19 Mart 2024 Salı

ARTIK TARİH OLUYOR !

ARTIK TARİH OLUYOR !

Isparta

Hükümet, memur olmak isteyenler için çok sürpriz bir çalışma başlattı. Kamu Personeli Seçme Sınavı sistemi tamamen değişiyor ve Kamu Personeli Seçme Sınavı sistemi tarih oluyor. Peki bu sistem değiştikten sonra memur atamaları için hangi sistem kullanılacak?

Şimdiki atama sistemimizi incelediğimiz zaman adaylar lise/ön lisans/lisans seviyelerine göre Kamu Personeli Seçme Sınavı’na giriyor.Ardından tercih dönemleri başladığı zaman adaylar KPSS puanlarıyla birlikte tercihlerini yapıp boş bir kadroya puanlarına göre yerleşiyorlar. Fakat yapılacak olan değişikliklerle beraber kamuda memur alımında tarihi bir değişiklik oluyor. Yapılacak olan değişiklikten sonra KPSS’de merkezi atama dönemi sona erecek.

KPSS’de merkezi yerleştirme sistemi yerine hükümet hangi sistemi kullanmayı planlıyor? Adaylar yine Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girecek mi? İşte yeni sistemle ilgili soruların cevapları… Memur olmak isteyenler Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girdikten sonra mülakat sınavına da girecekler. Girilen mülakat sınavı sonrası alınan puan ile KPSS’den aldığı puanın aritmetik ortalaması alınacak.

FETÖ yapılan KPSS merkezi atamalarıyla devletin birçok kadrosuna sızmıştı. Tekrardan böyle bir olayın önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı gerekli tedbirleri aldı.

Sözleşmeli öğretmen, sözleşmeli ebe ve hemşire alımlarında mülakat sistemi devreye girmişti. Bu uygulamalar artık devletin tüm kadrolarında yapılması planlanıyor.

Adaylar, hangi kadroya girecek olursa olsun KPSS tek başına yeterli olmayacak. KPSS’den sonra mülakat yapılacak ve istenmeyen kişilerin devletin kadrolarına sızması önlenmiş olacak. KPSS’de çoğu adayın şikayetçi olduğu genel yetenek ve genel kültür sınav sistemleri de değişecek. Artık genel yetenek ve genel kültür sınavında başarılı olanlar değil; mesleğinde başarılı olanlar kamuda iş bulabilecek.

Bu kapsamda mühendislik, mimarlık ve diğer mesleklere de Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılan ÖABT sınavı gibi bir sınav yapılması planlanıyor.Böylece adayların mesleki teorik bilgileri ölçülmüş olacak. Güvenlik soruşturmalarının dışında arşiv soruşturması da yapılacak. Bu soruşturmalar sonuca varmadan hiçbir aday kamuda iş imkanına sahip olamayacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ibrahim Askeriz

27 Temmuz 2017 Perşembe 16:57

siyasilerin akrabasi olun sinav falan istemez, yalakalik ve dalkavukluk dersleri almaniz lazim, nerede nezaman kiminle olacaginizi cok iyi bilin, butun insani degerlerinizi sifirlayin ve asalak modunda yasayin, para nereden geliyorsa oraya yonelin, omurgasiz olun, yalan soylerken de yuzunuz kizarmasin, zaten kimse soylediklerinizin dogruluguna bakmaz, papazla papaz, imamla dervis olun, arada hacca gidin, o zaman size devletin anahtarlarini verirler.

Muhterem

27 Temmuz 2017 Perşembe 09:11

Ben 17 yıllık memurum. İlk KPSS yani ilk sınavın adı DMS (Devlet memurluğu sınavı) ile işe girdim. Sınavıma girdim paşalar gibi soruları çözdüm ve tercihimi yaptım, ne bir torpil ne de bir mülakat yaşadım. sadece istenilen şartları taşıdığıma dair mülakat yapıldı, yani boy kilo askerli vb. Bu sınavı hayata geçiren ECEVİT'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Yaşar

27 Temmuz 2017 Perşembe 08:11

Rozeti olmayan giremeyecek demek istiyor...

VATANDAŞSS

27 Temmuz 2017 Perşembe 06:09

ÇOK SÜPER TIPFAKÜLTESİNDE ALINACAK PERSONELE KILIF BULAMADILAR ORADA ÇALIŞAN VARKEN DIŞARDAN ALACAĞIZ DENILIYOR O ZAMAN SORMAZLARMI ACABA BU PERSONELLER BAŞKA ÜLKE VATANDAŞIMI SAYIN YETKİLİ. BIZDE BU SAYIN YETKİLİYİ BUNDAN SONRA DIŞARDAN ALACAĞIZ. SENDE BU GÖREVİ BIRAK DEMEZLERMİ. İNSANA. SİZ HALA KİMİN DAVULUNU CALIYORSUNUZ. VALLAHİ HİÇBİR KİMSE GÖRMEZ ZANNETMEYİN O ALLAH GÖRÜR KACAMAZSINIZ.

abi bu nedir ya

26 Temmuz 2017 Çarşamba 23:34

bu milletin sabrını zorluyo artık akp yeter artık ya

garipsen işin zor

26 Temmuz 2017 Çarşamba 19:37

gariban bir ailenin çocuğuyum. KPSS ile öğretmen oldum. Şimdiki sistemde kesinlikle atanamazdım. Çünkü yüksek yerlerde hiçbir tanıdığım yok, dayım yok, torpilim referansım yok, siyasetçi tanımam, el etek öpmeyi bilmem, beceremem. Gariban her zaman mağdur bunu bilir bunu söylerim.Allah bildiği gibi yapsın ne diyeyim

Hayta ismail

26 Temmuz 2017 Çarşamba 18:58

Fakir fukaranın çocuğu torpili tanıdığı olmayan gariban çocuğunun bir umudu merkezi atama vardı artık o da kalktı adamı olmayana memurluk hayal. Zaten olmayın da çok da matah bir şey değil. İşini bilene ticarette daha iyi para var boşverin.

pil

26 Temmuz 2017 Çarşamba 17:19

mülakat demek torpil demek... Türk milletine hayırlı olsun....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR