19 Nisan 2024 Cuma

ASIM’IN NESLİ

ASIM’IN NESLİ

Isparta

 

Mehmedim sevinin başlar yüksekte,

Ölsek de sevinin, eve dönsek de,

Sanma bu tekerlek kalır tümsekte,

Yarın elbet bizim, elbet bizimdir!

Gün doğmuş gün batmış, “ebed” bizimdir!

 

Üstadımız Necip Fazıl bey rahmetli sanki bugünleri derin irfanıyla sezerek, bizleri bir an önce Asım’ın Nesliolarak yetiştirmek için, içindeki volkanı söndürme adına gönül dilinden döktürmüştü.

 

Yıllar yılı bu hissiyatla siyasi mücadelelerden sonra 2002 yılında Recep Tayyip beyin önderliğinde Allah bize tek başına iktidar nasip ederek aziz milletimize hizmet etme bahtiyarlığını yaşattı. Ustamızın girdiği her seçimdealnı ak, başı hep yükseklerde idi. Usta’dan bayrağı geçen yıl devralan Küheylan Başbakanımız Davutoğlu beyin de başı hep yükseklerde. Ustamız ve Küheylan Başbakanımızın çizgisiyle Anadolu’da aynı bayrağı taşıyan AK PARTİ teşkilatlarımızın da başları çok şükür hep yükseklerde

 

Üstad Necip Fazıl bey gibi şahsiyetlerle devam edegelen bu çizgimiz, bizlere Müslümana karşı daima tevazuyu, diğerlerine karşı da heybetli olmayı öğretti. Camide kardeşlerimizle safa dururken, Peygamberin ümmeti veAsım’ın Nesli olarak başlarımız hep eğik, ama cami dışında Müslümanı hor görme ve aşağılama tavrındaolanlara karşı ise başımız hep diktir. Yıllarca dik durmaya çalıştık hep. Ama diklenmedik. Ses vermeye çalıştık ama bağırmadık. Yüz vermeye çalıştık ama şımartmadık. Yol vermeye çalıştık ama tıkamadık. El vermeye çalıştık ama bırakmadık. Tekerleğe omuz verdik ve hiçbir şartta tümsekte koymadık. İşte bugün, o nesil böyle bir nesil oldu…

 

Isparta Ak Parti Kongresinde yönetim listesine bakınca İl başkanımız Osman ZABUN bey ve ekibinin bu hissiyatlar ile yola çıktığını ve çalışma arkadaşlarını da 2/3 oranında gençlerden yani Asım Nesli’nden seçtiğini gururla müşahede ettik.

 

Zabun bey, bu liste ile başlarının hep yükseklerde olduğunu hatırlatarak, bu kutlu göreve soyunan yol arkadaşlarının yüklerinin ağır olduğunu ama bu kutlu yükün altına el koyarak yola çıkan bu arkadaşların, yarınlarda övgü ile şükran ile anılacağını, kim ne derse desin Usta ile başlayan bu kutlu yolun, KüheylanBaşbakanımız ile devam ettiğini, kendisine tekraren verilen il başkanlığı görevinin de kendisine bir payekazandırmadığını, bilakis bu işin övünülecek tek tarafının listedeki bu arkadaşlarla ekip başı olarak birliktelikolduğunu dile getirdi.

 

Kongremiz, bu çizgiye gönül ve oy vererek salonu hınca hınç dolduran basiret ve vefalı halkımızla, oraya gelen parti başkan vekillerimiz, bakanlarımız, vekillerimiz, teşkilat kurmaylarımız, belediye başkanlarımız ve protokoldeki misafirlerimizle dolu dolu geçti.

 

Kongre salonunun doluluğu; bu kutlu davanın asla tümseklerde kalmayacağını ve bu yolun Ustamızın kefen giyip de yola çıktığı gibi çileli ve kutlu yol olarak değerlendirilmesi gerektiğini herkese gösterdi. Yine kongre salonuyarınların “çalışan kazanır” düsturu gereğince bu çizgiye gönül ve destek verenlerin kazanacağını herkese ispat etti. Bu kongre ile, Merkez ilçe kongremizde olduğu gibi Ustamıza ve Başbakanımıza heyecanımızı ve sevdamızı güzelce göstermiş olduk. Teşekkürler ZABUN Başkanım, teşekkürler genç dava arkadaşlarım… Bu kongremiz seçilen seçilmeyen hepimizle birlikte ülkemize ve şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun…! Kalın sağlıcakla…!

 

İsmail TANIŞMAN—Demokratik Hakem Kurulu Başkanı

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

YALNIZ KURT

25 Ocak 2015 Pazar 18:02

İSMAİL TANIŞMAN BIRAK ELİN NESLİNİ , SEN KENDİ NESLİNİ BİR YAZ BAKALIM KİMDİR İSMAİL TANIŞMAN SOYLUMUDUR ,SOYSUZMUDUR YAZ EJDADINI BİLELİM MERAK ETTİM 7 ÇEDDİNİ BİLMEYENE NE DERLER ??

Ali Boz

25 Ocak 2015 Pazar 17:13

İsmail bey herhalde partideki yeni görevinizi benimsemediniz siz Demokratik Hakem Kurulu Başkanı değil Demokrasi Hakem Kurulu BAŞKANI oldunuz ama bu kurula seçilenler arasında bir seçim yaptınız mı onu da bilmiyoruz ama. Lütfen Parti Tüzüğündeki tanıma bir bakın bunu düzeltme ihtiyacı duydum. Siz de doğru olanı kullanırsanız iyi olur diye düşünüyorum.

Yargıç

25 Ocak 2015 Pazar 13:18

Necip fazılı kendine feyz eden ismail iyi oku 1940 yıllarda senin övdüğün zihniyet necip fazıl için aynen diyorki ne yapalım kimse yok bu köpeğe para verip yazdırıyoruz. Demokrat parti buna kumar alışkanlığı islam dışı yaşantısına rağmen para veriyor. İsmaill bu saçmalıkların için akp sana ne veriyor. öpücüklemi idare ediyorsun.

YALNIZ KURT

25 Ocak 2015 Pazar 09:04

TÜPCÜ SEN ÖNCE KALDIRIMLARI SAHBAHDAN AKŞAMA İŞĞAL EDİYORSUN YAYANIN YOLUNA BİLE ARABANI PARK EDİP KAPATIYORSUN SONRADA DEMOKROSİDEN SÖZ EDİYON ŞU DÖRT BAKANI NASIL YIKADINIZ ONU YAZSANA TÜPCÜ ??

ali said koç

25 Ocak 2015 Pazar 05:04

imam hatip te okurken dükkanın arkasında büyük tüp ten küçüğüne dolum yapıp karabosada satıp kazanılan para nasıldı bir de onu yazarmısın tanışman bey.

Gölge etme

24 Ocak 2015 Cumartesi 22:29

Sen ne anlarsınasımdan kasımdan gag gag gag öt ötöt vak vak .sen tüpü ne bak sen yazdıkça batacaku

Bojuware 201

24 Ocak 2015 Cumartesi 21:12

Hey tüpcü keçi yok oldun abduraman çelebi aklın muzdarip sana yetmez işin gaz kokusu patlaması dert. Yağcılık diz boyu ayağın kayar dilin dolaşır. Klavuzun karga burnuna book bulaşır. Üstad dediğin de menderese kumar parası için ağlayan zavallı sana olmuş feyz. Usts dediğin hırsız vs. küheylanın sütçü beygiri yuları kimin elinde. Sana bu saçmalıkların için meydan veren havuzcu yalaka. Hanginize sövmesem yaradan bana sorar buğuz etmekten acizmiydin der. ALLAH akıl fikir versin hepinize.....

İSMAİL TANIŞMAN

24 Ocak 2015 Cumartesi 20:51

sen burda luzümsuz show yapıp yazı yazacagınız TÜP dükkanlarının önündeki kaldırımlara koydugun kaldırımı işgal ettiğin malzemelerini kaldır BOŞ TÜP..... Ve şunuda bil insanlar yazını okumuyor sadece fotoğrafını görünce bu içi boş tüp yine çıkmış diye gülüyorlar hatta kahkahalarla gülüyorlar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR