28 Mart 2024 Perşembe

BAĞ EVİ CİNAYETİ SANIKLARINA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

NURETTİN ARKAN - YALVAÇ Gelendost'a bağlı Yaka Köyü'nde 2012 yılı Haziran ayında Mustafa Temel'in eşiyle oturduğu bağ evine giren kar maskeli şüpheliler, çifti önce dövdü, ardından Huriye Temel'in kolundaki 3 bilezik ve küpelerini zorla aldı. Kendilerine direnen Mustafa Temel'i de boğarak öldüren şüpheliler, daha sonra kaçtı.

Isparta

Yaklaşık 1 yıl sonra başka bir suça karıştığı gerekçesiyle tutuklanan Ramazan Öncü, soruşturmayı yürüten dönemin Yalvaç Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk'a cezaevinden gönderdiği mektupla cinayeti İshak Öncü, Fatih Y. ve İbrahim Ç. ile birlikte işlediklerini söyledi. Bunun üzerine Ramazan Öncü,İshak Öncü ve İbrahim Ç. ile Fatih Y. hakkında cinayet, yağma, cebir ve tehditten dava açıldı. Ramazan Öncü, İshak Öncü ve İbrahim Ç. başka bir suçtan tutuklu bulunurken, o dönem serbest olan Fatih Y. ise hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından tutuklandı.

'O PSİKOLOJİYLE BU İTİRAFI YAPTIM'

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan Ramazan Öncü, bu yıl haziran ayındaki duruşmada, mektubu gönderdiği tarihte gasp ve hırsızlık olaylarından tutuklandığını ve moralinin bozuk olduğunu belirterek, "O psikolojiyle bu itirafı yaptım. Bizi de bu olaya gazinocuV.E.'nin azmettirdiğini iddia ettim. Ne ben ne de diğer sanıklar bu olayı işlemedi" dedi.

 

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Davanın çarşamba günü son duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ramazan ve İshak Öncü, Fatih Y., İbrahim Ç. ve avukatları katıldı. Savcı esas hakkındaki mütalaasında Fatih Y. ve İbrahim Ç.'nin suçu işlediklerine dair delil bulunmadığını, diğer sanıkların iftira attıklarını belirtmelerinin dikkate alınarak ayrı ayrı beraatına karar verilmesini talep etti. Savcı, Ramazan ve İshak Öncü'nün ise 'kasten adam öldürme', 'nitelikli yağma', 'cebir' ve 'tehdit' suçlarından cezalandırılmasını istedi.

'BİR YALAN SÖYLEDİM BU İŞ BAŞIMA KALDI'

Mahkeme heyetinin söz vermesi üzerine mütalaa hakkında konuşan Ramazan Öncü, "Ben başka bir suçtan dolayı mahkemenizden 57 sene ceza aldım. Yargıtay'da bekleyen 20 yılım daha vardır. Bu suçu işlemiş olsaydım hiç yalan söylemeden dürüstçe söylerdim. İki çocuğum var, ölü yüzlerini öpeyim ben cinayet işlemedim. Bir yalan söyledim bu iş başıma kaldı. Yemin ediyorum biz işlemedik" diye konuştu.

'VİCDANINIZA SIĞINIYORUM'

Mustafa Temel'i miras meselesi yüzünden eşinin öldürttüğünü iddia eden Ramazan Öncü, "Mahkemenize gelip dinlenmesini istiyorum. Sizler bu kadar okumuşsunuz benim doğruyu söyleyip, söylemediğimi anlamıyorsanız diyecek şey bulamıyorum. Suç işlemiş olsam sesimi bile çıkarmam paşa paşa yatarım. 57 yıl ceza verdiğinizde çoğu suçu işlemediğim halde ceza aldım amabunda vicdanınıza sığınıyorum. Benim için değil, iki çocuğumun geleceği içinbunları söylüyorum. Beraatımı istiyorum" diyerek gözyaşı döktü.

'VİCDANEN RAHAT MISINIZ HAKİM BEY'

Diğer sanıklar da cinayet suçunu işlemediklerini belirterek beraat talep etti. Mahkeme heyeti üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair bir delil bulunmadığını belirterek Fatih Y. ve İbrahim Ç.'nin beraatına, Ramazan ve İshak Öncü'nün ise 'adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'yağma'suçundan 13'er yıl, 'cebir ve tehdit' suçlarından da 8'er yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca işlemediği bir suç dolayısıyla cezaevinde kalan Fatih Y.'nin tazminat talep etme hakkı olduğunu söyledi.

Ramazan Öncü duruşma salonundan çıkarken mahkeme heyetine dönerek, "Vicdanen rahat mısınız hakim bey?" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR