19 Nisan 2024 Cuma

ANIT MEZARDA SONA DOĞRU GELİNİYOR

ANIT MEZARDA SONA DOĞRU GELİNİYOR

Isparta

Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'de 9'uncu Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel için yapımı devam eden anıt mezarın % 90'ı tamamlandı. Vali Şehmus Günaydın, ihale sürecinin ardından yapımına hızla başlanılan ve sona doğru yaklaşılan anıt mezar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Günaydın; "Isparta'nın yetiştirdiği değerlerden biri olan 9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in başlanılan inşaatında sona doğru geliniyor. En kısa sürede tamamlanacaktır" dedi.

Yapımı devam eden anıt mezarın tepeden fotoğrafları çekildi.  

58 bin metrekare alan üzerine konuşlandırılan, Anıtkabir'den sonra Türkiye'nin en büyük anıt mezarının arazisinde, Demirel'in Türkiye'nin 9'uncu Cumhurbaşkanı olmasını simgeleyen 9 gölet yer alıyor. 1965- 1993 yılları arasında 7 farklı hükümette toplam 10 yıl 5 ay başbakanlık, 1993-2000 yıllarında ise 7 yıl süreyle cumhurbaşkanlığı yaparak Türk siyasi tarihine damga vuran Süleyman Demirel için doğduğu topraklar İslamköy'de anıt mezar inşa ettiriliyor. 2000 yılında kardeşi inşaat yüksek mühendisi Şevket Demirel tarafından Çalca Tepe'ye çam ağaçları dikilerek 58 bin metrekare alan üzerine yapımına başlanılan, Anıtkabir'den sonra kurulduğu alan bakımından Türkiye'nin en büyük anıt mezarının, yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. 12 metre yüksekliğinde olacak anıt mezarın havzasına, dünyanın dört bir yanından getirilen bölge iklimine uygun farklı türde ağaçlar dikildi.

9 SUNİ GÖLET BULUNUYOR

Büyüklüğü yanında mimarisiyle de dikkati çeken anıt mezar havzasında, 9 ayrı suni gölet bulunuyor. 9 gölet, Demirel'in Türkiye Cumhuriyeti'nin 9'uncu cumhurbaşkanı olmasını simgeliyor. Şu anda 8 suni göletin yapımı tamamlandı, son göletin yapımı ise sürüyor. Bir yandan da anıt mezarın inşaası devam ediyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartanın evlatları

18 Ekim 2018 Perşembe 19:09

Teşekkür ederiz ilginiz için sayın valim. Babamız bizlerin gruru. Sonsuz hürmetler devlet erkanımıza.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR