19 Nisan 2024 Cuma

BALCI KÖYÜNE İMAM ARANIYOR.

Gelendost ilçemize bağlı 6 km uzaklıkta 1200 nüfuslu tek camisi bulunan Balcı köyünde vatandaşlar camilerine 1 yıldır imam verilmemesine isyan ediyor .

Isparta

Gelendost ilçemize bağlı 6 km uzaklıkta 1200 nüfuslu tek camisi bulunan Balcı köyünde vatandaşlar camilerine 1 yıldır imam verilmemesine isyan ediyor .

 

İmam sorununun giderilmesini isteyen köy muhtarı Ünal Özkan"Bu köyde herkes Müslüman’dır. Her Müslüman gibi bizde dinimizin gerektirdiği ibadetleri camimizde yapmak istiyoruz. Camimizde vakit namazlarını Cuma namazlarını kılamaz olduk. Bazı cemaatsiz camilerde imam var bizim ihtiyacımız olan köyde imam olmaması bizi üzüyor.  Bizde köylü olarak toplandık ve köyümüzde yaşayan emekli bir imama bir ricada bulunduk, kendileri de bizi kırmayarak şimdilik namaz kıldırıyor. Bizde Köy olarak kendi aramızda para topluyoruz emekli imamıza veriyoruz. Bu sıkıntımız daha ne zamana kadar sürecek. Bu konuhakkında bir yıldır il müftülüğüne ve ilçe müftülüğüne bilgiler aktardık ama ilve ilçe müftülüğünden olumlu bir sonuç alamadık.  Müftülüklerden bize verilen bilgilerde imamların Balcı köyünü uzak olduğu için istek yapmıyorlarmış. Köy muhtarıolarak 11 aydır mücadelemi verdim.Köyümüze bir imam gelene kadar mücadele edeceğim. .

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

aaaaaaaaaa

14 Kasım 2014 Cuma 11:58

uluborlu müftüsü gitsin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR