26 Nisan 2024 Cuma

Ankara'da patlama oldu

Ankara'daki patlamada ölen 86 kişininin isimleri belli oldu. Müezzinoğlu 62 vatandaşımızın meydanda, 24'ünün ise hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Barış mitinginde meydana gelen patlamanın protesto edildiği eylemde ölenlerin 5'inin Adana'dan gittiği açıklandı.

Isparta

Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Boğa, Ankara'daki patlamada Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri makinist Bilgen Parlak, makinist Yılmaz Elmascan ve 1 yıl önce evlendiği eşi öğretmen Gülhan Karlı Elmascan, Emek Partisi üyesi Şebnem Yurtman ve HDP üyesi Hacı Mehmet Şah'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yönetim Kurulu üyesi de hayatını kaybetti

Öte yandan Mersin'in Tarsus İlçesi'nden giden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi 3 çocuk babası Metin Peşmen'in de Ankara'daki patlamada hayatını kaybettiği bildirildi.

Derneğin Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçel, mitinge birlikte gittikleri arkadaşı Metin Peşmen'in hayatını kaybettiğini, cenazesini almak için Ulus Devlet Hastanesi'nde beklediklerini söyledi.

Sendika yöneticisi de yaşamını yitirdi

Ankara'da bugün yapılması planlanan 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma yeri tren garı önünde peş peşe meydana gelen iki patlamada, ölen İzmirliler'in sayısı 2'ye çıktı. Tarım Orkam Sen İzmir Şubesi yönetim kurulu üyesi Mesut Mak'ın de patlamada hayatını kaybettiği örenildi. Bir kız babası Mak'ın acı haberini alan yakınları, büyük üzüntü yaşadı.

HDP Tokat il saymanı hayatını kaybetti

Ankara'daki bombalı saldırıda HDP Tokat il saymanı üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Muhammet Zakir Karabulut'un da yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Başkent'te bugün yapılacak 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma yeri Ankara Tren Garı önündeki peş peşe meydana gelen iki patlamada, 86 kişi hayatını kaybetti, 186 kişi de yaralandı. Terör saldırısından sonra hayatlarını kaybedenlerin kimlikleri de belirlenmeye başladı. Ölenler arasında mitinge katılmak için dün gece Ankara'ya giden HDP Tokat il teşkilatından il saymanı, aynı zamanda Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Harita Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi Muhammet Zakir Karabulut'un olduğu öğrenildi. HDP Tokat Merkez İlçe Başkanı Erdal Bektaş, patlamada Karabulut'un olay yerinde ağır yaralandığını ancak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini söyledi. Patlamada ayrıca Tokat'tan mitinge giden 4 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Mitinge Denizli EMEP grubuyla giden Korkmaz Tedik ise saldırıda ağır yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan EMEP Genel Yönetim Kurulu üyesi Korkmaz Tedik'in hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği öğrenildi.

EMEP Yönetim Kurulu üyesi yaşamını yitirdi

Ankara Tren Garı Kavşağı'ndaki hain terör saldırısında Emek Partisi (EMEP) Aydın İl Yönetim Kurulu üyesi Ümit Kanlıoğlu'nun kızı üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Elif Kanlıoğlu da yaşamını yitirdi.

Ankara'da, KESK, DİSK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği'nin düzenlediği "Emek, Barış, Demokrasi" mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamada, ölenlerden birinin de Didimli öğrenci Elif Kanlıoğlu olduğu öğrenildi. Didim'de özel bir sürücü kursunun sahibi olan Ümit Kanlıoğlu'nun kızı Elif Kanlıoğlu'nun Mersin Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu 2'inci sınıf öğrencisi olduğu ve mitinge katılmak için Mersin kafilesi ile birlikte Ankara'ya gittiği öğrenildi.

Antalya'dan mitinge katılan 2 kişi öldü

Ankara'da düzenlenen 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi' mitingine Antalya'dan katılan Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi 30 yaşındaki Korkmaz Tedik ve HDP Alanya İlçe Eş Başkanı İsmail İşli'nin yeğeni Ebru Mavi'nin bombalı saldırıda hayatını kaybettiği öğrenildi.

Miting toplanma alanında canlı bombalı saldırıda Korkmaz Tedik ve Ebru Mavi'nin hayatını kaybettiği bilgisinin ailelerine ulaşması üzerine, Antalya ve Alanya'daki yakınları hemen Ankara'ya gitti. Diğer yandan mitinge Alanya İlçesi'nden katılan HDP Alanya İlçe Eş Başkanı İsmail İşli, Niyazi Büyüksütçü ve Emek Parti Antalya İl Başkanı Hasan Alkan ile eşi Pınar Alkan'ın da yaralandığı öğrenildi. Hastanede tedavileri devam eden Alkan çiftinin sağlık durumlarını iyi olduğu belirtilirken, İsmail İşli ve Büyüksütçü'nün ise hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.

Doğum gününde terör saldırısında hayatını kaybetti

Amasya'dan mitinge katılmak üzere gittiği Ankara’da bombalı saldırıda yaşamanı yitiren iki çocuk babası 53 yaşındaki Metin Kürkçü'nün bugün doğum günü olduğu bildirildi.

Amasya’nın Merzifon İlçesi’nde oturan evli iki çocuk babası emekli Metin Kürkçü, Ankara'da düzenlenen barış mitingine destek vermek için 18 arkadaşıyla birlikte otobüsle Ankara’ya gitti. Emek Partisi üyesi olan Kürkçü, miting önceki toplanma alanında yapılan bombalı terör saldırısında hayatını kaybetti. Metin Kürkçü’nün bugün doğum günü olduğu öğrenildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yezitler

10 Ekim 2015 Cumartesi 12:58

Korkanlar irade seçimi ötelemek isteyenler kaçmak için zamana yarışanlar algı operasyonu acımasızlığında vijdansızlar yezit fidan operasyonumu acaba ?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR