20 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞBAKANDAN TAŞERÖN AÇIKLAMASI

BAŞBAKANDAN TAŞERÖN AÇIKLAMASI

Isparta

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu. Peki Başbakan Binali Yıldırım taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili neler söyledi. Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? İşte taşeron işçiler kadroya alımı için yaşanan son gelişmeler ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarında satır başları...

Başbakan Binali Yıldırım TRT'de açıklamalarda bulundu.Başbakan, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili: "Taşeron konusunda kapsamlı bir çalışma yapılması gerekiyor" dedi.

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak?

Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında aralarında polis, asker, yargı mensubu, mülki idare amiri ve sivillerin bulunduğu 40 bin 29 kişinin gözaltına alındığını, 5 bin 187 kişinin gözaltındaki işleminin devam ettiğini, 20 bin 355 kişinin tutuklandığını,kamu kurumlarında 79 bin 900 kişinin görevden el çektirildiğini, 5 bin 14 kişinin de kamu görevinden çıkarıldığını bildirdi.  

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"17 yıl önce Türkiye'de İstanbul'da 20 bin insanımızın hayatına mal olan büyük bir felaket yaşadı insanımız. O günden beri gelişme varama daha zaman alacağını söyleyebilriz. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz.Geride kalanların acıları devam ediyor. Gideni getirmek mümkün değil ama en azından benzer felaketlerin yaşanmaması için alınacak tedbirler. Onların yaralarını biraz daha hafifletecektir."

"Malum 15 Temmuz darbe teşebbüsünde şehitlerimiz var.240 şehidimiz var. Yaralıların sayısı 2 bin 195. Darbecilerden ölü ele geçirilen 36, yaralı darbeci sayısı 49. Gözaltına alınan polis, asker, yargı mensubu, mülki amir, sivil 40 bin 29 kişi. Gözaltı işlemi devam eden 5 bin 187,tutuklu sayısı 20 bin 355. bunların dökümü var. Ne kadarı asker, polis, hakim,savcı illere göre detayları mevcut."

"KAMUDA EL ÇEKTİRİLEN KİŞİ SAYISI 79 BİN 900"

"Aynı zamanda OHAL kapsamında da bir takım önlemler alındı. Terör örgütünün çökertilmesine yönelik. Bu bağlamda FETÖ'nün elinde bulunan sağlık ve eğitim kuruşularına el konuldu. El konulan özel sağlık hastaneleri 35, öğretim kurulu sayısı 1061, yurt sayısı 800, kurs etüt merkezi 223, vakıf asyısı 129, dernek sayısı bin 125, üniversite 15, sendika 19,basınla ilgili dergi, gazete, haber ajansı, 16, radyo sayısı 23, gazete sayısı 45, yayın evleri 29 ve 4262 kurum ve kuruluşa el kondu. Kamuda görevden el çektirilen kişi sayısı toplamda 79 bin 900 kişi."

"Darbe yapmaya kalkanlar darbe yedi. Böylece darbe bastırılmış oldu. Ondan sonraki süreç, uzun süreç. Burada 40 yılın birikimi bir yapıdan bahsediyoruz. Saydam olmayan, kafalı bir örgüt. Titiz bir çalışma yapma ihtiyacı var. Biraz zaman alacak. Bu darbeyi ortaya çıkartan sebepleri ortadan kaldırmak çalışması yapıyoruz. Gelecekte buna benzer bir kalkışmanın olmaması için OHAL ilan edildi. Bu çerçevede tedbirleri alıyoruz."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞ

30 Ağustos 2016 Salı 21:02

FETO BUKADAR YOLSUZ HAKSIZ PERSONEL ALIMI YAPMIŞKİ NEREDEYSE SİL BAŞTAN GİBİ BİRŞEY . İÇİNDEN BU ŞEKİLDE ÇIKMAK MÜMKÜN ANCAK. BUNLARIN YÜZDE DOKSANI ANCAK KURTULUR GERİSİ HEP HAKSIZ GELMİŞ GÖZÜKÜYOR.ÜNİVS. LERDE KENDİ TARAF VE DERSANELERDE ÖZEL BİR ÜST SINIFLARI VARDI BUNLARI BU SINIF VE YANDAŞ ÖGRENCİLERİNİN NOTLARINI YÜZDE 99 ŞİŞİRİLMİŞ NOTLARLA YÜKSEK ÖGRETİME HOCA OLARAK YERLEŞMİŞTİR. YADA TIP OKUMUŞLARDIR BİR ARAŞTIRIN BASİT ÇIKAR.2009 2013 YILLARI ARAŞTIRILSINNNN.

R.

30 Ağustos 2016 Salı 09:40

Sosyal hizmetlerdeki bakıcılar olarak kadto bekliyoruz.

YALANNNN

29 Ağustos 2016 Pazartesi 14:12

YAHU NE KADROSU HAZIRKİ İŞTEN ÇIKARMASINLAR. DA KADRO ŞURDA KALSIN DİYECEKSİNİZ NERDEYSE O DURUMA GELDİK YILDIRMA POLİTİKASI VAR ARTIK

Serdar

29 Ağustos 2016 Pazartesi 10:44

Artık Kadro diye bir şey yok Devlet memurluğu dahil sözleşmeli olacak devlet yıllardır kadrolu personelden çok çekti,ha işini yapmazsa devlet 1,2,3 ikaz sonra işine son verecek,olması gereken bu diye düşünüyorum ,çünkü kadroya geçen işgaranti yapsamda yapmasamda olayı,an itibari ile memur vatandaşın işini yapmak için bi uğraş vermiyorsa atılsın ,torpille işe girmeye çalışanlara da haram birgün çıkar diyorum,taşeron işciler çok çalışıyor yoruluyoruz diyor akşama kadar kazma kürek mi çalışıyorsun

...

29 Ağustos 2016 Pazartesi 14:41

hadi ya kadrolulardan çok çekmiş ha sınavın ne anlamı kaldı ozaman ben alnımın teriyle hak ettim devlet güvencesini sizin gibi insaniyeti ve karakteri sorunlu kişiler memurun hak ettiği devlet güvencesi elinden alınınca sevinirsiniz tabi sen alın teri dökmedin çünkü sınavı sen kazanamadın diye herkesin devlet güvencesi gitsin ha vay senin insanlığına inşallah senin çorun çocuğun da ömür boyu gelecek kaygısıyla garantisiz yaşar. adresini ver de kına yollim devlet güvencemiz gidince kullanırsın

ALİ OĞUZLARA CEVAP

29 Ağustos 2016 Pazartesi 10:07

EYY ALİ OĞUZLAR BELLİKİ SİZ DEVLET MEMURUSUNUZ.YORUMUNUZDAN ÖYLE ANLAŞILIYOR.O ZAMAN MEMURLUKTAN İSTİFA ET.SENDE KRAL GİBİ GEZ.YERMİ YEMEZZ.BUNU SENDE BİLİYORSUN.DEVLET MEMURU GİBİ KRALLIK VARMI YAA..

...

29 Ağustos 2016 Pazartesi 14:43

sen de bizim gibi sınava gir alın teri dök memur ol bakalım yer mi!!!!

ali oğuzlar

29 Ağustos 2016 Pazartesi 09:05

Arkadaşlar burda çok çalışıyoruz falan gibisinden yorum yapmışlar. Hal vaziyet şudur:Taşören işçiler kurumlarda dayı gibi memurdan daha rahat daha artis hepsi bir ak torpil bulmuş kurum amirleri bile söz geçiremiyor.Şimdi sınav zamanı hazır fetoş un adamlarıda lav edilmişken girin sınava kadroya geçin öyle beleşten girmeye kalkmayın liyakat ve sınav sistemi vazgeçilmezdir.

....

29 Ağustos 2016 Pazartesi 14:47

memoli sen de gir sınava kazan, 3000-4000 al sen taşeronsun diye tüm personel de mi 1500 alacak zihniyete bak ya ama size ne desek boş anlamazsınız Allah size bizden çok versin inşallah da sesinizi bi kesin memurla uğraşmayın sözüm alınteriyle memur olanlara.

memoli

29 Ağustos 2016 Pazartesi 10:25

taşeron başlığı atmış lüzmsz adam taşeron işci olmasa vay haline bu işerlerinin köle gibi çalışıp 1300 lirala ev geçindirioz senin gibi oturdğ yerden 3000 4000 almıoz adi herif

YALNIZ KURT

29 Ağustos 2016 Pazartesi 00:06

BAYSALLAR ALABALIK RESTORANT !!?? İKİ KİŞİ DÖRT BALIK YİYYİP 90 TL HESAP ÖDÖYOR., MASALAR FULDU BU İŞLETME KAÇ LİRA VERĞİ VERİYOR, DEFDARLIK VERĞİ DAİRESİNE DUYURULUR, AYRICA FATURAYI ZUOR İBRAZ ETTİLER !!!!

bazı memurlar varki

28 Ağustos 2016 Pazar 22:45

Ben taşören olarak bir kurum da çalışıyorum.memur olan arkadaşlar da var.aynı işi yapıyoruz.ama bizim akşama kadar gö..tümüz çıkıyor.ama memur arkadaşlar memur zihniyeti olduğu için hiç takan yok.ama şöyle bir gerçek varki memurların aldığı maaşta 79 milyonun hakkı var.allah korusun maaşı hak etmedinmi 79 milyon insanla helalleşmen gerekecek.allah o durumlara kimseyi düşürmesin.amin.

DON KİŞOT

29 Ağustos 2016 Pazartesi 14:54

İYİİN HOŞSUNDA KARDEŞ HEPİNİZİN ORDA PARTİ TORPİLİYLE İŞ BULDUĞUNUZU BİLİYORUZ BUNA RAĞMEN HALA NANKÖRLÜK ETME TABİKİ ÇALIŞACAKSIN YOKYA YEMEZLER CANIIM HASTANEDEKİ SEKRETERLERİN ÇOĞUNUN DOKTOR YALAAKSI OLDUĞUNU BİLMEYEN Mİ VAR BENİM ARKADAŞLARIM OKUL BİTİRDİKLERİ HALDE İŞ BULAMAZKEN SİZ TORPİLLE İŞ BULUYORSANIZ BUNDa 79 MİLYONUN HAKKI YOKMUİŞİNİZE GELMEDİ DEMİ AYRICA BEN AK PARTİYE GÜVENİYORUM ASLA SINAVSIZ MEMUR ALMAYACAK ÇATLADA PATLA

...

29 Ağustos 2016 Pazartesi 00:22

Kul Hakkı derken!!! iyi de sen nasıl girdin işe taşeron seçme sınavı var da ben mi duymadım. asıl sizin memurlarla ne alıp veremediğiniz var sınavla memur olanlar açısından söylüyorum, kul hakkı diyosun da sen nasıl girdin işe kimin referansıyla sınavsız!!! işe girene kadar ne iş olsa yaparım deyin işe girince memura laf söyleyin sonra yetmedi bi de bedava kadro isteyin na ala!!!

Yani

28 Ağustos 2016 Pazar 19:47

O deilde haberde taseron iscilerle alakali bi gelisme goremedim satir arasi 2 kelam zaten bunlari basbakan daha onceden soyledi nasil bir haber yapiyorsunuzda insanlarin umutlu bekleyisini somuruyorsunuz

ahmet alçı

28 Ağustos 2016 Pazar 15:40

bence devlet sektörunde kadroyu kaldırıp taseron işci calıstırılmalı ve performansa göre maaş verılmeli böylece verim daha artar ve 3 kişinin yapacagı işi 1 kişi yapabilr hepimiz biliyoruz devlete sırtını dayayanın nasıl çalıstıgını

hadi ordan

28 Ağustos 2016 Pazar 23:27

Tabi tabi çünkü bir yıl boyunca sen ter döktün, dirsek çürüttün,alın terinle memur olup devlet güvencesini hak ettin ya bol keseden konuş!!! Allah bilir sen taşeronsundur da şimdi!!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR