28 Mart 2024 Perşembe

BAŞDEĞİRMEN'DEN TOPLU KONUT AÇIKLAMASI

BAŞDEĞİRMEN'DEN TOPLU KONUT AÇIKLAMASI

Isparta

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’da yerel iktidarla genel iktidarı birleştirdiklerini belirterek; “Çevre Bakanımızdan gerekli desteği aldık. Söz verdiğimiz gibi 5 yılda yapacağımız 5 bin konutun 1500’ünü bir yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

 Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, dün IYAŞ Kongre Merkezinde gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde gazetecilerin gündemle ilgili sorulanını yanıtladı.

BAŞDEĞİRMEN; “ISPARTA’YI İKTİDARIN NİMETLERİNDEN

EN İYİ ŞEKİLDE FAYDALANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Isparta ziyareti ile ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Başdeğirmen; “Biz Isparta Ak Parti Beleyesi olarak iktidarın nimetlerinden en iyi şekilde yararlanıp şehrimizi bu yatırımlardan faydalandırmak için varız ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Bilindiği gibi, Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Murat Kurum geçtiğimiz günlerde şehrimizi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

“PROJELERİMİZDEN 8’İ ÇEVRE

BAKANLIĞINI İLGİLENDİRİYOR”

Biz de kendisine şehrimizin kendi bakanlığı ile ilgili olan ihtiyaçlarını aktardık. Zaten, bizim seçimden önce sözünü verdiğimiz ve projelerini hazırladığımız taahhütlerimizin 8’i Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ilgilendiren projelerden oluşuyor.

“YAPACAĞIMIZ EN ÖNEMLİ İŞLERİMİZİN

BAŞINDA KONUT SORUNU GELİYOR”

Bunların en başında ise konut ihtiyacı geliyor. Bu konuda seçim öncesi gerek emeklilerimizle gerek diğer vatandaşlarımızla defalarca görüşmeler yaptık. TOKİ tarafından yapılacak 300 konutun kurasını geçtiğimiz ay çekmiştik. Şimdi ise diğer konut alanlarını belirledik. Bunlardan birisi de eski Gülkent Hastanesinin bulunduğu alan. Buraya toplamda 2 bin 500 konut yapacağız. Ancak, ilk etapta 1500 konut yapılacak. Bu konutları bir yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz.

“SIVI ATIK TESİSLERİMİZİN KAPASİTESİNİ

120 BİN KİŞİDEN 460 BİN KİŞİYE ÇIKARACAĞIZ”

Yine, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Sıvı Atık Tesislerimize bir yenisini daha ekleyeceğiz. 50 milyon liralık bu projenin inşaatına 2020 yılının ilk çeyreğinde başlayacağız. Bilindiği gibi şuanda faaliyette olan Sıvı Atık Tesislerimizin kapasitesi 120 bin kişiye uygun yapılmış. Biz, yeni yapacağımız tesislerle bu rakamı Isparta’nın nüfusu olan 460 bin kişiye göre yapacağız” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

şehrin delisi

14 Ağustos 2019 Çarşamba 18:35

toki nin bakanlıkların hizmetleri ne zamandan beri belediye hizmeti oldu ? toki partililerden başkasına hizmet etmiyorsa sadece partililerden vergi alsınlar.

Seşim

13 Ağustos 2019 Salı 18:31

Senin işin zor be 2021 i gör brawo diyecem.hem sezgin başkan hem süslü aportta bekliyor bilgine

Zülfikar Taşkaya

13 Ağustos 2019 Salı 11:43

Belediyenin yaptıracağı konutlara nezaman yazılacaz öğrenebilir miyim

Jsjdje

13 Ağustos 2019 Salı 10:23

Kurralardan haberimiz olmuyor başvuru belgelerini vereceğimiz yeri bile anlayamiyoruz. Bır bakıyoruz ilk 500 kişi belirlendi...

Sedat

12 Ağustos 2019 Pazartesi 21:58

2020 agustos bitecek yani. Toki şehir merkezine ucuz sosyal konut yapmaz. Sakın unutma başkan. Yarım kalan inşaatlar ve Yeni otogar ticaret merkezi kavşaklar mevcut otogarın millet bahçe ve diger projelerin hakkında tek kelime yok

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR