20 Nisan 2024 Cumartesi

ANNESİ, FETÖ’YE LANET YAĞDIRDI

ANNESİ, FETÖ’YE LANET YAĞDIRDI

Isparta

Burak Dinler… 20 yaşında… Askerlik görevine Isparta’da başladı. İstanbul Kuleli Askeri Lisesi’nde; İç Hizmetler’de Piyade Er oldu.Komutanların emri ile 15- 16 Temmuz’da sokağa çıktı. Olaylarda hayatını kaybetti. Aile, defin işlemlerinden yararlandırılmadı. Cenaze Namazı için İmam görevlendirilmedi. Aile, oğullarının suçsuz olduğunu düşünüyor. Çocuklarının nasıl öldüğünün aydınlatılmasını istiyor. Ve Şehit statüsü verilmesini talepediyor.

 

Sivas’tan vatani görevini yapmak için gittiği İstanbul’da 15 Temmuz gecesi, komutanların talimatı ile sokağa çıkarılan 20 yaşındaki er Burak Dinler, darbe girişimi gecesi başına aldığı darbeyle yaralandıktan 4 gün sonra hastanede öldü. Cenaze hizmetlerinden yararlandırılmayınca, kendi imkanları ile köyde oğlunu toprağa veren babası 55 yaşındaki Mahmut Dinler, "Oğluma şehitlik mertebesi verilmesini, faillerinin bulunmasını istiyorum. Biz oğlumuzu vatana askerlik yapsın diye gönderdik. İtibarımızın iadesini bekliyoruz"dedi.

 

Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kalın köyünde çiftçilikle uğraşan Mahmut-Göksel Dinler çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü ve bekar olanBurak Dinler, Ocak ayında vatani görevini yapmak üzere Isparta’ya askere gitti.Komando Birliği’ne giden Dinler’in Akdeniz Ateşi rahatsızlığı olduğu için komando birliğinden çıkarılarak piyade olarak Burdur’a gönderildi.

 

Darbeci diye öldürülen er Burak’ın ailesi ’şehitlik’ istedi

 

Burdur’daki acemi eğitiminin ardından İstanbul Kuleli Askeri Lisesi’nde iç hizmetlerde piyade er olarak görevlendirildi. Kuleli Askeri Lisesi’nin matbaa bölümünde görev yapan er Burak Dinler, Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) içerisindeki bir grup Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerce 15 Temmuz’da düzenlenen darbe girişimi sırasında görevli olarak sokağa çıkarıldı. Darbe gecesi tam olarak nerede görev yaptığı öğrenilemeyen Burak Dinler, başının arka sağ kısmından aldığı darbeyle yaralanarak özel bir hastaneye kaldırıldı.

 

AİLE OĞULLARINA ULAŞAMADI

 

Darbe girişimi gecesi, oğullarının İstanbul’da askerlikyapmasından dolayı tedirgin olan ailesi, telefonla ulaşmayı denedi, ancakirtibat kuramadı. Merakla gelişmeleri takip eden aileye 2 gün sonra, bir askeripersonel tarafından telefon açılarak, "Oğlunuz gözaltında. Bir kaç günekadar bırakılacak" bilgisi verildi. Ancak sonra bir daha arayıp soranolmadı. 19 Temmuz günü özel hastane örevlilerinin girişimiyle baba MahmutDinler’e ulaşıldı. Babaya oğlunun yoğun bakımda ve durumunun kritik olduğunubilgisi iletildi. Bunun üzerine Mahmut Dinler, bir kaç yakını ile birlikteİstanbul’a gitti. Oğlunu bitkisel hayata girmiş olarak buldu. Bir kaç saatiçerisinde de Burak Dinler yaşamını yitirdi.

 

CENAZE HİZMETLERİNDEN YARARLANAMADI

 

Yakınları otopsi işleminin ardından cenazeyi Sivas’agetirmek için çare aradı. Cenaze hizmetlerinden yararlandırılmayan aile, kendiimkanları ile uçakla er Burak Dinler’in cenazesini 20 Temmuz’da Sivas’agetirdi.

 

KÖY CAMİSİDE AÇILMADI

 

Köye gelen aile bir şok da burada yaşadı. Diyanet İşleriBaşkanlığı’nın talimatı doğrultusunda imam verilmezken, cenazeyi kaldırmalarıiçin köydeki cami de açılmadı. Aile köy mezarlığı yanında, köylülerin desteğiile emekli bir imamın katkısıyla cenaze namazı kılarak oğullarını defnetti.Köylüler tarafından mezarın başına Türk bayrağı dikildi. Olay nedeni ile hiçbir yetkiliden aileye taziye iletilmedi.

 

SUÇLULAR BULUNSUN

 

Köyde evlerini Türk bayrakları ile donatarak, yaşadıklarıolayın şokunu atlatmaya çalışan Dinler ailesi, konunun açıklığakavuşturulmasını istedi. Göz yaşları içerisinde yaşadıklarını anlatan acılıbaba Mahmut Dinler, darbe gecesi ülkenin sükunete kavuşması için duaettiklerini söyledi. Oğullarından 4 gün boyunca haber alamadıklarını, sonrasındaise üst üste şoklar yaşadıklarını ve hak etmedikleri muameleler gördükleriniifade eden Mahmut Dinler, "Çocuğuma ulaşmak için aradığımda benimtelefonuma kimse cevap vermedi. Sadece bir kez biri aradı. Oğlumun gözaltındaolduğunu söylediler. O da belki gönül almak için mi aradı onu da bilemiyorum.’Çocuğunuz akşama bırakılacak’ dedi. Ben de ’Bırakıldığı zaman beni tekrarararsanız çok iyi olur’ dedim. O telefondan sonra onlar beni daha ne aradılarne de benim telefonumu açan oldu. Biz bir süre haber alamadık. Sonra AcıbademHastanesi’nden aradılar. Doktorlarıyla görüştüm. Çocuğumun durumunun ağırolduğunu, beyin travması geçirdiğini ve iki kez ameliyat olduğunu, çocuğumuntedaviye cevap vermediğini söylediler. O gün biz köyden çıkıp İstanbul’a gittik.Sabah hastanede çocuğumuzu gördük. Çocuğumuza elimizi attığımız da buz gibiydi.Doktor ’tedaviye cevap vermesini bekliyoruz’ dedi. Saat 11.00 gibiydi, çocuğumukaybettim. Daha sonra bize hastane personelinden başka sahip çıkan da olmadı,bakan da olmadı. Akşam savcı geldi.

 

Çocuğumuzun otopsisini yaptı. Üzerimizde yeterli paramız dayoktu. Çocuğumuzu kendi imkanlarımızla getirdik. Buraya geldik camiyikilitlemişler, hocayı göndermişler. Biz kendi imkanlarımızla burada cenazemizikaldırdık" dedi.

 

ANNESİ, FETÖ’YE LANET YAĞDIRDI

 

Anne Göksel Dinler ise, FETÖ terör örgütüne lanetyağdırarak, oğullarının ölümüne sebep olduklarını ileri sürdü. Oğlunun acısınıyaşadığını, ancak bu şekilde dışlanmasının kendilerini üzdüğünü belirten anneDinler, "Vatan sağ olsun. İki tane oğlum var onlar da feda olsun. Yeter kiharp olmasın. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Ben oğluma ’Şehitlik’verilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hhh

08 Ağustos 2016 Pazartesi 14:08

Eğer bu pkk lanetinin bitmemesinde fetönün parmağı varsa Allah hepsinin belasını versin. Yazık...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR