20 Nisan 2024 Cumartesi

ARSA AÇIKLAMASI!

Vali Vahdettin Özkan, Belediye yönetiminin Davraz'da okul yapacak Milli Eğitim'den arsa parası istemesi yönündeki kararını değerlendirdi.

Isparta

 

Vali Özkan, "Kamu kuruluşları kamu hizmetini üretme için vardır. Bakanlıklardan il olarak daha fazla yatırım alabilmemiz için arsa sorunumuzun olmaması lazım. Bakanlıklar yatırım programını dağıtırken o ildearsayla ilgili sorun var mı ona bakıyorlar. Bazen arsadan dolayı kaçırdığımızyatırımlar olabiliyor. Hükümetimiz her şeyi programa almak ve para ayırmak istiyor. Bizim de sorunsuz arsayı vermemiz gerekiyor. Bazen hem hukuki anlamda hem de fiili imkansızlıklar nedeniyle bu süreç alabiliyor. Mahalli kuruluşlar birbirine parasız şekilde şehre gelecek yatırımları parasız vermesi esas olmalı. Eğitim konusunda da bu tereddütsüz yapılmalı. Belediyede imkanlarıölçüsünde yardımcı oluyor. Ama belki borçlarına karşılık arsaları borcakarşılık sayma olabilir mi? Bu tür bir arayış olabilir. Ama okul yapacağız dediğimizde belediyede o arsalarda yardımcı oluyor, olmak durumda." dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mektepli

07 Ocak 2015 Çarşamba 22:16

Vali bey, okul yapmak istiyorsun ama arsan yoksa ne yapman gerektiğini biliyorsun. Bedelini ödeyerek kamulaştırma yaparsın. Bunun yasada yeri var. Belediye kimseye ağış yapmak durumunda değil.

ısparta halkı

07 Ocak 2015 Çarşamba 15:31

maşaallah valibey vali olarak yapman onca şey varken bunların yüzüne bakmayıp siyasi beyanlarla siyesetcileri bile gölgede bıraktın. hayırdır. seçime üç beş ay kala

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR