20 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞDEĞİRMEN TEKLİF SUNMUŞTU!

Özel İdare’nin OSB civarında bulunan 75 bin m2’lik fuar alanına 10 yılda 2. kez talip olan ve şehri bir tık öteye götürecek fikirler ortaya koyan ITSO, İl Genel Meclisi tarafından dikkate alınmıyor!

Isparta
ITSO, burayı 2 kez istemesine rağmen Ekim ayı toplantılarında ‘‘Alanımıza talipli yok’’ açıklaması yapıldı. İl Özel İdare’nin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yanında bulunan 75 bin m2’lik fuar alanının ekonomiye kazandırılması konusu 10 yılda çözüme kavuşamadı. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, daha önce bu alanı değerlendirerek Özel İdareye sürekli gelir getirme hedefinde olduklarını açıklamış ve AVM yapılabileceğine değinmişti.

BAŞDEĞİRMEN TEKLİFTE BULUNMUŞTU

Öte yandan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, alana AVM yerine Isparta ve Burdur’un yöresel ürünlerinin sergilenip satılacağı bir merkez yapılmasının daha doğru olacağı tezini ortaya atmıştı. Başdeğirmen’in bu önerisine açık olduklarını belirten Bolat, ‘’Biz her türlü teklif ve fikre açığız. Sayın Başkanın projesini meclis üyeleriyle değerlendirip bir karar vereceğiz. Burada 420 bin Ispartalının hakkını ve hukukunu korumak zorundayız. Burayla ilgili bize daha önce 2­3 farklı yerlerden satın teklifi geldi. Ben İl Genel Meclisi’ne geldiğimden bu yana devletin hiçbir malını satma taraftarı değilim. Ben devletin mallarını tüketmeye değil, devletin mallarına değer katmaya geldim. O eser orada varlığını sürdürdüğü müddetçe İl Özel İdare’ye gelir sağlayacak. Biz o geliri 203 köyümüze hizmet olarak aktaracağız. Atıl durumda olan projelerimizi bir an önce hayata geçirmek istiyoruz’’ demişti.

2015 YILI BAŞLARINDA BU KONU GÜNDEME GELMİŞTİ

Bolat, bu alanla ilgili çalışma başlatacaklarını kat karşılığı modeli uygulanması için ulusal bazda bir proje yarışmasına çıkacaklarını belirtmiş, her türlü fikre ve yeniliğe açık olduklarını ifade etmişti. Bu gelişmeler ışığında Ticaret ve Sanayi Odası’nın 10 yıl önce de aynı yere talip olduğu ve 2. kez de Şükrü Başdeğirmen’in bu alanı Isparta’ya en uygun şekilde değerlendirmek istediği gazetelerimiz ve internet sitelerimizde 2015 yılı başlarında yer almıştı.

TALİPLİ YOK AÇIKLAMASI KAFALARI KARIŞTIRDI!

Tüm bu yaşanan gelişmelerin ardından geçtiğimiz gün gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarında Özel İdare’nin 75 bin m2’lik fuar alanına ‘Talipli yok’ açıklaması kafaları karıştırdı. ITSO’nun 10 yılda 2 kez talipli olmasına rağmen neden böyle bir söylemin ortaya atıldığı merak konusu oldu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

MEHMET BOYACI

14 Ekim 2015 Çarşamba 19:36

sayın ıspartanın saygın insanları işdünyası üzülerek yazıyorum bugun bir afyon antalya gırış özdilek modelı ama şüvarsen yaptın ben yaptın kavgası burakalım dışarı acılalım iş dünyasına bakın sevinerek söyluyorumsaygı duyorum imaj mobılya ünmak kacıkocun faprıkalar dıyer işsaybı abılerımiz ekonemı hızlanması buraya birşey yapılacaksa güc birligi almak lazım taş üstüne taş koyanı allah razı olsun servısı elemanı artık ıspartalımızı böle büyük yerler yapıp ekonemi canlılık büyüyen ısparta hepımiz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR