19 Nisan 2024 Cuma

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN ISPARTA'DA MÜJDELER

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN ISPARTA'DA MÜJDELER

Isparta

AK Parti Isparta İl Başkanlığı'nın 6. Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, yapılan yatırımları anlatarak müjde üstüne müjde verdi. Başbakan Yıldırım: Isparta gülü gibi gül insanlarına vatansever, milletini seven, bayrağını seven, güzel insanlarına hizmeti ibadet biliyor. Bu anlayışla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi.

2 BİN KİŞİLİK TOKİ MÜJDESİ

Başbakan Yıldırım, Isparta’ya 15 yılda 9 milyar TL yatırım ve destek sağladıklarını belirterek; "Helali hoş olsun Isparta! 2002’de 57 milyon dolar ihracat yapıyordu. Bugün Isparta 157 milyon dolar ihracat yapan bir il haline geldi. Okullarımıza binlerce tablet bilgisayar dağıttık. SDÜ’ye geliştirdik büyüttük. Bu arada tabi burası eski Başbakanımız Cumhurbaşkanlığı yapan devlet adamı Süleyman Demirel’in memleketidir. Bu vesileyle Sayın Demirel’e de Allah’tan rahmet diliyoruz. Türkiye’ye uzun müddet siyasi hayatına katkı sağlamış hizmet etmiş bir insandır Taş üstüne taş koyan herkesin başımız gözümüz üzerinde yeri vardır. Biz kadir kıymet bilen iktidarız. Hizmet eden kimse onun hizmetleri de anmak, takdir etmek konunda hiç cimrilik yapmayız. Isparta’da TOKİ marifetiyle yaklaşık 4 bin konut başladık, 3 bin 647’sini bitirdik. Geri kalanı da yakında bitiriyoruz. İşti ilk müjde az önce milletvekillerimizle de konuştum. TOKİ için 400 dönüm arazi ayarlandı. Dar gelirliler için 2 bin konut yapılacak. Hayırlı uğurlu olsun, Isparta ilçelerinde spor salonları, gençlik merkezlerin açtık. Isparta’ya hizmet Ak parti iktidara gelince hızlandı. Sizler şahitsiniz yapımına AK Parti’den önce başlanan 3 sağlık tesisini de biz tamamladık. Sonra 4’ü yeni hastane olmak üzere birisi hastaneye ek bina biri de aile sağlık merkezi birinci basamak tesisi olmak üzere 13 sağlık tesisini tamamlayarak sizlerin hizmetine verdik. Yakın zamanda 5 sağlık tesisini daha hizmete kazandırıyoruz.  Isparta-Antalya-Burdur'a hitap edecek. Antalya, Isparta, Burdur ve Afyon'a hızlı tren yapacağız.

Darıderesi Barajı içme suyu isale hattıyla Isparta’nın 2027’ye kadar su problemi yok. Bunu halettik. Sulama projeleriyle toprakla suyu birleştirdik ve bu sayede 570 milyonluk zirai ekimden ilave hasılat elde ettik. 20 adet baraj ve gölet yaparak hizmete sunduk. İlimize 77 milyon ağaç diktik. Kim dikti Veysel Eroğlu. O da sizin komşunuz, Bazıları  diyor ki 77 milyon yok. İnanmayan saysın. İşin gücün yoksa say. Isparta’ya 7 adet bal ormanı kurduk Isparta bal üretiminde iddialı bir il haline geldi. Isparta’yı 2008’de doğalgazla buluşturduk. Çiftçilerimize 2002’de Isparta’da sadece 8 milyon TL destek verilirken şimdi 87 milyon TL tarım desteği veriliyor. Hükümetimiz döneminde 589 milyon TL nakit hibe tarım desteği verdik. Altyapısı yenilenmiş son teknolojide meyvecilik araştırma merkezi kurduk. Tabi bunlar yetmez. Daha yapacak çok işimiz var. Isparta 4 tarımsal, yani 46 bin 712 hektarlık alanı SİT alanı olarak koruma atına alacağız. Isparta’nı gül lavanta üretimini küresel pazarlara daha fazla ulaştırmak için çalışma yapıyoruz. Onu da Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi takip ediyor” dedi 

İKİ OSB DAHA KURULACAK

Göl Bilim Araştırmalar Merkezi’nin kurulacağını müjdeleyen Başbakan Yıldırım, “ Isparta’da mevcut üç OSB’de 638 hektar alanda 96 parselde 2460 çalışanımız var. Şimdi Isparta’ya iki tane daha OSB kuruyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. OSB demek iş demek, aş demek, ekmek kapısı demek. Böylece 8 bin kardeşimize daha iş aş imkanı sağlayacağız. Bunlar Isparta’ya yaptıklarımızın bir kısmı. Tamamın anlatmaz zaman yetmez. Vakit ilerledi. Ama , Isparta’yı  Antalya’ya bağlayacak Dereboğazı yolunu da hızlandıracağız. Böylece Antalya’ya kısadan gitme imkanınız olacak. Isparta seçimlerde tarih yazacak, büyük başarıya imza atacak. İşte Isparta bugün bunun müjdesini veriyoruz”  

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet cesur

07 Ocak 2018 Pazar 22:59

Önce kültür merkezini bitirin 30 yıl oldu

ıspartalıgenç

02 Ocak 2018 Salı 17:02

önümüzdeki seçimlerdeki oy oranlarını açıklıyorum bugün bu yazdığımı iyi not edin. %32 akp %36 mhp %25 chp %7 diğer genel değil ısparta için bu yazdığım oranlar .başkanlıkta ise %59 recep tayyip erdoğandır.

devam yazısı

02 Ocak 2018 Salı 11:22

Biz daha sanayi devrimini tamamlayamadık ki yollar Japonyanın ki gibi olsa ne yazar. Sen habire yol yap, mütteahitlik yap neyi değiştirecek. Bunlar üçüncü dünya ülkesi olmamızı değiştirmiyor. 20 yıldır bu ülkede tek değişen yol, içi boş hastane, içi boş eğitim kurumları, artan işsiz sayıları, yükselen koca koca avm ler. Ülkeye ayakta tutan tek şey inşaat. İnşaat bitince ne olacak acaba

Devamı gelecek

02 Ocak 2018 Salı 11:12

Hızlı trendi, OSB' ydi bunları Isparta ya yapmaya gerek yok zaten. Isparta ne kadar yer ki Hızlı Tren yapıyorsunuz. Kim kullanacak herkesin arabası var. Yapılacaksa mantıklı yatırımlar yapılmalı. Bunun yerine verin özel sektör teşviği, insanlar sermayelerini birleştirip ortak girişim firması kursun. Üretim yapılsın , istihdam sağlansın. Nerde rant sağlanacaksa ordan yürüyüp gidiyorlar, milleti düşündükleri yok. Sadece ulaşım seçeneklerini geliştirmek bu ülkeye bir katkı sağlamaz.

ISPARTALI

01 Ocak 2018 Pazartesi 12:18

Bu vaatleri kim inanır bilmiyorum ama her seçim dönemi yapılan açıklamalar Dereboğazı belki 10 senedir yapılacak ama hala ortada bir şey yok bir 10 sene daha olacağına inanmıyorum toki diyorlar yıllar sonra geliyor toki ülkenin en ücra köşesinde bile kaç bin konut yaptı Isparta’da 2 bin konut yapacakmış onunla övünüyorlar osb diyorlar sen ilk önce elindeki osbyi doldur bu şartlarda kimse Isparta’ya yatırım yapmaz teşvik yok adamlar Afyon’a kaçtı hızlı tren meselesi zaten Burdur’dan geçecek

vatandaş rıza

01 Ocak 2018 Pazartesi 04:40

Abi Antalya, Burdur, Afyonkarahisar zaten hızlı gidilen yerler niye hızlı tren yapıyorsun Konya'ya yapsana hızlı treni burdura hızlı trenle gitsem evden çık gara git treni bekle tren kalkacak varacak gardan bir daha burdur merkeze git dedin mi zaten daha uzun sürüyor. Konya'ya yapsana hızlı treni en azından orası merkez olur çünkü oradan Ankara'ya İstanbul'a falan var millet aktarmalı gider.

adnan

01 Ocak 2018 Pazartesi 02:50

15 yıldır her seçim öncesi antalya duble yolu yapılacak diyor bu senelerde moda olan ise sözde hızlı tren ıspartadan geçecekmiş!! yakınından bile geçmeyecek kimi kandırıyonuz siz burdur konuşmasıda dinledik burdurdan geçeceğini bastıra bastıra her seferinde söylüyor burda ıspartalı vatandaş da 15 yıldır antalyaya giderken korka korka gidip geldiği halde bu seçimde oy verince yapılıp biteceğini sanıp elleri parçalanırcasına alkışlıyor gülelim mi ağlayalım mı

Erşan KUNERİ

01 Ocak 2018 Pazartesi 02:35

Siz, Said Yüce gibi Isparta'yı Ispartalıyı tanımayan adayları koyun daha çok oy alırsınız(!) Büyük başarı diyor, sanırım kafa buluyor

HAYIRLISI

01 Ocak 2018 Pazartesi 00:38

Benim bildiğim hızlı tren projesi Keçiborlu. Burdur. Bucak. Antalya geçecek. Süreyya bey bizden iyi bilir. bana demiryollarinda çalışan projeyi görenler söyledi. inşallah Isparta merkezden de geçer.

Kezban

01 Ocak 2018 Pazartesi 00:22

Abi ne dediyse özet geçin şunu ya konuşmanın aynısını yazıyorsunuz."Başbakan bugün ıspantayı ziyaret etti konuşmasında s.demireli anarken ıspartaya yapılacak yatırımlardan bahsetti. Şunu şunu yapacağını söyledi" gibisinden haberciliği de biz öğretelim?

ziyaaaaa

01 Ocak 2018 Pazartesi 00:13

iki şeyin haberini okurken hade len diyesim geliyor 1. akp haberleri 2. ziya reisin inanasım gelmiyor nedense

Öğretmen

31 Aralık 2017 Pazar 23:35

Boş vaatlere vatandaşın karnı tok! 15 yıldır iktidardasınız, ne oldu taşeron işçiler, terör, işsizlik, eğitim, atanamayan öğretmenler. Hangi derde deva oldunuz bu ülkede? Hem de hep beraber yürüdünüz bu yollarda, ülkeyi teslim ettiniz cemaatlere, tarikatlere ve en kötüsü hala akıllanmadınız.

haylaz

31 Aralık 2017 Pazar 22:36

hani ısparta antalya duble yoldan veya ısparta konya duble yoldan bahsetmedi ya ver gazııı ver gazııı

sağolasın helel etti

31 Aralık 2017 Pazar 22:28

9 milyar tl. yatırım ve destek sağladık, helali hoş olsun diyor sayın Başbakan ( kendi parası heralde helal ettiğine göre)

Mert firat

31 Aralık 2017 Pazar 21:38

He he ..deniz de gelecekmi ?

Şinasi sezer

31 Aralık 2017 Pazar 20:50

Isparta taya taş üstüne taş koşanlardan allah razı olsun

Vatandaş rıza

31 Aralık 2017 Pazar 20:33

Başbakan gelmiş hoş gelmiş ancak vatandaşa çilede getirmiş. Ne zaman bir cumhurbaşkanı gelse başbakan gelse millet yollarda perişan oluyor. Her taraf polis, her taraf yasak. Bugün kırmızıda bekliyorum. 100 metre önümde polis geç geç diyormuş. Yaklaşık 5 saniye kadar geç dediğini görmedim. Gördüğümde bana uzaktan bağırıyordu. Elin ülkesinde başbakan bisikletle işine gidiyor. Bizim başbakan gelmeden saatler önce yollar kapanıyor. Maalesef ülkemizde sade vatandaşın işi çok zor.

Yav he hee

31 Aralık 2017 Pazar 20:28

Sizde tamam tamam deyin gecin

Kese

31 Aralık 2017 Pazar 19:59

Seçim var yine baksana boş keseden at kuşlar yer 15 yılda devlet hastanesi oldu şehir hastanesi ısparta konya yolu ısparta antalya yolu bitti yine biter ya atın bol keseden

Aynı hamam aynı tas

31 Aralık 2017 Pazar 19:51

Vaad vaad temcid pilavı wynı

vatandaş

31 Aralık 2017 Pazar 17:06

yol kapatılınca çok pis küfür yiyorlardır diye düşünüyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR