24 Nisan 2024 Çarşamba

BALAMAN'DAN MAHKEME BAŞKANINA ŞOK SÖZLER!

BALAMAN'DAN MAHKEME BAŞKANINA ŞOK SÖZLER!

Isparta

Eski Belediye Başkanı Haşan Balaman, 2 ayrı suçtan 3'er binTL para cezasına çarptırıldığı duruşmada Mahkeme Başkanı'nı AK Parti ve AKPartililere karşı 17 Aralık hesaplaşması içerisinde olmakla ve siyasidavranmakla suçladı.

 

 

Eski Belediye Başkanı Haşan Bala­man, o dönemin Belediyeencümeni Belediye görevlilerinin 2 ayrı suçtan yargılandığı 5. Asliye CezaMahkeme­sinde, Türkiye’deki yargı tartışmalarını yansıtan konuşmalar yaşandı.Daha önce beraat ettiği 2 ayrı dosyadan Yargıtay’ın bozma karan nedeniyleyeniden yargılanmasına başlanan Eski Belediye Başkanı Balaman, son duruşmadaMahkeme Hakimine şok sözler söyledi. Balaman, hakimi AK Partiye karşı 17 Aralıkoperasyonunun hesaplaşması içerisinde olmakla ve siyasi davranmakla suçladı.

 

Haşan Balaman, dönemin encümen üyeleri ve diğer belediyegörevlilerini mahkeme yolunu açan dosyanın 2 ayrı konusu bulunuyor. Balaman’ınbaşkanlığı döneminde Otogar’daki mescidi ihale yapmadan dönemin Meclis ÜyesiMustafa Gürman'a işgaliye karşı vermesi ile KPSS'yi kazanarak GiresunAdliyesi'nde memur olan dönemin Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir’in kızı AslıAydemir'e istila ediyor gibi resmi işlem yapılarak 6 bin TL tazminat ödenmesikonularında görevi kötüye kullanmaktan açılan dava, aslında 2010 yılında yerelmahkemede beraat ile sonuçlanmıştı. Ancak Yargıtay, yerel mahkemenin karanınbozarak dosyayı geri gönderdi.

 

Isparta 5.Asliye Ceza Mahkemesi'nde yeniden görüşülmeyebaşlanan dosyayla ilgili karar 7 Ocak tarihinde yapılan son celsede verildi. EskiBelediye Başkanı Haşatı Balaman ve diğer ilgililer önce 6'şar ay hapis cezasınaçarptırıldı. Ancak Mahkeme daha sonra cezayı 3 bin’er TL adli para cezasınadönüştürdü.

 

Ancak Mahkemede dikkat çeken konu alınan ceza değil eskiBelediye Başkanı Haşan Balaman'ın Mahkeme Başkanına karşı söylediği sözler.İşle duruşma tutanaklarından dikkat çeken ifadeler:

 

"-Bu dava hukuki bir dava değil siyasi bir davadır. BenRabia Aslı Aydemir olayında Belediye Başkanı olarak emrim altında çalışanbinlerce işçiden birisi olan kişinin KPSS sınavını kazandığını bile­cek dunundadeğilim. Kaldı ki o tarihte iş hukuku yasalarına göre norm kadrosu fa­zlasıkişileri çalıştırdığı takdirde gelen ve denetleme yapan kişiler tarafından banave kurumuma zimmet çıkartılacağı söylenmişken o tarihte norm kadro fa­zlasıolan 7 kişi daha işten çıkarıp hakları olan kıdem ve ihbar tazminatlarınıödedim. Daha önce yine mahkemenizce bu defa işçileri işten çıkarıp haklarınıödemedim diye cezalandırılmış bulun­maklayım. Tüm bu sebeplerle Rabia olayındabenim bir kastım ve kuşunun olmadığı gibi ve idareyi zarara uğratmış değilim.

 

Diğer mescit olayında ise siz bilmezsiniz burası terkedilmiş izbe bir yer halinde idi. Ahırdan da kötü kul­lanılamaz nitelikte idi.Biz burayı ve otogarı tekrar yeniden düzenleyip yaşan­abilir hale getirdik. Odevirde atıl kalma­ması için söz konusu yeri çevredeki emsal dükkanlara uygunolarak kiraya verdik. Bilirkişi raporlarında da husus­ların hiç biri göz önünealınmamıştır. Biz idareyi zarara uğratmaktan çok kazançlı hale getirmişizdir.

 

-Bunlardan ayrı olarak ben bu davada siyasi bir düşünce ilehareket edildiğini düşünüyorum. Zira daha önceki yargıla­mamızda da benimhakkımda ceza ver­ilmesine rağmen ben hiçbir şekilde ne size ne mahkemeye karşıbir saygısızlıkta bulunmadım. Hatta siz bu konuda 4 ceza dairesinden bir üyeile görüştüğünüzü de söylediğiniz de ben hiç bir şey söylemedim. Ancakmahkemenizce bil­erek ya da bilmeyerek duruşma sırasında bana bağırdınız, bentoplum içerisinde yeri ve ağırlığı olan birisi olarak bu du­rumu kendimeyediremedim.

 

Yine bilerek ya da bilmeyerek daha önce 20l 3 yılında mevcutAK Parti ikti­darına karşı 17 Aralık’ta yapılan yargı op­erasyonundabulunulduğuna dair duruşmanın I7 Aralık'a bırakılması manidardır. Zira ben AKParti İsparta eski Belediye Başkanı ve AK Parti ku­rucu üyelerinden birisiyim.

 

Yine 17-25 Aralık tarihleri ile ilgili olarak CHP ilbaşkanına o dönemin Başbakanına karşı hakaret suçundan ilk celsede beraatkararı vermiş olmanız bende bir takım düşünceler oluşturmaya başladı. Banakarşı siyasi bir davranış içerisinde girdiğiniz hissi oluştu. Son za­manlardabana ve arkadaşlarıma karşı bu yönde sürekli olarak davranışlar görülmektedir.

 

Zaman Gazetesi muhabirlerine karşı 200tS yılında hakkımdaolmadığı halde mahkumiyet karan verilmesi de bu hususları açıkça ortayakoymaktadır. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

BALAMAN

19 Ocak 2015 Pazartesi 10:06

YIRTINMA ÇOK BALMAN BELD BAŞKANI İKEN KAZANDIĞIN YERSİZ KAZANÇLARININ FAİZİ İLE ÖDERSİN BU CEZAYI HEM NEDEN BU KADAR YIRTINIYORSUN SUÇLU İSEN Kİ SUÇLU OLDUGUN İÇİN CEZA YEDİN BUNUDA ÖDERSİN SEN İNSANLARA ZULUM EDERKEN İNSANLARDA SENİN GİBİ ACI CEKTİ AMA İNSANLARIN SUCU YOKTU ŞUAN SENİN VARKİ CEZA YEDİN.. İNSANLARIN EV VE İŞYERLERİNİN ETRAFINI KAZDIN ÖLÇÜM YAPIP CEZA KESİP ZULUM YAPTIN ŞİMDİ SEN NE KONUŞUYORSUN SEN BİR HİÇÇÇÇSİN BALAMAN, ZAVALLI BALAMAN.....

GURBETCI

19 Ocak 2015 Pazartesi 10:05

NE YAZMISTI O GENCECIK MUHABIR HAKKINDA ACABADA , DARP ETMISTIN ONU ! AVRUPADA IZLEDIGIMIZDE ISPARTALILAR BAYA BIR UTANMISTIK TOPLUMDA !

ıspartalı

19 Ocak 2015 Pazartesi 08:39

sayın balaman 17 aralıktan bahsdiyorsun çocugun altınbaşakta okumakta.sen tüm ısparta esnafına ve belediye personeline ne zülmü yaptırdın eski zabıta müdürü mustafa taşkayayla birlikte

işçi

18 Ocak 2015 Pazar 18:45

belediye işçisiyim bıktık be kankusturdu hakım yüzkere haram olsun gözün kör olsun maffettin bizi

seni

18 Ocak 2015 Pazar 18:41

ya bu adam yüzsüzünteki halka zulum yapmıs çalistırdıgı işçileri bile bezdirmis atamayla belediye baskanı olmus tesadüfen dagda koyun güttürülmez buna onnarada zulmeder ha koca belediyenin elmalıgını bile koyunlarına yedirdi işçileri dövdürtü yazıklar olsunnnnnnnnnnn bu adamın yüzünden akp nefret ediyorum sahsım adına

PARTİMİZE ZARAR VEREN ADAM!!!

18 Ocak 2015 Pazar 17:11

kimdir bu hasan balaman ne sıfatla hangi yüzle herşeye burnunu sokuyor ıspartada yaptıklarını ıspartalı biliyor sokaga cıkacak yüzü olmayan ve partimizi rezil eden ıspartamızı rezil eden bir zihniyet balaman bu ve bunun gibiler partimizi ve ıspartamızı terk etsin partimizi böldü ve yine partimizi ayaklar altına alınmasına sebeb oldu iki dönemdir beld secimlerinde sandığa gömümmemize sebeb balamandır. partimizin adını ağzına alma yakışmıyor balaman....

vatandas riza

18 Ocak 2015 Pazar 13:21

Belediye başkanı olduktan sonra nasıl maden sahibi olduğunu, nasıl zenginleştiğini anlat balaman, masal anlatma.

halil şahin

18 Ocak 2015 Pazar 00:37

HAYATIMDA ISPARTALILAR KADAR AÇGÖZLÜ İNSAN GÖRMEDİM.ALLAH KELİMESİNİ DİLLERİNDEN DÜŞÜRMEZLER AMA SATILIK EV FİYATLARI 1 TRİLYON OLSA AĞIZLARINI AÇMAZLAR ISPARTALILARA GÖRE GARİBAN İSTERSE CADIRDA YAŞASIN AMA EVLERİN DEĞERİ SÜREKLİ ARTSIN YAZIKLAR OLSUN

noldu zaman muhabirine

17 Ocak 2015 Cumartesi 23:31

sahi ya noldu o gazeteci arkadaş. şimdi nerde. iyi bir dayak yemişti. çok vahim bir skandaldı.

has ispartalilar...

17 Ocak 2015 Cumartesi 18:35

Kime neyi ispat etmeye calisiyorsun balaman. Yedin cirptin bitirdin ispartatyi. Esnafi kan aglattin. Kim seviyor seni su memlekette hadi soyle bkalim. Hakkinda y.ziya gelir senin

vatandaş

17 Ocak 2015 Cumartesi 17:14

Sana az bile bunlar onun bunun hakkında iftira kampanyası yaparsan az bile bunlar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR