20 Nisan 2024 Cumartesi

Ata’nın Isparta’ya Gelişinin 85’nci Yılı Kutlandı

Ata’nın Isparta’ya Gelişinin 85’nci Yılı Kutlandı

Isparta

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin85'üncü yıldönümü coşkulu bir şekilde kutlandı.

Endüstri Meslek Lisesi önünden Hükümet Meydanı'na yürüyüşle başlayan programaIsparta Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, GarnizonKomutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Milletvekili aday adayları, Siyasi Partitemsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gününanlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf ZiyaGünaydın, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize gelişinin 85. yıldönümü.Dolayısıyla burada toplanmış bulunuyoruz.
Öncelikle bu kutlamalara katılanları, yani sizleri saygı, sevgi vemuhabbetlerimle selamlarım.



Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kısa süreliğine de olsa Isparta’ya gelerek,toplumla etkileşim içinde olması, Millette var olan birleştirici, toplayıcı,harekete geçirici enerji kaynağının oluşmasına neden olmuştur.
Isparta il merkezi düşman işgali görmemiş ve bu yönden şanslı bir il ise deIspartalılar, Atatürk’ün Anadolu’da başlattığı Milli Mücadeleye canıyla-malıylatam destek vermiş, tüm Ispartalılar Kuvay-i Milliye ile bütünleşmiştir. MilliMücadeleye Mustafa Kemal Paşa’nın safına giren Isparta, ilçeleriyle birlikte,871 şehit, binlerce yaralı vermiş ve Büyük Zafer’i içtenlikle kutlayarak,Cumhuriyet’e aydınlık kucağını açmıştır.
Atatürk 17 Ekim 1922’den sonra yurt içinde 44 gezi düzenlemiş, bu dönemdetoplam 881 gününü halkın içinde Anadolu’yu gezerek geçirmiştir. Büyük Önder bugezilerinde köylü, esnaf, tüccar, sanayici, memur ve öğrencilerle bir arayagelmiştir.

Atatürk Millet, Millet Atatürk özdeşliğini öğretmiştir. Bilim ve teknikçalışmalarını önemli kabul etmiş, eğitim ve öğretimin önemini gezilerindeısrarla her yerde söylemiştir.

Atatürk “Millet içinde, milletle birlikte yaptığı inkılâplarla, zaferi vevatanı ebediyen güvenceye alan büyük ve eşsiz bir devlet adamıydı”
İşte bu vesile ile 6 Mart günü Isparta’nın mutlu günlerinden birisi olarakkabul edilmiştir.


Atatürk, çalışmaları ile yeni vatanı ve yeni devleti ebedi güvenceye alan büyükve eşsiz bir inkılapçıydı. Türk'e tarih, Türk'e dil, Türk'e töre, Türk'e güven,Türk'e yükselme aşkı veren Yüce Türk Atatürk'tü. Çünkü Türk milleti kendibağrından çıkardığı o varlıkla birleşmişti. Gazi Mustafa Kemal, millet davası,millet çıkarları, millet hedefleri, millet politikaları ve millet beklentileriile hizmet etmiştir. Diline, örfüne, kültürüne, töresine bağlılığını koruyup,geliştirilmesini her platformda anlatmıştır. Onurlu ve saygın bir milletolmanın ilk örneğini ortaya koymuştur. Türk olarak toplumun ötesinde Türk gibidüşünmenin ve yaşamının gereğini ve gücünü öğreten yine Atatürk idi.



Atatürk, Türk Milleti’nin birleştirici, toparlayıcı ve hiç tükenmeyen tekenerji kaynağı olmuştur. Buradan hareketle 21. yüzyılı Türk asrı yaptığımızzaman Büyük Önder'e karşı borcumuzu ödemiş oluruz.

Son yıllarda içte ve dışta fikren birbirleriyle aykırı olmalarına rağmen,devletinin üniter yapısını ve Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğinibozabilmek için ortak cephe oluşturanlar görülmektedir.
Yaşananları izledikçe, Atatürk’ün düşüncelerinin ne kadar gerekli olduğunungörüldüğü aşikârdır. Büyük Türk Milleti için Atatürk’ün düşünce veinkılâplarından asla vazgeçilemeyeceğinin bilincinde olmak zorundayız.
Büyük ve eşsiz Lider Mustafa Kemal Atatürk’ü anarken, hiçbir zaman unutulmamasıgereken bir lider olduğunu, fikirlerinden her zaman faydalanmamız gerektiğinibelirtir; Millet yolunda büyük hizmetler ve mücadeleler gösteren mümtazşahsiyetleri ve aziz şehitlerimizi rahmet, hürmet ve şükranla yâd eder, sizlereen derin sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR