23 Nisan 2024 Salı

BABANIN FERYADI SES GETİRDİ

Yaklaşık 3 hafta önce İstanbul Caddesi’nde meydana gelen ölümlü kazada kızı yaralanan Nazım Savaşçı’nın yolda önlem alınması konusunda feryadı karşılık gördü.

Isparta

İstanbul Caddesi üzerinde yaklaşık 3 hafta önce otobüs tenindikten sonra yayay geçidi üzerinden yolun karşısına geçmek isteyen SDÜ öğrencileri Hatice Kübra Kurşap ile Asiye Savaşçı’ya Ö.Y yönetimindeki motosiklet çarpıştı. Kazada H.K Kurşap hayatını kaybederken Asiye Savaşçı daağır yalanmıştı. Kazanın ardından memleketi Manisa’dan Isparta’ya gelen AsiyeSavaşçı’nın babası Nazım Savaşçı, Akdeniz aracılığıyla yola önlem alınmasıgerektiğini belirterek, “Kızımın sağlığını geri verin” şeklinde feryat etmişti.

 

BAŞBAKANLIK YETKİLİLERİ BABA SAVAŞÇI’YA ULAŞTI

 

Bu feryadın ardından devlet, acılı babaya el uzattı. Baba Nazım Savaşçı haberinden ardından Başbakanlık yetkililerinin kendisini aradığını ve konuyla yakından ilgileneceklerinin sözünü verdiğini bildirdi. Savaşçı,“Ayrıca Sayın Valimiz, Emniyet ve Karayolları yetkilileri ile SDÜ yönetimi veÜniversite Hastanesi de bizimle yakından ilgilendi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

TRAFİK IŞIĞINI KONULACAĞI SÖYLENDİ

 

Öte yandan yetkililerin kendisine yolla ilgili önlem almasözü verdiklerini belirten Savaşçı, “Bizim amacımız bundan sonra bir kişinindahi canı yanmasın. Yolda önlem alınırsa bu tür kötü olaylar yaşanmaz. Buradan birisi de Allah razı olsun dese olay bitecek. Üst geçit olsun demiştim ancak yetkililer trafik ışığı ile önlem alınacağını söylediler. İnşallah en kısazamanda bu gerçekleşir” dedi.

 

KIZIM PES ETMEYECEK, EĞİTİME DEVAM

 

Diğer taraftan SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yatan kızı Asiye Savaşçı’nın 3 hafta sonunda yoğun bakımdan çıkarak normal odaya alındığını dile getiren Baba Savaşçı, “Kızım inşallah birkaç güne taburcu olacak ve eğitimine devam edecek. Hayatı bırakmak yok. Ben inatçı bir babayım.Kızım pes etmeyecek” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Selahattin ERTÜRK

22 Nisan 2015 Çarşamba 16:35

İstanbul Caddesi etrafında bulunan bir vatandaş olarak 155 'e defalarca motosikletler aşırı hız ve gürültüyle geçiyor, aşırı hızıyla trafikteki insanları tehlikeye sokuyorlar, rahatsız edici gürültüleri ile de etraftaki insanları rahatsız ettiklerini söyledim. Şimdi ölümlü ve yaralamalı kazadan sonra trafik ışığı ile çözüm olunacağı söyleniyor güldürmeyin. Bu saygısız pervasız motosiklet sürücülerini denetleyip cezalandırmadıktan sonra siz trafik ışığı koymaya devam edin.

ozzzy ozy

22 Nisan 2015 Çarşamba 13:32

çevre yolunda yaya gecıdı olmaz, ust gecıt yada alt gecıt olur. trafık ışığı olmaz. cevre yolunun amacı trafıgı sehır merkezınden uzaklaştırmaktır. koprulu kavşak yapılır, alt gecıtler yapılır, trafık durmadan akar. yayalar da ust gecıtlerden geçer. modern ülkelerde böyle olur, ilkel ülkelerde ıse haberdeki gıbı olur!!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR