23 Nisan 2024 Salı

ARANAN KAN BULUNMUŞTUR...!

ARANAN KAN BULUNMUŞTUR...!

Isparta

 

Zaman zaman radyoda “kan aranıyor!” anonsları duyarız. Üzülürüz, içimiz burkulur. Bir an empati yaparız. Kana ihtiyacı olan hasta ve o hastanın yakınlarının muhtaçlığı ve çaresizliği aklımızdan geçer. Kadirşinas asil Türk milletinin üç-beş evladı da çaresizliğe çare olma sevdasıyla hastaneye koşar ve o hastaya kan verirler. Hasta da Allah'ın izni ile o kan sayesinde kurtulur ve şifa bulur. Bu anonsu duyan şehir halkının da görevin tamamlanmasıyla huzura kavuşur.

O kadar ki, yeteri kadar kan bulunduktan sonra hala kan vermeye gelenlere: “Aranan kan bulunmuştur, sağ olun, Allah razı olsun” denilir. Artık, hasta rahatlamıştır, yakınları rahatlamıştır. Kan verenler huzurludur, hala kan vermeye gelenler de rahatlamıştır. Hasılı herkes rahatlamıştır. Bütün şehrin gönlüne bir huzur ve dinginlik düşer. Sonrası tevekküldür, takdirdir...

31 Mart seçimleri öncesinde on yıldır mevcut belediye başkanı yönetiminde acil kana ihtiyaç duyulacak kadar sıkıntıya giren bu şehir için, Cumhur ittifakına inanan ve gönül veren hemşerilerimizin verdiği oylarla aranan kan bulunmuştur. O kan Şükrü BAŞDEĞİRMEN beydir...

Yerel seçim sonucunda Şükrü beyin belediye başkanımız olarak seçilmesiyle artık şehrimiz Isparta rahatlamıştır. Hemşerilerimiz büyük bir ekseriyet ile, oy versin veya vermesin rahatlamıştır.

Siyaseten kulvarları farklı olan hemşerilerimizin birçoğu, bu şehirde yaşarken zaten Şükrü beyle bir türlü tanışmış, görüşmüş, alış-veriş yapmıştır. Yani Şükrü beyi bilmekte ve yakından da tanımaktadırlar. Şükrü beyi düğünlerinde, derneklerinde, cenazelerinde ve yaptıkları sosyal etkinliklerinde yıllardır bilmektedirler. Şükrü bey, Isparta’nın yerlisidir. Seçimden önce de yıllardır bu şehirde yaşamakta idi. Kaybetse de yine bu şehirde yaşamaya devam edecekti. Yine bildiğimiz, tanıdığımız Şükrü bey olarak cadde ve sokaklarda kendisini görecektik. Sonuç ne olursa olsun bu şehri terketmeyecek, başka şehirlerde iş-güç kovalamayacaktı. Bu şehirde doğan, bu şehirde büyüyen, bu şehri bilen ve bu şehrin geleceği için enerji harcayan bir hemşerimiz olarak çalışmaya yine devam edecekti.  

Evet, Şükrü beyin belediye başkanımız olarak seçilmesiyle şehrimiz için aranan o kanın bulunmuş olmasının rahatlığı çökmüştür hepimize. Merkezi yönetim rahatlamıştır. Üniversitelerimiz rahatlamıştır. İktidarın yereldeki temsilcisi il teşkilatımız rahatlamıştır. Vekillerimiz rahatlamıştır. Muhtarlarımız rahatlamış, esnafımız rahatlamıştır. Sanırım, ittifak ortaklarımız bile rahatlamıştır. Çünkü Şükrü bey; ulaşılabilir, vatandaşını dinleyen, dinlediğini hissettiren, notunu alan, konusunu ve konuşmasını yarım bırakmayan bir belediye başkanımızdır. Bunu mazbatasını aldığının ilk iki haftasında bir kez daha gördük ve yaşadık.

Biliyoruz ki Şükrü bey, bu şehir için 0 grubu RH pozitif kan gibi olacaktır. Herkese ve bu şehrin her metrekaresine şifa olacak, adeta hayat verecektir. Zira iktidarın başkanıdır, yerelin başkanıdır, gönüllerin başkanıdır ve her Ispartalının başkanıdır.

Şükrü bey, Ispartalıların gönlünde yıllardır bıraktığı kanaat ve sosyal sermayesinin gücü ile bu işi en güzel şekilde başarabileceğini sadece seçim sürecinde değil, uzun yıllardır hepimize ispat etmiş biridir.

Artık bundan sonra yapılacak olan; Şükrü beyi işiyle başbaşa bırakıp, müstakbel çalışmalarını ve hizmetlerini izlemek ve elimizden geldiğince insiyatif alanına müdahale etmeden kendisine yardımcı olmaktır. Gördük ki Şükrü bey, ISBAŞ'a yaptığı ilk atama ile kamuoyunun takdirini alarak kendi ekibini yavaş yavaş oluşturmaya başlamıştır. Yeni başkan yardımcılarımız da değiştirilecek ve yeni müdürlerimiz de yakında atanacaktır.

Ben telaş etmiyorum. Kimse de telaş etmesin. Her başkan gibi Şükrü bey de kendi ekibini oluşturacak ve kendi ekibiyle hizmetlerini bu şehrin öncelik sırasına göre değerlendirecektir. Bu birikim ve tecrübe kendisinde fazlasıyla mevcuttur. Biz kendisine güveniyor ve gönül desteğimizi ortaya koyuyoruz. Bundan sonrası mevcut kaynakları kullanma ve ek kaynaklar bulma ve doğru işi doğru planlama ile doğru zamanda yapmadır. Allah, başta Şükrü beyin ve hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah hiç birimizi mahcup etmesin. Kalın sağlıcakla...

İsmail TANIŞMAN

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kaldırımı boşalt

21 Nisan 2019 Pazar 11:27

Tam maskarasın var ya tanışman. Eğitim seviyen nedir hele bi de.

ad soyad

21 Nisan 2019 Pazar 09:00

sen ne biliyorsun da bildiğini yazıyorsun

Vatandaş

20 Nisan 2019 Cumartesi 22:20

Sayın Tanışman siz kimsiniz ve hangi sıfatla iddia ediyorsunuz? Araştırmacı gazeteci? Siyaset bilimci? Siyasetçi? Sosyolog? Sıfatınız nedir acaba?

Dayım

20 Nisan 2019 Cumartesi 17:03

Güzel yalakalık yapmışsın yalnız kimse yemezzzz

Amaaaaaan

20 Nisan 2019 Cumartesi 16:12

Bu yazmıyor fetoden üniversiteden atılan bir akademisyen yazıyor bunu figüran olrak kullaniyor

Vatandaş

20 Nisan 2019 Cumartesi 16:09

Ey akparti sayin başkan oyumu size verdim . Neolirsunuz şu adamı çıkarmayın midem bulanıyor.

İşci

20 Nisan 2019 Cumartesi 11:43

Secimden önce istanbulda derneklere 3 katrilyon bağış yapılmış bide bu konu hakkında yazın. Dernekler kimin kimin oğlunun.

esnaf

20 Nisan 2019 Cumartesi 11:22

günaydın bu kadarmı kötüydü

Kaldırım

20 Nisan 2019 Cumartesi 11:14

Medeni olun. Kaldırımı işgal eden esnaftan alışveriş yapmayın. Halkın malına saygısı olmayan müşteriye saygısı hiç olmaz.

Ahmet karanfil

20 Nisan 2019 Cumartesi 10:01

Abi güzel yazmışsın eline diline sağlık bide şu yollar daki tümsek kasis olayı var bu hiç bir şehirde yok vahşi bir çözüm adamlar eda koymuşlar tıkır tıkır işliyor

Bir dost

20 Nisan 2019 Cumartesi 09:18

Isparta'nın en kötü esnafı, esnaf bile değil kaldırımlari işgal eettigin yetmedi şimdide siyaseti işgal ediyor.

esnaf

20 Nisan 2019 Cumartesi 09:17

bu adam plakasıs matosiklete biniyor ters yoldan gidiyor her tarafı vukuat kaldırım işgal ediyor kendinide yazar sannediyor maskaralık

Gerçek

20 Nisan 2019 Cumartesi 04:25

Bu yazıları z.ö mü yazıyor?

Memet

19 Nisan 2019 Cuma 23:51

Şunun yüzünden akp istifa edip ıspartayı terk edecem.sen daha yolun ortasına tüp yığıyorsun yola zabıta nerde alkah aşkına

kürşat

19 Nisan 2019 Cuma 23:29

kanınız bozuk diyorduk inanmıyordunuz. Allah şifanızı vermiş. geçmiş olsun

Gonzales tüpçü

19 Nisan 2019 Cuma 23:28

Kardeş bu adam gazetecimi nedir de sürekli yazı yazdırıpta insanları çiledem çıkartıyorsunuz.

Ak partili

19 Nisan 2019 Cuma 23:08

Sayın Tüpçü bu makaleleri birimi hazırlıyor yoksa sizmi yazıyorsunuz saygılar....

beş

19 Nisan 2019 Cuma 22:56

hassssss spide gonzales :)

Demedi Deme İbrahim

19 Nisan 2019 Cuma 22:44

ne kani kardeş ortada bir şey yok .. daha çok kan beklersin bu kafayla .. kolay gelsin demedi deme ibrahimmmmm ...m

Kim köpekse

19 Nisan 2019 Cuma 22:29

Pis yalaka

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR