27 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞBAKAN BİNALI YILDIRIM, DEMİREL VE BİLGİÇ'İ ANDI

BAŞBAKAN BİNALI YILDIRIM, DEMİREL VE BİLGİÇ'İ ANDI

Isparta

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan önce konuşma yaptı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı dolduran binlerce Isparta halkına hitap eden Başbakan Yıldırım, ‘Isparta kararını vermiş, vakit Isparta vakti’ dedi. Konuşmasına başlarken 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Sadettin Bilgiç’i rahmetle anan Yıldırım, 27 Mayıs darbesini hatırlattı.

Yıldırım, şöyle konuştu:

ISPARTA O GECE AYAKTAYDI, MEYDANDAYDI

Süleyman Demirel’i rahmetle anıyorum. Sadettin Bilgiç’i rahmetle anıyorum.Bugün 27 Mayıs. Ne anlama geldiğini Isparta çok iyi bilir. Türk demokrasi tarihinin kara lekelerinden birisi olan darbenin yıldönümü. 27 Mayıs darbesinde demokrasiye darbe yapılmış, milletin adamı Adnan Menderes iktidardan uzaklaştırılmış ve halkın seçtiği Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ipe götürülmüş, idam edilmiştir. Demokrasi şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Aynı darbeci zihniyet 15 Temmuz’da Türkiye sevdalısı, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı da öldürmek istedi. Ama aziz milletimiz, Isparta o gece ayaktaydı, meydanlardaydı, ayyıldızlı bayrağımızı indirmediniz. Ezanlarımızı dindirmediniz, alçaklara geçit vermediniz. Allah sizden razı olsun. I

SPARTA KARARINI VERMİŞ

Buradan bütün Ispartalılara, ilçelerinde, köylerinde yaşayan bütün kardeşlerime selam ve sevgilerimi iletiyorum. Isparta, gül kokulu şehir. Isparta bugün milletin adamı, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına basıyor. Allah hepinizden razı olsun. Değerli kardeşlerim Isparta bugün bir başka güzel, bir başka coşkulu. Yol boyunca akın akın akın yollara dizilmiş Ispartalı kardeşlerimizi gördük. Gözlerindeki pırıltıyı gördük. Heyecanla, aşkla 24 Haziran’ı iple çekiyor. Palavracılara cevap vermeye hazır mısınız? Güçlü meclis, güçlü Türkiye demeye hazır mısınız? Durmak yok.

ISPARTA, AK KADROLARINDAN DESTEĞİNİ HİÇ ESİRGEMEDİ

Siz Cumhurbaşkanımıza, AK Parti’ye başından beri sahip çıktınız. 16 Nisan Halk oylamasında Isparta yüzde 56 ile demokrasi tarafında yer aldı. Aslında 24 Haziran seçimi sizin 16 Nisan verdiğiniz evet kararının sandıkta onaylanmasıdır. Yarım kalan işi tamamlamaya var mısınız? Her seçimde desteğinizle, oylarınızla bize sahip çıktınız. AK kadrolardan desteğinizi asla esirgemediniz. Rabbim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Artık 24 Haziran’a sayılı günler kaldı. Demokrasimizin en önemli seçimlerinden birine gittikçe yaklaşıyoruz. 24 Haziran seçimlerinde ilk defa sandıkta ülkeyi kim yönetecek ona siz karar vereceksiniz. Sandıkta işi bitirmeye hazır mısınız? 24 Haziran’da şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını soracak mısın Isparta. Şimdi vakit Isparta vaktidir. Şimdi vakit AK Parti vaktidir. Şimdi vakit Türkiye vaktidir. Türkiye’ye vurulmak istenen zincirleri söküp, atacak mıyız? Milli iradeyi şahlandıracak mıyız? Gençler medeniyet sancağımızı 2023’e taşımaya hazır mısınız?

VAKİT ISPARTA VAKTİ

Isparta inadına AK Parti diyor, inadına Recep Tayyip Erdoğan diyor. 12 seçimde başaramadılar, 13. Seçimde de başaramayacaklar. Millet size gereken ayarı verip, siyasetten emekli edecek. Bu millet kiminle ittifak kuracağını çok iyi biliyor. Cumhur ittifakı ile Türkiye emin adımlarla yoluna devam edecek. Türkiye, 2023 hedeflerine 2053, 2071 vizyonuna emin adımlarla devam edecek. Isparta, 24 Haziran büyük gün. Hazır mıyız? Türkiye üzerine oynanan oyunları bozacak mıyız? Tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsüyle durmak yok, durmak yok. Vakit Isparta vaktidir.”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Lisan

27 Mayıs 2018 Pazar 23:31

Demireli yuhalatanda bunlardi. Ama aksam yedigini uutanlara sorsan SDU yü onlar acti)))))

af-erimmm pilot bölge

27 Mayıs 2018 Pazar 21:35

rahmetli cumhurbaşkanımız süleyman demirelin kemikleri bu konuşmalardan vegerçeği bilen insanların görmezliğinden dolayı sızlıyordur bu kesin sdüyü demirel açtı sağlık denilen yatırım insanları işsiz bıraktı işi olan oldumu evet torpilli cephesi cebine iyi gelen oldumu evet rant taraflarının cebi doldu taştı benim vatandaşımda halen alkışlasın aferimmm olacak bu gidişle kim tutar sizi gerçekleri bir gün görecek yazık ki herşey için geç kalınacak ısparta pilot bölge ola ola birgün uçucak ...

Ispartalılar

27 Mayıs 2018 Pazar 21:26

Meydanlarda demireli yuhalatanlar ıspartalılardan oy istemeye gelmiş. Ne güzel memleket be... yok oy moy

Osman ürgüp

27 Mayıs 2018 Pazar 20:50

Demirel in ıapartaya yaptıkları bellidir demir eli yuhalatanlara oy veren ispartalı ispartaya ihanet etmiştir saygılarımla

Nursen

27 Mayıs 2018 Pazar 18:21

Demirel'in itibari ile oynamak için her şeyi yaptınız. Saygıyla anıyorları!!!

GÜLDEN KILIÇDAROĞLU

27 Mayıs 2018 Pazar 17:32

demirele meydanı vermedilerde hayvan pazarında miting yaptırdılar vakti zamanında saygıyla anıyorlarmış...

Aklımla alay ettirmem

27 Mayıs 2018 Pazar 15:18

Demireli meydanlarda yuhalatan bunlar değil miydi? İnsanların aklıyla alay ediyorlar. Tabi aklı olanların. Aklı yok fikri var olanlardan bahsetmiyorum ;)

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR