28 Mart 2024 Perşembe

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya geldi. Başkan Başdeğirmen, muhtarların büyük bir özveri içerisinde hizmet verdiklerini dile getirirken, muhtarlara teşekkür plaketi takdim etti.

Halı Sarayı Düğün Salonunda Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi ve muhtarlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen,  19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarların gününü kutlayarak, 19 aylık bir hizmet sürecinin geride bırakıldığını söyledi.

31 Mart Mahalli İdareler seçimleriyle birlikte hep birlikte kutsal olan bu görevi aldıklarını dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Vatandaşlarımızın mutlu, huzurlu bir şekilde yaşaması için bizlere Isparta halkı oy verdi. Verilen bu oyların karşılığını verecek olan da sizler, bizler, hep beraberiz. Önemli olan aldığımız bu görevi layıkıyla yerine getirmektir. Sizlerle beraber istişare içerisinde başarılı güzel hizmetler yaptığımız inancındayım” dedi.

Muhtarlarla işbirliği içerisinde Isparta’ya hizmet etmek için canı gönülden bu işe aday olmuş, seçilmiş ve hizmet edenler olduklarını söyleyen Başkan Başdeğirmen, “Tüm amacımız vatandaşlarımızın memnuniyeti. Bizler vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda her zaman ne yapılmasını bilen insanlarız. Bugün yollar yapılır, taşlar düzelir, parklara çiçeklerde de dikilir, sulanır, çimler de biçilir. Ancak en önemlisi o vatandaşlarımızın gönlüne girebiliyor muyuz? Mahallelerimizde yaşayan insanlarımızın mutluluklarını görebiliyor muyuz? Yaşadığımız mahallede, sorumlu olduğumuz bölgede evinde ekmeği olmayan var mı? Yemek pişiremeyen var mı? Çocuğunu okula gönderirken cebine harçlık veremeyen var mı? Engelliyse evinin içerisinde ya da çevresinde bir engeli var mı? Yaşlı ise bakıma, hasta ise desteğe ihtiyacı var mı? Bunları görebiliyorsak vazife bu. Asfalt, yol bunlar zaten yapılır, önemli olan biz insanların gönlüne girebiliyor muyuz? Sizlerle beraber ihtiyacı olan, zor şartlar altında yaşayan o insanlarımızı görebilmemiz ve hayatlarını kolaylaştırabilmemiz çok önemli. Bunu yaptığımızda şuna inanın ki, aldığımız görevi layıkıyla yerine getirdiğimize inanırız. ” görüşlerinde bulundu.

Muhtarların da talepleri doğrultusunda belediye olarak her türlü hizmeti yaptıklarını anlatan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Covid-19 sürecinden bahsederek, zor bir dönemde görev yaptıklarını dile getirdi. Muhtarların da pandemi sürecinde büyük fedakarlıklar gösterdiğini ve zamanının çoğunluğunu bu konuya harcadığını belirten Başdeğirmen, gerek belediyenin çalışmalarında, gerekse filyasyon takibi ve diğer hususlar da muhtarların büyük emek sarf ettiğini aktararak, pandemi döneminde yapılan fedakarlıklardan ve çalışmalarından dolayı muhtarlara teşekkür plaketi takdim etti.  Başkan Başdeğirmen, “Hizmet sürecimizde 3,5 yılımız var. Bu süreçte de çalışmalarımızı birlikte dolu dolu geçirmek istiyoruz” ifadesinde bulundu.

Muhtarlık müessesesinin Osmanlıdan buyana gelen ve Cumhuriyet döneminde de devam eden ender birimlerden birisi olduğunu dile getiren Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi, yoğun geçen pandemi döneminde muhtarlara düşen görevlerin çoğaldığını belirtti. Büyükleblebi, pandemi sürecinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken, “Mahalle sakinlerimizin sorunlarında ilk uğradıkları yerler muhtarlıklar. Yoğun bir dönem geçirdik ancak sorun yaşamadık, bunun nedeni de belediyemizin, başkanımızın bizim müracaatlarımıza çok hızlı bir şekilde cevap vermesiydi. Bütün sokaklarımız, parklarımızın dezenfektanları maske dağıtımları yapıldı. Belediyemiz bizlere cevapları geç vermiş olsaydı biz muhtarlar olarak mahalle sakinlerimizle sorunlar yaşardık. Bundan dolayı belediye başkanımız ve ekibine muhtarlarımız, mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Muhtarlarda belediyenin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti.

Programa Deregümü, Yakaören ve Küçük Hacılar Köyü Muhtarları da katıldı. Köy muhtarları, “Sayın Başkanım Isparta Belediyesi büyükşehir belediyesi gibi çalışıyor. Şehirdeki mahallelerimize yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz köyler de sizin gibi bir başkana sahip olduğumuz, bu dönemde çalıştığımız için çok mutluyuz, gururluyuz. Bizlere de yapmış olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür eder, başarılar dileriz” dedi.

Mahalle muhtarları da gerek şehir genelindeki yatırımlar, gerekse mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ettiler. Muhtarlar, “Sizlerin göreve gelmesiyle birlikte şehrimize semt sahaları, gençlik merkezleri kazandırılıyor. Bu gençliğimiz için önemli. Semt sahaları mahallemize ayrı bir renk katacak. Mahallelerimiz yükselen bir değer haline geldi. Göreve geldiğinizden buyana mahallelerimizde doğalgaz girmeyen sokak kalmadı. Araçların giremediği dar sokaklardaki vatandaşlarımızın evlerine kadar doğalgaz ulaştırıldı. Başkanım sizlerle, ekibinizle çalışmak bizlere de büyük keyif veriyor. Şehrimizdeki kötü koku da ortadan kaldırıldı. Kaymakkapı Meydanı ve Matbaalar Çarşısı düzenlemeleriniz takdire şayan. ITKM’nin bitirilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz, hayallerimiz gerçek oluyor. Halkımızın hayatını kolaylaştırmak amacıyla ciddi çalışmalar gerçekleştirdiniz. Yolda kalan evlerin yıkımı ile trafik akışı hızlandı. Yollarımız açıldı, alt geçitler, üst geçitler yapılıyor. Sağlık ocakları için ciddi çalışmalar yapıldı. Isparta’ya yapılan çalışmalar tüm vatandaşlarımıza yapılan çalışmalardır. Şehrimize yapmış olduğunuz hizmetlerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” görüşlerinde bulundular.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yorulduk artık

20 Ekim 2020 Salı 20:41

Dere mh. Yenice mh. Doğancı mh. Alkol alanlardan bıktık yeter ya ne bu hiç bi muhtarda umursamıyor Ailecek bahçelerimize gidemiyoruz

Hihj

20 Ekim 2020 Salı 19:10

Başkanım temizlige hiç önem vermiyorsunuz park bahcelerdebahçelerde temizlik sifir sizden önceki belediye baskanlarinin hepsinin onceligi temizlikti hasan balamanda dahil

ISPARTA LEŞ KOKUYOR

20 Ekim 2020 Salı 11:11

Başkanım DERİ OSB ye ve buna izin verenlere dava açacağız. Başka yolu kalmadı. Mahkeme kararı ile kapatma veya taşınma kararı çıkartılır inşallah. Isparta Belediyesinden bir ümidimiz kalmadı. Biz kavşak yada yol istemiyoruz. NEFES ALMAK İSTİYORUZ.... 2020 yılında bize yaşatılanlara bak yaa. Ispartanın en büyük sorunu KOKU dur. Bir sonraki yerel seçimde en belirleyici bu olacaktır.

Mustafa musa AKBAŞ ylvc

20 Ekim 2020 Salı 10:59

GELİRKEN BAL A GİDERKEN ESSEK ARISINQ SIRILIR NEDEN YERİMİ KAYBETMEYELİM DİYE MUSTAFAMUSAAKBAŞ KİM BUNLAR ???

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR