19 Nisan 2024 Cuma

ASIL OLAN MÜLK SAHİBİDİR

ASIL OLAN MÜLK SAHİBİDİR

Isparta

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Sorumlu Vali Yardımcısı Tahir Demir, hava kirliliğinin önlenmesi için alınan doğalgaz kullanımının artırılması konusunda, kömür yakan fakirleri doğalgaz aboneliği konusunda zorlamayacaklarını söyledi.

ARTIK HAVA KİRLİLİĞİNDE İLK 10'DA YER ALMAK İSTEMİYORUZ

DEMİR: Bizim derdimiz onu, bunu mağdur etmek değildir. Bizimderdimiz. Isparta halkının yaşanabilir temiz bir hava teneffüs etmesini sağlamaktır. Malum olmak üzere Isparta, her yıl yapılan hava kirliliğiölçümleri sonucunda Türkiye'nin havası en kirli iller arasında ilk 10'da yeralıyor. Bu durum bizi son derece olumsuz etkilemekte ve üzmektedir.

Isparta'da kömür yakımının yasaklanmasıyla ilgili gelişmelim hızıyla devam ediyor, Mahalli Çevre Kurulu'nun kararı doğrultusunda şehirde kömür m yasağı daha önce alınan doğrultusunda 1 Ekim Çarşamba gününden itibaren başlıyor.

İŞTE BU ZAMANA KADAR YAŞANAN SÜREÇ

Bilindiği gibi; Kömürcüler, Mahalli Çevre ulu'nun 1 Ekim'den itibaren kömür tüketiminin yasaklanmasına ilişkin kararını mahkemeye taşımışancak, Mahalli Çevre Kurulu'nun kararını yürütmenin durdurulması istemiyle yargıya taşıyan kömürcü esnafının bu talebine İdare Mahkemesinden olumsuz cevap gelmiş, fakat Isparta İdare Mahkemesi'nin Ret kararına Antalya Bölge İdare Mahkemesi nezdinde yapılan itiraz jet hızıyla sonuçlandırılarak Yerel Mahkemenin kararı bozulup MÇK'nın kömürü yasaklayan kararı iptal edilmişti.

 EMEKLİLER DERNEĞİ DEYÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEBİNDE BULUNDU ANCAK...

Diğer taraftan, aynı kömürcüler gibi Türkiye EmeklilerDerneği Isparta Şubesi Mahalli. Çevre Kurulu (MÇK)'nun 21 Nisan 2014 tarihli kararının iptali için Isparta İdare Mahkemesi'ne başvurarak söz konusu kararın yürütmesinin durdurulmasını istemişti.

AYNI MAHKEMEDEN İKİ 'AYRI' KARAR ÇIKMIŞTI Aynı, kömürcülerdeolduğu gibi yerel mahkeme, diğer bir deyişle Isparta İdare Mahke¬mesi yine aynıkararı yani yü¬rütmeyi durdurma talebini reddederek bu yönde bir kararvermişti. Emekliler Derneği de aynı kömürcüler gibi konuyu Antalya'daki Bölgeİdare Mahkemesi'ne itiraz etti. Söz ko¬nusu mahkeme bu defa kömürcülerin itirazında verdiği kararın tam tersi bir karar vere¬rek yürütmeyi durdurma yerine Isparta Valiliğinin kararı çerçe¬vesinde bir karar verdi.

 "FAKİRLERİZORLAMAYACAĞIZ"

Türkiye Cumhuriyeti Devletinde, hukuksal anlamda verilen kararların en sonuncusunun geçerli olduğunu ve dolayısıyla, Antalya Bölge İdare Mahkemesi'nin son verdiği kararın geçerliliğini koruduğunu ifade eden Çevre veŞehircilik İl Müdürlüğünden Sorumlu Vali Yardımcısı Tahir Demir, söz konusu yasakla ilgili olarak maddi durumu iyi olmayanların zorlanmayacağını söyledi.

"YAKIM İŞİ KONUSUNDA YAKLAŞIK 1 AYLIK SÜREMİZ DAHAVAR"

Isparta’nın Türkiye'nin havası en kirli iller arasında ilk10'da yer aldığına dikkat çeken Demir, konu ile ilgili olarak yaptığıaçıklamada; "Bilindiği gibi, Kurulumuzun aldığı karar doğrultusundailimizdeki kömür yakımı yasağı 1 Ekim 2014 itibariyle başlayacak. Ancak,ilimizde bu tarihte havalar halâ sıcak oluyor ve ilimizde sobalar ve kaloriferler her yıl ortalama Ekim ayının ikinci, hatta üçüncü haftasından itibaren yakılmaya başlanıyor. Onun için, burada henüz yaklaşık bir aylık dahasürenin olduğunu görüyoruz.

"BİZİM DERDİMİZ TEMİZ HAVA"

Bizim derdimiz onu, bunu mağdur etmek değildir. Bizimderdimiz, Isparta halkının yaşanabilir temiz bir hava teneffüs etmesini sağlamaktır. Malum olmak üzere Isparta, her yıl yapılan hava kirliliğiölçümleri sonucunda Türkiye'nin havası en kirli iller arasında ilk 10'da yeralıyor. Bu durum bizi son derece olumsuz etkilemekte ve üzmektedir.

"HAVA KİRLİLİĞİ KANSER NEDENİ"

Olay sadece bununla da kalmamakta ve ilimizde kış aylarında yaşanan hava kirliliği yüzünden başta solunum yolları olmak üzere bir çok hastalık ortaya çıkmakta ve bunların en önemlisi de Kanser'dir. Bu havakirliliği birçok Kanser hastalığına davetiye çıkarmaktadır.

"ŞEHRİN SADECE %40'l DOĞALGAZLI"

Şuanda şehirde bulunan konutların yaklaşık yüzde 40'ıdoğalgazlıdır. Geri kalan % 60'ı kalorifer veya sobalı ısınmadır. Biz, kışaylarında şehrin üzeri adeta bir kabus gibi çöken bu hava kirliliğini önlemekiçin doğalgaz kullanımını artırmak istiyoruz. Ancak, bunu yaparken maddi durumuiyi olmayan, var olan ve asgari ücretli ve vatandaşlarımızı zorlamayacağız.

ASIL OLAN KİRACI DEĞİL, MÜLK SAHİBİ

Burada asıl bu işi yapmak yükümlü olanları belirleyeceğiz.Örneğin; vatandaş kiracı ve sobayla ısıtıyor. Kendisi asgari ücretli vegeçimini zor sağlıyı Bu noktada muhatap bu vatandaşımız değil, o daireninsahibi yani mülk sahibidir. Doğalgaza geçmesi gereken kiracı değil mülksahibidir. Onun için biz burada bu konulara dikkat edeceğiz" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

YAZIKKKKK

29 Eylül 2014 Pazartesi 12:37

YA İNSANLARIN HIC BIR GELİRİ YOK ENBASIT DOĞAL GAZ İŞLEMİ 4-5 MİLYON NASIL ALSIN BU INSANLAR YINE KREDI MI CEKSINLER TABI BU KARAI ALAN KISILER NE ANLARLAR BU INSANIN HALINDEN

doğalgaz sobası

28 Eylül 2014 Pazar 13:34

TEKRAR EDİYORUM DOĞALGAZ SOBASI DİYE BİRŞEY VAR AYLIK 50 TL BİLE YAKMAZ TEMİZ HAVA SOLUYUN İNAT ETMEYİN ARAŞTIRIN BAKIN ÇABALAYIN

DOĞALGAZ SOBASI BORUSU

29 Eylül 2014 Pazartesi 14:52

DOĞALGAZ SOBASININ BORUSU SANA GİRSİN İNŞALLAH. 50 TLYE MERAKININI GİDERSİN.

berk

27 Eylül 2014 Cumartesi 17:58

ya ne olursa olsun bende kirada oturuyorum gece sokağa çıkılmıyor nefes alınmıyor eğer doğalgaza geçilecekse çevre temiz olacaksa hemen olsun şimdi ne olucak belli diğil millet ha ****ret kömür alıyor sonucu merak ediyorum hayırlısı bakalım

ahmet

27 Eylül 2014 Cumartesi 22:15

Evet bizde istiyoruz temiz havayii kendi kendinize yorum.yapmayin lutfen ilk once bindiginiz ve sonuna kadar actiginiz veya egzoz acan arabalari engelleyinn millet faturalarini zor zalim oduyo ki bide dogru duzgun isinamayacagi dogalgaza para oducek kapasite de degilll

merveee

27 Eylül 2014 Cumartesi 22:15

Benim esim asgari ücret calisiyo 3tane cocugum var ben kendim rahatsizim ev kira 350 100faturalar okul masraflari en kisilmisindan 250 ne yiyelim ne icelim ve nasil 300 400dogalgaz oduyelimm ve bu fikirde bu durumda olan milyonlarca insan varr yuksekden bakmayi birakin cebi sicak olanlarr disardaki gercek hayati gorunde konusunn herkes ister temiz havayi ama isinmaya gelene kadarr o kadar cokk havayi kirleten seyler ki varki ilk once onlari gorunnn

ahmet

27 Eylül 2014 Cumartesi 22:09

Evet bizde istiyoruz temiz havayii kendi kendinize yorum.yapmayin lutfen ilk once bindiginiz ve sonuna kadar actiginiz veya egzoz acan arabalari engelleyinn millet faturalarini zor zalim oduyo ki bide dogru duzgun isinamayacagi dogalgaza para oducek kapasite de degilll

merve

27 Eylül 2014 Cumartesi 13:58

Siz ne diyosunuz ya mulk sahibi sorumluymus dogazgaz parasinidami evsahibi oducek anlayisli olun anlayisli kendi cebiniz dolu oldugu icin kendi acinizdan konusmayin benim param yok olmadimi sogukda yatarim ama param olmayinca dogalgaz parasini odemek icin nerde nasil yatcagimi kimse bilemez insanlarin psikolojisiyle oynamayin bastakilerr sizin cebiniz dolu ama bizim dolu degil kenndinize gore hareket etmeyinnn

gamze

27 Eylül 2014 Cumartesi 22:21

Sizingibi ayni fikirde bir cok insan gerekirse ayaklanirizzdaaa teşekkür ederiz ses cikmayinca kafamizi ezdircek nesili cokdan gectikkk parasi olan dogalgaz yakaar olmayan komur alamasa sogukda battaniye altinda isinir ama dogalgaz parasini odemek icin cogu insan hirsizliga olume cinnete kadar giderr birakin insanlarin dengesiyle oynamayin artik

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR