25 Nisan 2024 Perşembe

AYBATILI MİNİK MUSTAFA’NIN YANINDA

Kanal32 Televizyonun’da yayınlanan Gülkentte Bugün programının yapımcısı Hüseyin Aybatılı, Mustafa Seyfi Bebek için harekete geçti. Aybatılı ve ekibi dün Kızılay Kan merkezine giderek Mustafa Seyfi Bebek için kan bağışında bulundu.

Isparta

4 buçuk ay önce dünyaya gelen ve 2 buçuk ay önce hücre yetersizliğine bağlı olarak bağışıklık sisteminde zayıflık hastalığı teşhisi konulan Mustafa Seyfi bebek için tek çare kök hücre nakli. Sağlık İl Müdürlüğü ve Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü harekete geçirdiği, kampanyaya Kanal32 Televizyonun’da yayınlanan Gülkentte Bugün programının yapımcısı Hüseyin Aybatılı, Mustafa Seyfi Bebek için harekete geçti. Aybatılı ve ekibi dün Kızılay Kan merkezine giderek Mustafa Seyfi Bebek için kan bağışında bulundu.

Aybatılı “ Mustafa Seyfi bebek henüz 4 buçuk aylık, daha önünde yaşacak onlarca yılı var. Biz Ispartalılar olarak Mustafa bebeğe sahip çıkmamız gerekiyor. Ben ekibim Mustafa bebek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu kampanyada emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Sizlerin sayesinde inşallah gereken ilik nakli bulunacaktır” dedi

Kampanya kapsamında Sağlık İl Müdürlüğünden kimlerin kök hücre bağışı yapabileceği noktasında yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “18-50 yaş arasında, bilgilendirilmiş ve onam vermiş olan sağlıklı bireyler kök hücre bağışında bulunabilirler. Kök hücre bağışı işlemi, bağışçı adaylarından 3 tüp, toplamda 10-20 ml numune alınarak başlar. Türk Kızılay’ı tarafından bu numuneler üzerinde tetkikler yapılır.  Tetkiklerin ardından uygun bulunan adayların HLA numuneleri Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği Doku Tiplendirme Laboratuvarı’na teslim edilir. Bu laboratuvar tarafından doku tiplendirme testlerinin sonuçları TÜRKÖK Kemik İliği Bankası veri tabanına aktarılır. Mustafa Seyfi Gökdoğan bebeğimize ve Kök hücre nakli için bekleyen tüm hasta ihtiyaç sahiplerine şartlarınız uygun ise siz de bir umut olabilirsiniz” denildi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR