19 Mart 2024 Salı

BAŞKA CANLAR YANMASIN DİYE..

BAŞKA CANLAR YANMASIN DİYE..

Isparta

Vali Şehmus Günaydın, Türkiye’nin yüreğini yakan Aladağ Faciası’ndan ders çıkardı. Yurt, pansiyon, apart, okul sair noktalarda acil çıkış noktalarından yangın tüplerinin güvenliğine kadar genel şemsiyede her unsurun etkin denetimi için Komisyon kurdurdu.

 

Eğitim, İtfaiye, Üniversite

 

Vali Günaydın’ın talimatı ile kurulan Komisyon’da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Millî Eğitim, İtfaiye Teşkilâtı, Kamu Kurum ve Kuruşları yer alıyor. Her nokta etkin şekilde denetimden geçirilecek

 

TBMM’den önce hareket

 

Vali Günaydın, bu noktada TBMM’den önce hareket etti. Zira Türkiye Büyük Millet Meclisi, Aladağ’da 1’i 6 yaşında çocuk, 1’i eğitmen olmak üzere 12 kişinin yanarak can verdiği faciadan sonra 6 Aralık Salı günü Komisyon kararı vermişti.

 

YANGIN İLE MÜCADALE VE ETKİN TEDBİR İÇİN KOMİSYON KURULDU

 

» Resmî Gazete’nin 1 Haziran 2016 Çarşamba gün ve 29729sayılı baskısında yayımlanan Kararname ile Isparta’ya atanan

 

» 14 Haziran 2016 Salı; saat: 15: 00’te göreve başlayan Vali Şehmus Günaydın’dan çocukların ve gençlerin faciadan korunması için dev adım:

 

Vali Şehmus Günaydın, Isparta genelinde tüm öğrenci yurdu,pansiyon, apart, okul, resmi kurum ve kuruluşlar sair noktalarda yangın ileriskine karşı etkin tedbirler için Komisyon kurdurttu.

 

HER YERDE ETKİN DENETİM OLACAK

 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Valilik, Millî Eğitim Müdürlüğü, İtfaiye Teşkilâtı ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının üye verdiği Komisyon, kent genelindeki etkin denetimler yapacak.

 

Öğrenci Yurtları’nda ve eğitim- öğretim kurumlarında Yangın Standartları’nın bulunup bulunmadığı tespit edilecek.

 

Denetimlerde acil çıkış noktalarından yangın tüplerinin heran hazır tutulup tutulmadığına kadar her süreç titizlikle kontrol edilecek

 

Acil Çıkış Kapılarının kilitli olup olmadığına bakılacak

 

RUHSATI OLMAYAN ÖĞRENCİ YURTLARI FAAİLETTEN MEN EDİLECEK

 

Vali Şehmus Günaydın’ın talimatı ile kurulan Komisyon,Öğrenci Yurtları’nda yangın, deprem sair afet ve acil durumların dışında ruhsat denetimi de yapacak. Ruhsatsız, kayıt dışı, kaçak olarak çalışan öğrenci yurtları faaliyetten men edilecek.

 

Vali Günaydın’ın talimatı ile kurulan Komisyon, orta ve yükseköğretim öğrenci yurtlarını etkin şekilde denetleyecek. Kamu kurum ve kuruluşları ile bağlısı olduğu yerlerde yangın tüplerinden acil çıkışkapılarına kadar her süreci denetleyecek. Aksayan yönleri rapor edecek. Sorun ivedilikle giderilecek.

 

TBMM’DEN ÖNCE DAVRANDI

 

Vali Şehmus Günaydın, ağırlıklı olarak orta ve yüksek öğretimyurtları ve eğitim- öğretim kurumları olmak üzere kamusal her alanda eksiklerinin tespiti ve giderilmesi amaçlı Komisyon kurulması talimatı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) bile önce alındı

 

Zira TBMM Türkiye çapında, eksikliklerin tespiti için 6Aralık 2016 Salı günü Komisyon kurma kararı almıştı. Bu bağlamda karar Resmî Gazete’nin aynı tarihli baskısında yayımlanmıştı.

 

TÜRKİYE’NİN YÜREĞİNİ YAKAN O FACİA

 

Yangın faciası Adana’ya bağlı Aladağ İlçesi’nde 29 Kasım 2016 Salı günü meydana gelmişti. Saat 19: 24’te çıkan yangın sonucu 1’i 6 yaşında çocuk, 1’i eğitmen, 10’u ortaokul öğrencisi 12 kişi yanarak can vermişti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandas

10 Aralık 2016 Cumartesi 02:43

ALMANYA BIRAKIN KURUMLARI ; EVLERDE BILE RAUCHMELDER( DUMAN ALARMI) CIHAZLARI MECBUR ETTI! ÖYLE FAIDELIKI GECEN KIS SOBADAN SIZAN ZEHIRDEN DERIN UYKUYA AILECEK VARDIGIMIZDA ACI ACI SIRENLERI ÖTEREK BIZI GECENIN BIR VAKTINDE DERIN UYKUMUZDAN UYANDIRDI!!! BU KANUNU KOYANLARA ALLAH HIDAYET ETSIN ISLERI RAST GETIRSIN DIYE DUA ETTIK!!!! ALT KOMSUM KIZARTMA YAGINI OCAKTA FAZLA YAKINCA BILE ÖTÜYOR BÜÜN BINAYI ALARMA GECIRIYOR!

SANSÜÜÜR :)

09 Aralık 2016 Cuma 11:39

SANSÜRLE BASIN OLMAZ, İLKOKULDA ÖĞRENDİK BUNU BASINA YOK OKUYANA VARMI SANSÜR :) YÜRÜÜÜ. SAĞLIKTA İHRAÇLARDA MUAMMA SAYIN VALİM

yanan canlar- tek kriter 3 farklı sonuç

09 Aralık 2016 Cuma 09:41

yanan canlardan inilti.... tke kriter 3 sonuç, okula çocuğa giden 3 sağlıkçı biri göreve iade biri ihraç, ha birde açığa alıjmayan var saygılarımla

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR