19 Nisan 2024 Cuma

BAŞDEĞİRMEN'DEN KURTULUŞ REÇETESİ

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, birçok sektörün kurtuluşu ya da yükselişine sahne olacak olan dev proje ile ilgili bilgiler verdi.

Isparta

 ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gül Küçük Sanayi Sitesi içinde yapımı devam eden TOBB Teknik Lise'de kaba inşaatın bitmek üzere olduğunu bildirdi. Başdeğirmen," Milli Eğitim ve Valiliğe bu bina teslim edilecek. Yeni eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlayacağız" dedi. Çok güzel bir bina inşa edildiğini bildiren Başdeğirmen, "İnsan baktığında gururlanıyor ve zevk alıyor. Yeni eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlayacağız. 24 derslikli bir okul olacak.Burada bölümlerin tespiti için hem üyelerimizi hem de Milli Eğitim yetkilileriyle toplantılar yaptık. Ayrıca üniversiteden de hocalarla görüştük. 8 bölüm açılacak" dedi. Açılacak olan bölümleri anlatan Başdeğirmen, şöyle devam etti;

1-UÇAK BÖLÜMÜ

"Havaalanımızın yanında Türkiye'de 4 hangardan birtanesi Isparta’da. Sağlık Bakanlığının ambulansa uçakları ve uçak bakımları burada yapılıyor. Burası için bir tane uçak bölümü koyduk. Burada kalifıyeli eleman aranıyor. Türkiye'de Milli Eğitim'in uygun gördüğü 62 meslek dalı var.Bir tanesi uçak olsun dedik.

2-TARIM ALETLERİ BÖLÜMÜ

Tarım aletleri ve makineleri bölümü olacak. Isparta’da üretilen meyveler dünyaya ihraç ediliyor. Makinelerin kullanımıyla alakalı eleman yetiştirmemiz gerekiyor. Tarımla alakalı ne varsa bölüm içinde dönüşümlü olarak vermek istiyoruz.

3-MOTOR BÖLÜMÜ

Gül Küçük Sanayi de motorlu araçlar var. Bu yüzden motor bölümü olacak. 2 gün derste 3 gün sanayi de olmak şartıyla uygulamalı eğitim olacak. Pürlü Otomotiv burada bir atölye kurmak hem de Fiat sınıfı kurmakistiyor. Bunun maliyeti 500 bin lira. Burada atölye bölümü yok. Onu yapmak istiyoruz. Fiat oraya bir otomobil koyacak. Onun üstünde uygulamalı eğitim yapacak.

4-MAKİNE BÖLÜMÜ

Makine bölümü olacak. Burada iş makineleri gösterilecek.Hangi işyerine giderseniz gidin iş makineleri görüyorsunuz.

 5-YENİLENEBİLİRENERJİ BÖLÜMÜ

Yenilenebilir enerji. Güneydoğu'dan sonra güneşin dikdüştüğü en verimli ilden bir tanesi biziz. Bunu devlette destekliyor. Hemrüzgâr hem de güneş enerjisinde verimli bölgeyiz. Güneş enerjisinde eleman yetiştirmemiz gerekir. Bu bölümü koyduk.

6-İTFAİYE BÖLÜMÜ

Daha farklı bölüm olsun düşüncesiyle itfaiye bölümü koyduk.Türkiye'de 4 okulda bu eğitim veriliyor. Tüm ilçelerde ve OSB'lerde itfaiyecilere ihtiyaç var Türkiye'de böyle bir ihtiyaç var farklı olsun diye itfaiye bölümü kurduk.

 

7-KOZMETİK BÖLÜMÜ

Kozmetik bölümü var. Isparta olarak kozmetikte iyi olmak zorundayız. Ürünler üretmemiz için çocukları yetiştirmeliyiz. Kozmetik bölüm olarak müfredata girmemiş. Sayın valimizle görüştük. Bunun talebi yapıldı.Türkiye'de ilk kez bu bölümü açmak istiyoruz. Isparta’ya yakışan bir bölüm olarak açmak istiyoruz.

8-PLASTİK TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

Plastik Teknolojileri diye bir bölüm var. Her türlü malzemede plastik var. Bunun kalıbı ve üretimi için ara elemana ihtiyaç var.YURDU DA OLACAK Öte yandan bu bölümlerle Isparta’ya farklı bir açı getireceklerini ifade eden Başdeğirmen, "Bu bölümler çocukların bir üst olarak meslek yüksek okullarına sınavsız geçebilecekleri bölümler. Atölyeleri ITSO olarak kendi imkânlarımızla yapacağız. Bunların yanında yatılı bir yurt yapılması lazım. Sayın Belediye Başkanımızın okul arazisinde büyük desteği oldu. Belediyenin orada başka yeri var. Bir kısmı belediye bir kısmı da sanayi kooperatifine ait. Kooperatif başkanı belediye başkanımızla görüşmüş yeri bağışlarım demiş. Oraya yatılı bir yurt yapacağız. Çok ciddi ve programlı şekilde çocuklarımızın orada konaklamasını sağlayarak eğitimini vereceğiz. Gül Küçük Sanayinin büyüme çabalan var. Orası büyüdükçe okulun vasfı da büyüyor. O anlamda da iyi bir yer seçimi olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

rafet

19 Mayıs 2015 Salı 12:22

Sayın Şükrü BAŞDEĞİRMEN'i tebrik ediyorum. İşte işsizlikle mücadele budur. Mesleki Eğitim gereken öneme kavuşmalıdır. Çok hayırlı bir iş olmuş, katkısı olan herkesten Allah Razı olsun. Daima duacısıyım. Bu okulları kapatmaya ahmaklığını misyon edinenlere yuh olsun, onlara da bela okuyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR