19 Mart 2024 Salı

AT, TÜRK MİLLETİNİN BİR SİMGESİDİR

Göbeklitepe Atlı Dayanıklılık Yarışmalarında Isparta’yı temsil eden binicileri kabul eden Başkan Günaydın, 2018 Türkiye Kupası yarışmalarına talip olduklarını söyledi. Günaydın, “At, Türk Milletinin bir simgesidir. Bu yarışı milletimize, özümüze ve Isparta’mıza uygun görüyorum. Federasyon 2018 Türkiye Şampiyonasını burada yapmaya karar verirse biz hazırlıklarımıza başlarız. Bütün Isparta’nın da buna sahip çıkacağına inanıyorum” dedi.

Isparta

Türkiye Binicilik Federasyonu ve Türkiye Jokey Kulübünün ortaklaşa düzenlediği Göbeklitepe Atlı Dayanıklılık Yarışmaları 12-13 Kasım tarihlerinde Şanlıurfa hipodromunda yapıldı. Yarışlara Isparta Belediyesi adına katılan Isparta Atlı Spor Kulübü binicilerinden Burak Yeter, Atlı Dayanıklılık Türkiye Şampiyonasında 1.’liği, Tarık Yılmaz’da Türkiye 4.’lüğünü elde ederken, İlyas Uğur’da Açık Hızda Türkiye 1.’liğini kazanan isim oldu.

Antrenör Ümit Yeter nezaretinde yarışlara hazırlanan ve Isparta Belediyesi adına şampiyonaya katılan sporcular atlarıyla birlikte Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti. Belediye önünde gerçekleşen ziyarete kazandıkları kupa ve madalyaları ile gelen sporcuları kutlayan Başkan Günaydın, böyle bir güzel başarının Isparta’ya kazandırılmasından dolayı memnuniyetini dile getirirken 2018 Şampiyonasına Isparta’nın ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Antrenör Ümit Yeter, “Sayın Başkanım Türkiye Binicilik Federasyonu ve Türkiye Jokey Kulübü başkanlarımızın sizlere selamlarını getirdim. Sizlerin bu spora vermiş olduğunuz desteklerinizden de bahsettim ve Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmak istediğinizi de söyledim. Kendilerinin sizlere selamı var ve size Göbeklitepe Atlı Dayanıklılık Yarışmaları plaketini gönderdiler. Şampiyonanın Isparta’da düzenlenmesi hususundan dolayı çok memnun oldular. Federasyon başkanımıza 2018 yılındaki müsabakalar için destek vereceğinizi söyledim. Kendileri 2018 yılında Türkiye Kupası neden Isparta’da olmasın diye söylediler” dedi.  

Anadolu tarihinde Göbeklitepe’nin büyük önem taşıdığını söyleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Dünya üzerindeki en eski medeniyet Gökbeklitepe’dir. 10 bin sene öncesi tarihi anlatıyor. Anadolu bu kadar eski tarihe sahip. Bu plaketten dolayı çok mutlu oldum” şeklinde konuştu. Böyle bir yarışın ev sahipliğini Isparta’da yapabileceğini teklif ettiğini kaydeden Günaydın, “Altyapımız şu an için çok kuvvetli değil ancak, Gölcük’ümüz var. Türkiye yarışını burada yaparsak, Isparta’nın tarihi, turistik değerlerinin tanıtılması açısından şehrimizin karına olacaktır. Federasyon başkanımıza Isparta Belediyesi olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapabileceğimizi belirtmiştim. Kısmetse yaparız. Artık Isparta’mız böyle yerlerde Türkiye çapında yer alması lazım. At, Türk Milletinin bir simgesidir. Mimar Sinan Caddesine koymuş olduğumuz at başı heykeli de buradan kaynaklanıyor. Bu yarışı milletimize, özümüze ve Isparta’mıza uygun görüyorum. Federasyon 2018 Türkiye Şampiyonasını burada yapmaya karar verirse biz hazırlıklarımıza başlarız. Bütün Isparta’nın da buna sahip çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Birincilikte kupanın Isparta’nın olduğunu dile getiren Günaydın, “Isparta her konuda öncü olmaya ve başarılar kazanmaya devam ediyor” ifadelerinde bulundu. Başkan Günaydın sporculara çeşitli ödüller verdi.  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR