23 Nisan 2024 Salı

ARALARINDAN SU SIZMIYOR!

AHMET Yesevi Derneği tarafından Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda Mevlit Kandili Özel Programı düzenlendi. Programa Isparta eski Valisi Memduh Oğuz'da katıldı.

Isparta

Isparta Valisi olduğu dönemde Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yü ağırlayan eski Vali Memduh Oğuz dün düzenlenen programdı Cübbeli Ahmet Hoca ile yan yana oturdu. Sıkı bir dostlukları olduğu bilinen Memduh Oğuz ile Cübbeli Ahmet Hocanın sık sık görüştüğü de biliniyor.

Programı izlemek için gelenler spor salonunu tamamen doldururken, içeri giremeyenler ön tarafta kurulan sinevizyondan Cübbeli Ahmet Hoca'nın konuşmasını izledi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan Ahmet Mahmut Ünlü, Diyanet İşleri Başkanlığı'na çağrıda bulunarak, şunları söyledi.

“Diyanet çok büyük yanlış içindedir. Diyanet'in en büyükyanlışı, Mevlit kutlamalarını Nisan'a sabitlemesidir. Bu çok büyük, çok büyük tehlike arz ediyor. Mevlit, Rabi-ül Evvel ayına tekabül ediyor. Bir hafta kutlayacaksan, bu hafta kutla. Bir ay kutlayacaksan, bu ay kutla. Bunu Nisan'a sabitlemek, Ramazan'ı Ocak'a, Şubat'a sabitlemek gibidir. Takvimler değiştirilemez. Dinimizdeki merasimler asla Miladi'ye göre hesaplanamaz.Kainatın efendisi bu ayda dünyaya teşrif etmiş. Şu anda Diyanet'in bir programıvar mı Bu hafta var mı Üç gün sonra var mı Yok. Mehmet Görmez Efendi, bu işleredaha meraklı bir adam olarak görülüyor. Kimse bu Nisan işinden razı değildir.Hepimiz rahatsızız. Rabi-ül Evvel'e sabitleyin, bir ay kutlayalım. Yani Cuma tatil değil diye Cuma namazını Cumartesi'ye alalım da, daha mı rahat olsun Nesahabeden, ne tabiinden bin 400 senedir Efendimiz'in mevlidini Nisan ayında kutlayan olmamıştır. Bu sapık fırkalarda bile duyulmamıştır. Bunu Mısır'ınreformistleri bile düşünememiştir. Bu nereden geldi bizi buldu, anlamadım ya...Bu aralar Ankara bizi daha çok duyuyor. Duysun. Ankara'nın kimi duyacak bizi Diyanet duysun işte. Ben dinden bahsediyorum, siyasetten bahsetmiyorum. Devlet ne yapsın, hükümet ne yapsın Bunu Diyanet belirliyor, proje diye önlerine getiriyor. Onlar da doğru zannediyor. Bu çok yanlış bir şeydir. İslam'ı bozmaktır."

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İBRAM

24 Aralık 2015 Perşembe 13:41

Şeyhler....... Şıhlar...........Toplantısı

Hikmet

23 Aralık 2015 Çarşamba 21:18

Gurur duyuyoruz sizinle. Diyanetin acilen bu kutlu doğum haftası tarihini değiştirmesi lazım. Allah yardımcımız olsun.

Ahmet

23 Aralık 2015 Çarşamba 17:48

Helâl olsun vali bey

ccccc

23 Aralık 2015 Çarşamba 16:32

cemaatin valisi cemaatin operasyon yaptığı hoca ile kanka.....

Doğrucu

23 Aralık 2015 Çarşamba 11:17

Ahmet Hocam önemli bir konuya temas etmiş. Dinde kendi düşünceleri doğrultusunda farklılık yaratanlar; dinimize tefrika soktuklarının farkında değiller mi? Nisan ayında; Kutlu Doğum Haftası adı altında, başka birilerinin doğumları kutlanıyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR