26 Nisan 2024 Cuma

BAŞKA CANLAR YANMAYCAK !

BAŞKA CANLAR YANMAYCAK !

Isparta

Isparta’da İstanbul Caddesi üzerinde Nisan 2015’te meydana gelen trafik kazasında SDÜ öğrencilerinden 19 yaşındaki Hatice Kübra Kurşap yaşamını yitirirken, Asiye Savaşçı ağır yaralanmıştı. Tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Savaşçı, şimdi o bölgeye yapılan üst geçide kazada vefat eden arkadaşının isminin verilmesini istiyor.

Isparta’da Nisan 2015’te İstanbul Caddesi üzerinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan 2 kız öğrenciye motosiklet çarpmış ve kazada 19 yaşındaki Hatice Kübra Kurşap yaşamını yitirirken, Asiye Savaşçı da ağı yaralanmıştı. Yaralı Savaşçı, belli bir süre yoğun bakım ve komada kaldıktan sonra sağlığına kavuştu. O dönemde Asiye Savaşçı’nın babası Nazım Savaşçı yetkililere seslenerek yol üzerine bir üst geçit yapılmasını istemiş ve yetkililer bu talebe olumlu karşılık vermişti. Aradan geçen 1,5 yılın ardından o bölgeye üst geçit inşa ediliyor. Üst geçidin yapım çalışmaları hızla sürerken, kazadan sonra sağlığına kavuşan Asiye Savaşçı, devlet büyüklerinden hayatını kaybeden arkadaşının isminin yapılan üst geçitte yaşatılmasını istiyor.

150 KM HIZLA GİDEN MOTOSİKLETLİ ÇARPTI”

Süleyman Demirel Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Kamu Yönetimi Bölümü 3.sınıf öğrencisi olan Asiye Savaşçı, aradan geçen 1,5 yılın ardından kazanın yaşandığı bölgede inşası devam eden üst geçidi ziyaret etti. Nisan 2015’te yaşadığı kazayı anlatan Savaşçı, “Biz o gün arkadaşımla otobüsten inmiştik ve yaya geçidinden karşıdan karşıya geçiyorduk. O sırada hızla gelen bir motosikletli bize çarptı. Motosiklet 150 kilometre hızla geliyormuş. Aslında yoldaki hız sınırı 70 kilometreymiş. Motosiklet ilk olarak bana çarpmış ve ben yere yığılmışım. Arkadaşımı yolda sürüklemiş. Ben belli bir süre yoğun bakımda ve komada kaldım. Arkadaşım Hatice Kübra Kurşap ise hayatını kaybetti” dedi.

“YETKİLİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kazadan sonra babasının yola üst geçit yapılması konusunda yetkililere olan çağrısının karşılık bulduğunu ifade eden Savaşçı, “Ben yoğun bakımdayken babam yetkililerle görüşmüş. Bu yola üst geçit yapılacağı sözünü vermişler. Bu üst geçit içinde devlet büyüklerimize teşekkür ederim. Bu üst geçit sayesinde artık başka Hatice’ler burada ölmeyecek” diye konuştu.

ÜST GEÇİDİN İSMİ HATİCE KÜBRA KURŞAP OLSUN

Üst geçidin isminin o günkü kazada hayatını kaybeden arkadaşının adının verilmesini isteyen Savaşçı, “Devlet büyüklerimden bir ricam var; arkadaşım vefat etti ama isminin bu üst geçitte yaşatılmasını istiyorum.Bu üst geçidin adının Hatice Kübra Kurşap olarak belirlenmesini istiyorum”dedi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

İstanbul Caddesi üzerinde seyir halinde olan Özgür Y. yönetimindeki 07 BBY 56 plakalı motosiklet yolun karşısına geçmeye çalışan 20 yaşındaki Asiye Savaşçı ve 19 yaşındaki Hatice Kübra Kurşap'a çarpmıştı.Çarpmanın etkisiyle sürüklenen Asiye Savaşçı ve Hatice Kübra Kurşap ile motosikletten fırlayan sürücü Özgür Y. ağır yaralanmıştı. Hatice Kübra Kurşap kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmazken, Ağır yaralanan Asiye Savaşçı'nın ise kaldırıldığı Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Araştırma Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

BABASI FERYAT ETMİŞTİ

Öte yandan kazada ağır yaralanan Asiye Savaşçı’nın babası Nazım Savaşçı, kazanın olduğu yolda önlem alınması gerektiğini belirterek,yetkililerden o bölgeye üst geçit yapılmasını talep etmişti. ‘Bu cinayetleri durdurun’ diye feryat eden baba Savaşçı, “Kızımın sağlığını geri verin diye”haykırmıştı. Savaşçı’nın bu çağrısından sonra yetkililer bölgeye üst geçit yapılacağı sözünü vermişti.

ÜST GEÇİT  YAKINDA HİZMETE GİRECEK

Karayolları Bölge Müdürlüğü, İstanbul Caddesi üzerinde özellikle öğrencilerin yoğun yaşadığı bölgeye üst geçit inşa ediyor. Yaklaşık 2 hafta önce başlayan çalışmaların kısa bir süre sonra bitmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Çünürlü

30 Ekim 2016 Pazar 00:04

Yaşlı, Engelli vatandaşlarımız çıkamayacaksa, Normal vatandaşlarımız zaten kullanmıyorsa neden üst geçitte bu kadar ısrar edilir ki? Ecdadımız yüzyıllar önce yerin 7 kat altına inmiş, şimdi denizin altından Marmaray'ı yaparken 5 basamakla inilip, 5 basamakla çıkılabilecek(hadi 10, 15 olsun), merdiven, yanında engelli rampasıyla ALT GEÇİTler yapmak çok mu zor?

kullanılmayan

29 Ekim 2016 Cumartesi 17:25

isterseniz binlerce üst geçit yapın trafik ve diğer cezaları caydırıcı şekilde arttırmadıktan sonra hepsi BOŞ. o kadar metrelerce rampa yapacağınıza asansör koysaydınız bari, nasıl olsa işinize gelince her yere para buluyorsunuz. birde şu üst geçitleri sanayiden çıkmış gibi yapmayın biraz estetik olsun demir yığını gibi gözüküyor.

eee eee

29 Ekim 2016 Cumartesi 21:57

aynen katılıyorum size cezalar ne kadar da caydırıcı olsada cezalara yasalara itaat eden bir ülkeye sahip değiliz malesef 100 kişiden birimiz uyarsa uyar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR