26 Nisan 2024 Cuma

BAŞARININ SIRRI HEYECAN DUYMAKTIR

BAŞARININ SIRRI HEYECAN DUYMAKTIR

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimive Kamu Yönetimi Bölümü tarafından "Yerel Yönetim Sohbetleri" konulu söyleşiye katıldı. İİBF Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşide Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye yönetimi, yatırımları hakkında bilgiler verirken, gençlere gelecek için tavsiyelerde bulundu. Günaydın, başarının sırrının heyecan duymaktan geçtiğini söyledi.

Düzenlenen programa SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Okcu, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gül, akademik personel ile çok sayıda öğrencikatıldı.

Konferansın açılış konuşmasını, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gül yaptı. Gül “Belediye başkanları,kenti temsil eden hem yönetici hem de liderlerdir. Seçimlerden önce bir partiyi temsil eden ama seçildikten sonra parti rozetini çıkarıp herkesin yöneticisi olarak görevlerini icra ederler.” dedi. Gül, siyaset bilimi ve kamu yönetimi olarak en fazla dikkat çeken konuların başında yerel yönetimin geldiğini de söyledi.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediye olarak bugüne kadar yapılan yatırımlar, planlanan ve projesi gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Belediye başkanı olarak altyapıya büyük önem verdiklerini aktaran ve bu yönde ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Günaydın, kentte altyapı sorununu çözdüklerini kaydetti. Günaydın, “Belediye başkanlığında, en önemli ve en zor vazife alt yapı sorunudur. Yer altında ve üstünde yapılan çalışmalarımızda gayemiz diğer kentlerde yaşanan sıkıntıların yaşanmamasıdır”derken bugüne kadar sadece yağmur suyu altyapısında 260 km’lik bir çalışmanın yapıldığını anlattı. Yaptıkları çalışmaların hemen tamamında belediyenin kendi imkanlarının kullanıldığını belirten Başkan Günaydın, bu yatırımların ihale bedellerinin çok altında gerçekleşmesini sağladıklarını belirtti.

Altyapısı olmayan şehrin kaldırımlarını 24 ayar altınla kaplasan da hiçbir işe yaramayacağına dikkat çeken Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yatırımlarda bir sıranın yer aldığını, yatırımlara altyapı ile başladıklarını, bunu otopark yatırımlarıyla devam ettirdiklerini belirtti.Otopark yapımlarında yer altının değerlendirildiğini, üstünün de yeşil alan olarak düzenlendiğini söyleyen Başkan Günaydın, şehre bir milyon ağaç dikerek yeşil koridorlar oluşturulduğunu kaydetti. Günaydın, “Altyapıyla şehirler medeniyet kazanır” derken, “Yatırımlarımızı paramız olsa da sıraya koymak zorundayız” görüşlerinde bulundu.

Çalışan personellerin maaşlarının zamanında yatırıldığını ve ülkede işçisine en yüksek oranda ve gününde maaş veren bir belediye olduklarına vurgu yapan Başkan Günaydın, “Ne kadar başarılı iş yapıyorsanız, o kadar da tenkit alırsınız. Maalesef siyasette takdir yok. Bu da cinayet kadar kötüdür”görüşlerinde bulunurken, ‘Nerede tenkit görsem o konuda başarılı olduğumu hissediyorum. Ne yazık ki, ‘bravo’, ‘helal olsun’, ‘tebrik ederim’ sözlerini söyleyemiyoruz, kucaklaşmayı, güler yüzlü olmayı sevmiyoruz” dedi.

Gençlere her insanın bir enerjisi olduğunu hatırlatan Başkan Günaydın, “Enerjinizi aşağıya çektirmeyin, mücadelenizi devam ettirin. Mutluluk çalışmaktan geçer” tavsiyesinde bulundu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın konuşmasının ardından salonda bulunan öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Başkan Günaydın, sosyal belediyecilik adına yaptıkları çalışmalardan da bahsetti.

Konuşmanın ardından Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gül tarafından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a katılımlarından dolayı plaket sunuldu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kazım

29 Aralık 2016 Perşembe 09:48

Sayın Başkanım.Ispartanın bir çok yeri öyle ama .Karaağaç mah.Ana caddesi 115 Yukardan meydana inen ana caddenin kaldırımlarını o kadar genişlettiniz ki. ana cadde sokak gibi kaldı.Her iki tarafa taşıtlar park edince caddede sıkıntı yaşanıyor.

veli vali

29 Aralık 2016 Perşembe 09:31

Başarının sırrı diye sallamış durmuştur ziya dayı ****arda. Buna oy verdim şimdi kendim yanıyorum ne hizmet ettiği var ne bişey ama haramda ediyorum oyumu işi gücü kızını kazandırmak.

atma

29 Aralık 2016 Perşembe 07:26

sen daha otobüs duraklarına park eden sürücüleri kaldıramadın.kaldırımı işgal eden dükkan sahiplerine sözün geçmiyor.hala belediyecilikten bahsediyorsun.trafik zabıtan ancak duba çakar

SEN BENİ BİLİRSİN

29 Aralık 2016 Perşembe 00:53

Başarı denilen şey göreceli bir kavram.. Başarı Ananın ak sütü gibi helal yemektir. Müslümansan cehennemden korkarsın. Dinsiz olsan bile vicdanın hakkın olmayana el sürmeyi engeller. Her ikisi de değilsen adını sen koy

mehmet boyacı

28 Aralık 2016 Çarşamba 21:07

sayın beledıye başkanına teşekkür edelim

ahmet

28 Aralık 2016 Çarşamba 17:03

sabaha kadar anlatmıştır artık :)

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR