27 Nisan 2024 Cumartesi

AVM İZNİ YOK!

AKDENİZ Gazetesi'nin haberine göre, Süleyman Demirel Üniversitesi içerisinde AVM'ye izin yok!

Isparta

Nisan-2015'de SDÜ'de geliştirilen 2 ayrı proje içinyurt+ticari birimler yapılaşmasına izin veren imar planı değişikliğinionaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, SDÜ'de değişen yönetimin talebiüzerine 4 ay sonra plan üzerinde yeni bir karar daha aldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin adını 'içerisinde 2 taneAVM bulunan üniversite' diye tarihe geçirecek skandal uygulama Ankara'dandöndü. Prof.Dr. Hasan İbicioğlu'nun rektörlüğü döneminde Doğu Yerleşkesiiçerisinde birisi 50 bin m2, diğeri 35 bin m2 olmak üzere 2 ayrı yurt+AVMprojesinin imar planı değişikliğini onaylayıp ticari birim yapılaşmasına izinveren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 4 ay sonra çark etti, büyük bir hatayıdüzeltti. SDÜ'ye Mayıs-2015'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıylarektör olarak atanan Prof. Dr. İlker Çarıkçı'nın üniversite içerisinde AVM gibiticari yapılaşmaya gösterdiği karşı tutum, Isparta Belediyesi'nin aynıdoğrultudaki görüşleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na karar değiştirtti.Bakanlık Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, Nisan-2015'deki kararını 8 Ağustos2015 tarihinde değiştirdi, SDÜ'nün 1/1000'lik uygulama imar planında yeni birtadilat yaptı.

Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, Çevre veŞehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından SDÜ 1/1000ölçekli uygulama imar planında yapılan değişiklik kararı 8 Ağustos 2015tarihinde alındı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Isparta Belediyesi, SDÜ veGençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne gönderilen imar planı değişikliğininplan notları kısmında üniversite içerisinde AVM gibi ticari alan yapılaşmasınaizin verilmediği açıkça ortaya konuyor. İmar planı değişikliği Çevre veŞehircilik İl Müdürlüğü tarafından bugünden itibaren 1 ay askıda tutulacak.

Süleyman Demirel Üniversitesi 1/1000 ölçekli uygulama imarplanı değişikliği plan notlarında, Doğu yerleşkesinde ihalesi yapılan 2ayrı  alanda AVM türü ticari alanlarınkaldırıldığı sadece öğrencilere yönelik kullanımların bırakıldığı görülüyor.SDÜ Yönetimi ya da ihaleyi kazanan yüklenici firma eğer isterse bu sosyal tesisalanlarında öğrencilere yönelik yurt ve benzeri sosyal tesisler inşaedebilecek. Ancak proje kapsamında ticari birimler olmayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İbicioğlu döneminde aldığıkarar

SDÜ Doğu Yerleşkesi içerisindeki sosyal alanlarda AVM türüticari yapılaşmaya izin vermeyen imar planı değişikliğine imza atan Çevre veŞehircilik Bakanlığı, çok değil 4 ay önce Nisan-2015'de farklı bir karara imzaatmıştı. Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun rektörlüğü döneminde bu alanlarla ilgiliplana şu notlar yazılmıştı:

"Sosyal Tesis Alanı içerisinde sosyal yaşamınniteliğini ve düzeyini artırmak amacı ile öğrencilerin ve öğretimgörevlilerinin faydalanacağı kreş, kurs, yurt, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu,yaşlı ve engelli bakımevi, rehabilitasyon merkezi, toplum merkezi, şefkatevleri yapılabilir.

"Alanda Yurt yapılması halinde yurdun tamamlayıcıunsurlarından olan kafeterya, sosyal tesis, öğrencilerin yeme içme ihtiyaçlarıile birlikte diğer ihtiyaçlarını karşılayacak ticari birimler, kültürel hizmetbirimleri, spor tesisleri vb kullanımlar yeralabilir."

Kampüsün kalbinde 2 ayrı AVM projesi vardı

SDÜ Doğu Yerleşkesi içerisinde yapılması planlanan Yurt+AVMprojesinin rektör değişiminden sonra 1 değil, 2 tane olduğu ortaya çıkmıştı.

Akdeniz'in de başından-sonuna kadar karşı çıktığı SDÜ DoğuYerleşkesi içerisinde yapılması planlanan Yurt+AVM projesinin rektördeğişiminden sonra 1 değil, 2 tane olduğu ortaya çıkmıştı. SDÜ Rektörü Prof.Dr. İbicioğlu'nun görev süresi bitmeden birkaç ay önceden İlahiyat Fakültesiönünde 35 bin m2'lik sosyal tesis alanını da ihale ettiği, yüklenicinin bu alanüzerinde KYK işletimli yurt ve ticari alanlardan oluşan proje hazırladığıöğrenilmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın son imar planı değişikliğiile Doğu Yerleşkesi'nde tam karayolu kenarına denk gelen 50 bin m2'lik alanüzerinde Konyalı İşadamı Mehmet Demirel tarafından hazırlanan 2 bin öğrencilikyurt ve AVM projesi ile YDA tarafından geliştirilen 1500 öğrencilik yurt veticari alanlar projesi sekteye uğramış oldu. Mehmet Demirel İnşaatın 50 binm2'lik alanla ilgili imar planı tadilatı da Isparta Belediyesi tarafından uygungörülmemişti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hamdi

14 Ağustos 2015 Cuma 01:06

özel yurtlar zaten ateş pahası devlet yurdu yapılmasına niye engel olursunuz ki? ayrıca ticari merkez yapılmasından korkan ısparta halkı öğrenciden başka daha çeşitli kazanç alanı bulsun ki itiraz etmesin kazancımız gider diye mi korktular

üniversite gitti

13 Ağustos 2015 Perşembe 21:25

Üniversitenin geleceği yine bitti yeni gelenlerden bişeyler umduk ama 4 sene oturup gidecekler anlaşıldı . çünki körler bir cok üniversitede birçok imkan var ama işlerine gelmeyenler var yapacak bişey yok erkek gibi erkek yok anlaşıldı. Baştaki kişinin öğrencilere cıkacak gücü bile yok demekki :D Yazık Gerçekten devletten ekmek yiyosunuz HARAMMM

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR