşın önüne yol haritası koymanız gerekiyor. Isparta’nın pek çok mahallesinde kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Ama bunu bir vizyonla ortaya koymak lazım. Yoksa hiçbir müteahhit babanızın hatırına sen yık ben yapayım demez.Mutlaka kazanç kar gayesi güdecektir. Onun da belli kazanımlar elde edebilmesig erekir. Bunun dengesini kuracak da belediyedir. Devlet ve merkezi idare olarak ben teşvik ediyorum. 600 lira ayda 1,5 yıl süreyle kredi yardımı yapıyorum.Uluborlu Belediyesi’nin kendi belediye başkanlığı binasını terk edip,üniversiteye vermesi ve markete taşınması müthiş bir duruştur. Ünverdi başkanı canı gönülden tebrik ediyorum. Keçiborlu’da Yusuf Başkanla gurur duyuyorum. Keçiborlu’nun menfaatine olacak şeyi fark ediyor. Hiç kimse fark etmemiş 30 yıldır trafiğin geçtiğini Ankara, Afyon yolunun Keçiborlu’dan geçen kısmın Keçiborlu Belediyesi’nin arazisi oranın da bedelini ödeyin diye belediyeye kaynak sağladı. Oradan 500 bin lira para aldı. 500 dönüm yol kenarında arazisi var. Buraya ne proje üretebiliriz diyor. Hem Isparta’nın hem Keçiborlu’nun menfaati için bu 500 dönümü vermeye hazırım diyor. Böyle bir bakış açılarıyla bir noktaya gidilebilir.’’

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yalvaçlı

07 Aralık 2015 Pazartesi 13:25

izmir ile hakkari arasında bölünmemiş tek yol eğirdir konya arası ve bunun ortasında da sayın vekilin ilçesi ve ne olur şu yolu yap ve torunlarına bir yol bari bırak sayın vekilim.

mehmet

06 Aralık 2015 Pazar 19:49

1-) Hava kirliliği; millet kanserden ölecek antalydan her geldiğimde arabadan inince ciğerim yanıyor2-) Kentsel dönüşüm; ıspartada en son büyük deprem 1914 te olmuş yani 100 yıllık bir birikim var eli kulağında belediyenin kentsel dönüşüm dışındaki inşaatlara ruhsat vermemesi lazım acilen tamamlanmalıson olarak lütfen şu üniveristeden vazgeçin ıspartalılar olarak azınlıkta kalacağız şehirde kültür ıspartalılık yok olacak saygılar

.

04 Aralık 2015 Cuma 13:56

500 dönüm yol kenarında arazisi var. Buraya ne proje üretebiliriz diyor. Hem Isparta’nın hem Keçiborlu’nun menfaati için bu 500 dönümü vermeye hazırım diyor. size 1 proje bu 500 dölümün çevresinden bir 500 dölüm daha alarak buraya yerli otomobil fabrikasını yaptırabilirsiniz yerli otomobilimiz burada üretilir böylelikle hem ısparta, burdur, afyonda yararlanmış olur.

ninni

04 Aralık 2015 Cuma 10:36

Rahatuyuyun, çayları keyifle yudumlayalım. tamam mevzu bu kadar basit

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR