28 Mart 2024 Perşembe

BAŞKAN AYBATILI, 41 YILLIK HİZMETİNE SON NOKTAYI KOYDU

BAŞKAN AYBATILI, 41 YILLIK HİZMETİNE SON NOKTAYI KOYDU

Isparta

Isparta'ya adanmış hayat

41 yıldır Isparta esnaf ve sanatkarına hizmet veren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Mehmet Aybatılı, birlik başkanlığı görevine veda etti. Birlik Başkanlığına ise Ahmet Tural getirildi. Yapılan oylama ile Başkan Aybatılı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin onursal başkanı oldu. Kendisi için düzenlenen veda töreninde, mutlu ve huzurlu bir şekilde görevinden ayrıldığını belirten Başkan Aybatılı, "ben her ne kadar şekilde olarak bu görevden ayrıldıysam da benim gönlüm sizlerle beraber" dedi.

Isparta'da 41 yıl esnaf ve sanatkara hizmet veren, esnaf teşkilatının içerisinden çıkan ilk Belediye Başkanı olan Mehmet Aybatılı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı görevine veda etti..

Mehmet Aybatılı'dan boşalan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığına ise Ahmet Tural getirildi.

Uzun yıllar Isparta esnaf ve sanatkarına hizmet vererek, ahilik geleneğini sürdüren Başkan Aybatılı için bir veda töreni düzenlendi. Düzenlenen törene esnaf ve sanatkarlar odaları birliğine bağlı tüm oda başkanları katıldı.

Tural: Başkanımız Mehmet Aybatılı Isparta'ya adanmış bir hayatın öyküsüdür

Törende bir konuşma yapan Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin yeni Başkanı Ahmet Tural, "başkanımız Mehmet Aybatılı Isparta'ya adanmış bir hayatın öyküsüdür. Bu öyküde alınacak çok ders, edinilecek çok tecrübe vardır. Mücadelesi ile bizlere her zaman örnek olmuştur" dedi.

Başkan Aybatılı'nın her zaman kendilerine bir rehber olduğunu söylen Tural, "hem bizler hem de Ispartalılar sizin yaptığınız hizmetleri unutmayacaktır" diye konuştu.

Aybatalı, Isparta Esnaf ve Sanatkarlar

Odaları Birliği'nin Onursal Başkanlığına getirildi

Ahmet Tural tüm oda başkanlarının hazır bulunduğu törende Başkan Mehmet Aybatılı'nın Onursal Başkanlığa getirilmesini teklif etti. Tural'ın teklifi tüm oda başkanlarının oyları ile kabul edildi.

* "Herkese nasip olmaz"

Herkese nasip olmayacak bir şekilde 41 yıl esnaf ve sanatkarlara hizmet verdiğini söyleyen Başkan Aybatılı, esnaf teşkilatının içerisinden çıkarak 5 yıl Isparta Belediye Başkanlığı görevi yaptığını hatırlatarak, "şimdi yaptığımız eserlerin takdir edildiğini görüyoruz" dedi.

Esnafın içerisinden çıkan birinin Merkez Belediye Başkanlığı yapamayacağını söyleyenleri mahcup ettiklerini vurgulayan Başkan Mehmet Aybatılı, Belediye Başkanlığı döneminde hem odalara hem de esnaflara büyük destekler sağladıklarını söyledi.

Belediye Başkanlığı döneminde sonra hem esnafa hem de odalara yönelik siyasi baskılar oluştuğunu belirten Başkan Mehmet Aybatılı, "oda başkanlarımızın ve esnafımızın talebi üzerine yeniden birlik başkanlığına döndük.  Ve birliğimizi bir güç haline getirdik" dedi.

* "Her zaman esnaf ile odalarımızın yanındayım"

Daha önce esnaf odaları birliği başkanlığı görevini bırakma kararı aldığını ancak Ahmet Tural'ın Milletvekili Aday Adayı olması nedeniyle görevi bırakamadığını belirten Başkan Aybatılı, "Artık seçim dönemi kapandı. Bende görevimi mutlu ve huzurlu bir şekilde devrediyorum. her ne kadar şekilde olarak görevimden ayrılsam da yine sizlerin ve esnafımızın yanındayım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ahmet Tural tarafından günün anısına Başkan Mehmet Aybatılı'ya hediye takdim edildi.

Başkan Aybatılı'ya tüm oda başkanları adına bir çiçek verildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞIN BİRİ

13 Aralık 2019 Cuma 16:25

ıspartayı yıktı geçti gitti...kebapçı arastası halk sineması civarı eski günaydın magazası çarşıları halk pazarı şifa eczanesi civarı dalboyunoğlu hamamı civarı eski ısparata ait olan çarşılar her yer korunması gereken yerler hepsi gitti ben yaptım işi

Sengetli

12 Aralık 2019 Perşembe 11:21

41 yıl az olmuş biraz daha dureydi de esnafı ihya edeydi

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR