23 Nisan 2024 Salı

BAŞARI TESCİLLENDİ

Başta dezavantajlı gruplar olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşan Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kalite ve başarısını TSE ISO 9000 BELGESİYLE TESCİLLEDİ. Böylelikle kurum, Türkiye'de TSE kalite belgesi alan ikinci müdürlük oldu.

Isparta

 

Isparta'da başta dezavantajlı gruplar olmak üzere ihtiyaçsahibi vatandaşlara hizmet veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün başarısıtescillendi.

Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, TürkStandartları Enstitüsü Kalite Yönetim Sistemi 'TSE-ISO-EN 9000' belgesi aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İlMüdürü Yakup Kütük,müdürlük olarak en iyi şekilde yapmaya çalıştıkları hizmetlerin belgelenmesiiçin bir süredir çalıştıklarını söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar İl MüdürüYakup Kütük, “Bakanlığımızın belirlediği hedefler doğrultusunda yapmışolduğumuz dönüşümler sonucunda bir bu işimizi bir standarda bağlayalım istedik.2014 yılı yaz döneminde bütün kuruluşlarımız olarak konukevimizden, çocukevlerimize, huzurevimizden bakım sosyal rehabilitasyon ve rehabilitasyonmerkezlerimize kadar il müdürlüğümüze bağlı bütün kuruluşlarımız olarak bellibir standartta hizmet vermeyi hedefimize koyduk ve bunun üzerindeçalışmalarımıza başladık.Tabiki bunun standardı da TSE belgesi almaktı” dedi.

Çalışmalar sonucunda, müdürlük ve bağlı kuruluşlarınkalite belgesi almaya hak kazandı. Böylelikle kurum, Türkiye'de TSE kalitebelgesi alan ikinci müdürlük oldu. Kütük, “Bununla ilgili 6 aylık çalışmasürecimiz sonucunda meyvesini aldık. 2014 yılı içinde Aile ve SosyalPolitikalar Bakanlığıolarak il müdürlüklerinden 2 ilimiz biz Muğla, ikincisi deIsparta olmak üzere TSE belgesini aldık. Biz de yıl sonu itibariyle bubelgemizi aldık. Hatta binanın girişine belgeleri astık. Bunu başardık. Bunu da2014 yılı içinde alan 2 ilden bir tanesi olmanın gururunu yaşıyoruz. Artık,Isparta il müdürlüğü olarak bizim belli bir standardımız var. Bize müracaatçıgeldiği zaman ne kadar zamanda müracaatının sonucu alacak, ne kadar zamanda hakkınıalacak bilecek. Yapılan inceleme ve değerlendirmelerde de buna layık olduğumuzbu belgeyle tescillendi” dedi.

TSE kurum yetkililerinin, Isparta için hazırladığıraporda yer alan bir not ise Türkiye'ye örnek olacak nitelikte...

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

THYK32

07 Ocak 2015 Çarşamba 12:16

Türkiye'nin böyle icraatlarda örnek olacak insanlara ihtiyacı var. Rabbim her daim muvaffak eylesin.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR