19 Mayıs 2024 Pazar

Yağmur duası ve geleneksel bahar şenliği yapıldı

Yağmur duası ve geleneksel bahar şenliği yapıldı

Isparta

Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy’de düzenlenen geleneksel bahar şenliği ve yağmur duası yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Şenlik programında ilk olarak şehitlerimiz ve ahirete intikal eden köy sakinleri için Mevlid-i Şerif okundu. Toplu olarak yapılan yağmur duasının ardından köy meydanında geleneksel yöre lezzeti kabune yemeği ikramı yapıldı. 
İslamköy Muhtarı Ali İstanbul, düzenlemiş oldukları geleneksel bahar şenliğinde kendilerini yalnız bırakmayıp renk katan konuklara kısa bir teşekkür konuşmasında bulunarak, "Uzaktan ve yakından gelen tüm misafirlerimize hava yağmurlu olmasına rağmen gösterdikleri yoğun ilgi ve desteklerinden dolayı köyümüz adına sonsuz teşekkür ederiz" dedi.
Beraberlik ve kaynaşma içerisinde güzel bir gün yaşatan şenlik programı uzakta ve yakında yaşayan tüm İslamköylülerin de bir araya gelmelerine vesile oldu.
Muhtar İstanbul,”İslamköy’ümüzün birlik beraberlik ve dayanışma yemeğine katılan tüm hemşerilerimize ve misafirlerimize çok teşekkür ederiz. Yüreklerine, ayaklarına sağlık. Biz geleneksel yemeğimizi her yıl 6 Mayıs Hıdırellez günü yapıyoruz. Bu yıl 6 Mayıs tarihi pazartesi günü olduğundan dolayı, şenliğimize katılımın daha rahat olacağını düşünerek 5 Mayıs Pazar gününe çektik. Zaman zaman aksamalar nedeniyle gerçekleşemeyen bahar şenliğimizi bundan sonraki dönemlerde geçmişte olduğu gibi Hıdırellez yemeğimizle birlikte vermeye devam ederek, büyüklerimizden bizlere miras kalan bu güzel geleneğimizi sürdüreceğiz “ ifadesinde bulundu. Şenlik, davetlilerin köy meydanında bulunan ve muhtarlık tarafından revize edilen Atatürk heykeli önünde hatıra fotoğraf çekimi ile 8. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in anıt mezarı ve Demokrasi ve Kalkınma Müzesi ziyaretleriyle sona erdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR