26 Nisan 2024 Cuma

ASKER’DEN 5 AYDIR HABER ALINAMIYOR !

ASKER’DEN 5 AYDIR HABER ALINAMIYOR !

Isparta

Van'ın Başkale İlçesinde yaşayan Turgut ailesi, Isparta’daacemi birliğinden sonra  Malatya'daaskerlik yaptığı birliğinden firar eden çocukları Tuncay Turgut'tan geçen 20Ekim'den bu yana haber alamıyor.

Van'ın Başkale İlçesinde yaşayan Turgut ailesi, Malatya'daaskerlik yaptığı birliğinden firar eden çocukları Tuncay Turgut'tan geçen 20Ekim'den bu yana haber alamıyor. Başkaleli Askerden 5 Aydır Haber  Van'ın Başkale İlçesi'nin Koçdağı mahallesindeyaşayan Turgut ailesi, Malatya'da askerlik yaptığı birliğinden firar edençocukları Tuncay Turgut'tan geçen 20 Ekim'den bu yana haber alamadıklarınısöyledi. Gözüyaşlı anne Hatem Turgut yetkililerden oğlunun bulunması istedi.

''BENİM YERİM GÜZEL İZİNE AYRILMAYACAĞIM''

Başkale'ye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan İransınırındaki Koçdağı mahallesinde yaşayan 20 yaşındaki Tuncay Turgut, 23 Mayıs2014'te askerlik görevini yapmak için ailesi ile vedalaşarak Isparta'daki acemibirliğine, buradan da usta birliği için Malatya Fevzi Çakmak Kışlası LojistikKarargah Komutanlığı'na gitti. 5 aylık asker olan Turgut, 19 Ekim'de köydeyaşayan annesi Hatem Turgut'u telefonla arayarak "Benim yerim güzel, izneayrılmayacağım" dedi. Fakat aile çocukları Tuncay'dan bir daha haber alamadıklarınısöyledi.

FİRAR ETMİŞ

Bir süre haber alınmaması üzerine mahalle muhtarı olan amcaNatık Turgut, yeğeninin iznini bulmak için Malatya'ya giderek Fevzi ÇakmakKışlası Lojistik Karargah Komutanlığı'ndaki askeri yetkililerden yeğeninisordu. Amca Turgut'a bölük komutanı tarafından Tuncay'ın çıkış görüntülerininbulunduğu güvenlik kamerası kayıtları izletildi. Amca Turgut, bunun üzerineotobüs firmalarına baktıklarını belirterek, "Herhangi bir firmadan biletalmamış. Beş aydan fazladır arıyoruz, evimizde rahat değiliz, annesi hasta,Tuncay'a bir türlü ulaşamıyoruz. Yeğenimi devlete teslim ettik, şimdi isekayıp. Devlet büyüklerinden ve yetkilerden bize yardım etmeleriniistiyoruz" dedi.

''BEN OĞLUMU DEVLETE TESLİM ETTİM''

Gözyaşları içinde kayıp oğlunun fotoğrafını gösteren anneHatem Turgut ise 19 Ekim'e kadar oğluyla her gün telefonla görüştüğünü anlattı.Anne Turgut, "Sürekli de bize 'Yerim güzel bir sorunum yok' diyordu. Sonolarak da 'Benim yerim güzel, izne gelmeyeceğim' dedi. Ondan sonra haberalamamaya başladık. Bize iki arkadaşıyla birlikte izne ayrıldığını söylediler.Oğlumun nerde olduğunu bilmiyorum ben oğlumu devlete teslim ettim. BuradanCumhurbaşkanı'na, Başbakan'a Genelkurmay Başkanına rica ediyorum bana yardımetsinler. Hastayım bir an önce oğlumun bulunmasını istiyorum" diyekonuştu. -

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

metin

07 Mart 2015 Cumartesi 14:10

belki ermeni soylarının birliğine gitmiştir

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR