28 Mart 2024 Perşembe

BAKAN KOCA'DAN SAĞLIK İL MÜDÜRLERİNE MESAJ

BAKAN KOCA'DAN SAĞLIK İL MÜDÜRLERİNE MESAJ

Isparta

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü ile ilgili son dakika gelişmelerini Twitter'dan paylaştı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, Türkiye'de son 24 saatte 3 bin 13 kişiye Kovid-19 tanısı konulduğu, 76 kişinin hayatını kaybettiği, toplam vakanın 23 bin 934'e, can kaybının 501'e, taburcu edilen hasta sayısının ise 786'ya ulaştığını bildirdi. Öte yandan dün akşam geç saatlerde Bakan Koca, 81 il sağlık müdürü ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.3 saat süren toplantıda Corona Virüs salgınına karşı illerde yürütülen çalışmalar değerlendirildi. "Bu dönemde temas içinde olan kişileri izole edemezsek, hastalığı kontrol altına alma şansımız olmaz" diyen Bakan Koca, tanı ve tedavi konusunda gecikme yaşanmaması gerektiğini hatırlattı.

Son dakika haberi... Sağlık Bakanlığın internet sitesinde yer alan "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, bugün 19 bin 664 test yapıldı. Bu kapsamda 3 bin 13 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.

Son 24 saatte 76 hasta vefat etti, 302 hasta ise iyileşerek taburcu edildi.

Toplam test sayısı 161 bin 380, toplam vaka sayısı 23 bin 934, toplam vefat sayısı 501, toplam yoğun bakım hasta sayısı 1311, toplam entübe hasta sayısı 909, toplam iyileşen hasta sayısı 786 oldu.


İYİLEŞEN SAYISINDA ÖNEMLİ ARTIŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerini, Twitter hesabından paylaştı.

Koca, paylaşımında, bugüne kadar yapılan 161 bin 380 testin yüzde 12,18'inin son 24 saat içinde gerçekleştiğini vurguladı.

Taburcu edilen hasta sayısına da dikkati çeken Koca, "İyileşen hasta sayımızda önemli artış oldu. Dün toplam 484 olan iyileşen hasta sayımız bugün 786'ya ulaştı. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'DAN TEŞEKKÜR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 yaş ve altı vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağına uyan genç ve çocuklara teşekkür etti.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sokağa çıkma konusunda 20 yaş ve altı için getirilen uygulamada davranışlarıyla örnek olan gençlerimize, çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Sabırlı olursak, hareketli günlerimize erken döneriz" dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Emel

05 Nisan 2020 Pazar 23:23

Temizlik pesoneli kadar risk altinda kimse yok bide tasimaci arkadaslar en zor gorev onlarin

Duyarlı Vatandaş

05 Nisan 2020 Pazar 20:46

Ö.Hayyam isimli yorum yazıcısı bilmeden yorum yapmayınız şuan canla başla çalışan sağlıkçı arkadaşların hakkına girmeyiniz.Çalısmıyor dediğiniz Tsm ve Shm deki arkadaşlar olayların başından beri faal olarak çalısmakta kyk da ümreci nöbeti tuttular halen tutmaktalar hastanenin evde bakım hizmetini destekliyorlar ve izolasyon ve temaslı takibi yapmaktalar hergün ve riskin buyuk kısmındalar Allah yardımciları olsun Allah razı olsun bilgiye dayalı olmayan yorumlar yapmayalım

Sağlıkçı

05 Nisan 2020 Pazar 20:10

Ö Hayyam adlı şahıs! Şu an kaç tane toplum sağlığı merkezi çalışanı nöbetlerden dolayı covid+ bilip bilmeden konuşma. Bizlerde yatmıyoruz

Ispartalı

05 Nisan 2020 Pazar 18:15

Pazarlardaki hijyen gerçekten takdir edilesi bir yandan maske zorunluluğu vs. var diğer yandan tezgahtarlar ürünleri seçmeye kalkışan müşteriye yasak kardeşim cezası var diye çemkirip aynı eldivenle hem sebze meyve doldurup hem de para alıp veriyorlar çok hijyenik kesinlikle virüs yayılmaz böyle gidersek. Ülkeyi yönetenler baştan sona çok profesyoneller her zamanki gibi.

Ö. Hayyam

05 Nisan 2020 Pazar 16:46

Coronaviruse karşı,butun saglik calisanları seferber olmuşken, Sagliklı yasam merkezleri,Toplum Merkezleri ve diger kuruluslarda saglikçi olarak görev yapan ve esnek calisanlarinda,hastanelerde mucadeleye katılmalari gerekmez mi

vahdet kırımlı

05 Nisan 2020 Pazar 14:10

sayın fahrettin bakan acilen eski doğum hastanesini açın.yoksa bu virüs bizi bitirecek.en azından ayrı bir yer olur.

sadrettin alpagun

05 Nisan 2020 Pazar 14:06

FAHRETTİN PAŞA AYNEN ESKİ DOĞUM HASTANESİNİ AÇTA YAŞLI KİMSESİZLER ŞEHİR HASTANESİNE ZOR GİDİYOR.sizleri göreve davet ederiz.icraat olsun.reklam olmasın.esnaftA zor durumda

ÖZTÜRK

05 Nisan 2020 Pazar 13:55

Sayın Bakanım, Isparta'da sağlık personeli yeterli koruyucu ekipman verilmediği için kovid 19 dan kırılıyor, virüs kapmış durumda. Haberin var mı? Sağlık personeli bu kadar mı değeri? Merhamet eyle Allah'ım!

Vatandaş

05 Nisan 2020 Pazar 13:14

Sayın bi teşekkür de hastanelerdeki yardımcı personele etmek çok mu zor geldi. Sizden ek para talep etmiyorlar sağlık personeli kadar risk altındalar adlarini bile telaffuz etmekten kaçındınız acaba bu işçiler hangi devlete hizmet ediyor veya hangi devletten ülkemize geldiler soruyorum sizlere eyyy devlet büyükleri.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR