28 Mart 2024 Perşembe

AVCILAR AİLELERİNE KAVUŞTU!

AVCILAR AİLELERİNE KAVUŞTU!

Isparta

AVCILAR BULUNDU

ISPARTA'nın Gelendost İlçesi'nde 8 gün önce ava çıktıkları dağlık arazide yoğun kar yağışı dolayısıyla mahsur kalan 4 kişiye bugün ulaşıldı. Kar kalınlığı 2 metreyi geçtiği bölgede AFAD ekipleri 23 kilometre giderek bulundukları yerden avcıları kurtardı.

Gelendost'a bağlı Balcı Köyü'nde oturan Ali Kaya, Asım Kaya,Mehmet Ali Yıldız ve Keçili Köyü'nde oturan adı Mevlüt Bolat 8 gün önce ava gittikleri Şamdağı mevkiinde mahsur kaldı. Kaybolan kişilerden biri geçen gün öğle saatlerinde babasını cep telefonuyla arayarak dağda mahsur kaldıklarını ve arkadaşlarından birinin rahatsızlandığını haber verdi.

Kayıp 4 kişiden bir daha haber alınamazken, ihbar üzerine İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri bölgeye geldi. Paletli kararacıyla kayıp kişileri arayan ekip, yaptıkları aramadan sonuç elde edemedi.

IEnis Bilir, Kamuran Koç ve Cengiz Sağlam, bölgeye giderek hemen çalışma başlattıklarını ve bir kurtarma ekibi oluşturduklarını söyledi.

Kar kalınlığının 2 metreyi bulması sebebiyle çalışmaların güçlükle sürdürüldüğünü söyleyen Vali Günaydın, Antalya, Konya ve Eskişehir'den helikopter kaldırılması yönünde girişimlerde bulunduklarını, fakat helikopterlerin olumsuz hava koşulları nedeniyle havalanamadığını belirtti.

dağda mahsur kalan avcılarla bugün yeniden irtibat kuruldu.Sağlık durumlarının iyi olduğu yakacak ihtiyaçlarını giderebildiği öğrenilen avcıların bulunduğu noktaya AFAD ekipleri 23 kilometrelik yol giderek avcılara ulaşmayı başardı.

Avcılar bulundukları yerden kurtarılarak Balcı Köyü’ne getirili. Jandarma araçları ile gelen avcılar ailelerine kavuştu. Daha sonraise sağlık kontrolü için hastaneye götürüldüler. 






YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet A.

02 Ocak 2017 Pazartesi 22:11

Bu karda Balcı Dağına mı tırmanmışlar rekor denemesi için?

Dağcı

02 Ocak 2017 Pazartesi 20:59

Dağcılar değil avcılar bunlar '. Dağcılar zevk için canlıya kıymazlar

Hüseyin Alparslan

02 Ocak 2017 Pazartesi 20:09

Av ve avcılık katliamdır. Kendi canları dara düşünce yusuf yusuf ama. Almayacaksin nasıl çıktılarsa öyle insinler. 80 gr et yüzünden milleti ayağa kaldırmışlar.

Vatandaşlş

02 Ocak 2017 Pazartesi 18:29

Umarım bir daha avcılığın a sını ağzınıza almazsınız. Av sadece ve sadece o ava ihtiyacı olan kişiye haktır. Zevk için yapılan av dinimizce uygun görülmemiştir...

tatar ramazan

02 Ocak 2017 Pazartesi 18:22

gördünüzmü erkekler hayvanlar aç onlara yem vereceğinize daha da kurşun atyorsunuz sizde erzaklarınız bitince aç kalmışsınızdırr herhalde bu seefer akıllanmışınızdır hayvanlara sıkılmayacağınıı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR