26 Nisan 2024 Cuma

BABAYA BABALAR GÜNÜ ZİYARETİ

Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'de dün toprağa verilen 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in anıt mezarı, bugün ziyaretçi akınına uğradı. Türkiye'nin değişik bölgelerinden Demirel'i ziyarete gelenler onun için hem dua etti, hem de Babalar Günü'nü kutladı.

Isparta

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in İslamköy ÇalcaTepe'deki anıt mezarında sabah erken saatlerden itibaren ziyaretler başladı.Demirel'in efsaneleşen fötr şapkasının bulunduğu çiçeklerle bezenmiş, etrafışeritle çevrili anıt mezara gelenler, Demirel için dua etti. Dünden berijandarma ekiplerinin başında nöbet tuttuğu anıt mezara gelenler, 'Baba'lakabıyla siyaset tarihine damga vuran Demirel için hem dua etti, hem deBabalar Günü'nü kutladı.

ESKİ BAKAN GÜRDAL: O ŞİMDİ UYUYOR

Demirel'in mezarını ziyaret edenler arasında eski TurizmBakanı İbrahim Gürdal da vardı. Demirel'in herhangi bir insan olmadığınısöyleyen Gürdal, "O şimdi uyuyor. Biz dolaşıp geleceğiz onun yanınagideceğiz. Ama şunu söylemek istiyorum, bence Demirel öbür dünyada da görevli.O görevleri yapacak. Allah ona rahmet eylesin, cennet köşelerinde gezsin"dedi.

Demirel'in Türkiye'nin her yerine büyük hizmetler yaptığınıbelirten Gürdal, "Adana'dan Mersin'e, Hakkari'den Ardahan'a, Artvin'denEdirne'ye kadar herkes dün cenaze törenine katıldı. Doldurma usulü gelmedikimse. Helallik vermeye geldiler. Bu çok önemli bir mesajdır. Allah gani ganirahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

DEMİREL İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Isparta'daki bir bisiklet grubunun 20 üyesi de Demirelanısına yola düştü. Isparta'dan 23 kilometre pedal çevirerek Demirel'in anıtmezarını ziyaret eden bisikletliler adına konuşan Aydın Akyokuş, "Bugünküturumuzu İslamköy Çalca Tepe'ye yaptık. Cumhurbaşkanımızı ziyaret edip duaettik. ve bugün Babalar Günü olması münasabetiyle kendisinin Babalar Günü'nükutladık. Kimse Demirel için kötü söz söyleyemez. O hep iyi şeyleri hakediyor" diye konuştu.

Isparta'nın yetiştirdiği Süleyman Demirel'in dünya çapındabir lider olduğunu aktaran Remzi Erdoğan adlı ziyaretçi ise "Ben babamıkaybettim. Dün de Türkiye babasını toprağa verdi. Hem kendi babamın hem desayın büyüğümüzün Babalar Günü'nü kutlamaya geldim. Ona Fatiha okumaya geldim.Nurlar içinde yatsın" dedi.

7'den 70'e birçok kişinin ziyaret ettiği Demirel'in mezarıbaşında dua edenler, hatıra fotoğrafı da çektirdi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR