25 Nisan 2024 Perşembe

AMATÖRDEN BİR İFTİRA DAHA!

Bomba 32’nin daha öncede gündeme getirdiği ıspartada uyduruk bir site yine bir yalan, iftira ve saçma habere imza attı. Haber etiğinden yoksun, safsata ve iftira dolu amatörce karalanmış yazılarına devam ediyor. Tam anlamıyla bir karalama kampanyası yürütüyor. O kişi Mehmet Güngör’den başkası değil. Site ilk bakışta amatörce hazırlanan bir haber sitesi olarak görülüyor. İçeriği ise bir faciadır. Bu Sitenin habercilikle uzaktan yakından bir ilgisinin bulunmadığı hemen göze çarpıyor.

Isparta

YİNE REKTÖR HAKKINDA YAZDI

Kendince algı oluşturmaya çalışan bu site yanına bir ulusal site denen ve bugüne kadar ismini bile duymadığımız bir site bulmuş, SDÜ hakkında sürekli aslı astarı olmayan haberlere yer veriyorlar. Rektör ise son yapılan haber hakkında açıklama yaptı. Gazeteci bile olmayan, meslek camiasında ve protokol arasında kimsenin tanımadığı bu şahsiyetin oyunlarına gelmeyin.O haberi başka siteyede paslayan bunlar, Yapmayın allah aşkına hocam, bu tip haber sitesi için açıklama yaptığınıza değmez.

PROF. DR. İLKER HÜSEYİN ÇARIKÇI'DAN ZORUNLU BİR AÇIKLAMA:

3 Mart 2016 tarihinde, bazı medya organlarında doğrudan şahsımla alakalı tamamen algı oluşturmaya yönelik, gerçeği yansıtmayan, iftira niteliğinde bir yalan haber yer almıştır. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)kurumsal kimliğini de töhmet altında bırakan bu haberin gerçeklerle uzaktan yakından alakası yoktur.

SDÜ'ye ait bir dergide yayımlanan bir makale üzerinden şahsım ve kurumum karalanmaktadır. Her şeyden önce, kamuoyuna da senelerdir açık olan ' Yayın İlkeleri'nde de çok açık şekilde belirtildiği üzere,yayınlanan makalelerin sorumluluğu yazarına/yazarlarına aittir. Makale gönderen yazarlar da bu sorumluluğu bilerek yazı göndermektedirler. Makalelerde belirtilen görüşler asla dergi yönetiminin veya Üniversitenin görüşlerini yansıtmaz. Hele hele yazılanların bizzat Rektörün görüşleri olduğunu iddia etmek ancak bir deli saçmasından ibarettir. SDÜ'de her yıl 26 dergi çeşitli aralıklarla çıkmakta ve bu dergilerde yılda ortalama 1000’e yakın makale yayımlanmaktadır. Sorumluluğun yazarlarda olduğu bu kadar makale arasından bir makale seçilerek şahsım ve kurumum adına bir algı operasyonu yürütülmekte olduğu çok açıktır.

Bu türden bir algı operasyonunun benzerinin de rektörlük seçimleri sırasında yaşandığı birçok kimsenin malumudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu türden algı operasyonlarına ve iftiralara fırsat vermeyerek şahsımı rektör olarak ataması bize olan güvenin bir somut göstergesidir. Şahsım ve arkadaşlarım Cumhurbaşkanımızın güvenini daha daileriye taşıyacak her türlü adımları atmak için tüm gayretimizi sarf etmekteyiz.

Bu bağlamda bir İnternet sitesinde yeterince araştırılmadan yayınlanan haberde, bahse konu olan makalenin dergide yayımlanması talimatının şahsımca verildiği iftirası da tarafıma atılmaktadır. Kimlerce servis edildiği bizce malum olan bu yalan ve iftiraları şiddetle reddediyorum. Şimdilik sadece şunları söyleyebilirim. Söz konusu makale bir tezden üretilmiştir. Bu tezin yazılma ve savunma tarihleri bellidir. Tezin hangi dönemde hangi komisyonlarca desteklendiği açıktır. Tezden üretilen makalenin hangi tarihte enstitüye yayımlanmak üzere verildiği bellidir. Bütün bu bilgilere basit bir habercilik refleksiyle ulaşmak mümkündür. Konuyla ilgili ayrıntılı bir bilgilendirme tarafımdan ayrıca yapılacaktır.

Bu vesileyle, Gezi olayları hakkında kişisel görüşlerimi gerçekten merak edenlere şimdilik sadece şunları ifade etmekle yetiniyorum.Şahsım kişisel olarak, Milli İradeyi itibarsızlaştırmaya çalışanları ve çoğulculuk örtüsü altında Milli İrade'ye kumpas kuranları o dönemde de kınadım ve halen de telin ediyorum. Güzel İstanbul'un duvarlarına "Zulüm 1453'te başladı" diye yazılar yazılmasını, yakılıp yıkılmış kamusal meydanlarda canlı yayın arabası enkazı önünde zafer pozu verilmesini, finans sermayesi desteği ile post modern devrim yapıldığını sanan aymazlığı, kısaca Türkiye'nin demokrasi yürüşünü yok etmek isteyen bu anlayışı kabul etmem asla ve asla mümkün değildir. Altını çizerek tekrar ifade ediyorum ki gezi olayları milli iradeye yapılmış bir saldırıdır, bir kalkışmadır.

Türk filmleri için kullanılan bir klişe vardır: Biz bu filmibir yerden hatırlıyoruz. Maalesef, hem eskide hem de şu anda, Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı hastalıklı bir nefret duyan Milli İrade karşıtı başta paralel yapı olmak üzere anti-demokratik çevreler, Rektör olarak seçilmemden önce denedikleri "ters algı yaratma" operasyonlarına kaldıkları yerden devam etmekte, eski filmi yeniden gösterime sokmaktadırlar. Bu noktada,iradesine sahip çıkanlar ile iradesine karanlık kumpaslar kuranları her zaman keskin anlayış ve feraseti ile ayırt etmeyi başarmış milletimize güvenimiz tamdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

gülkentli

06 Mart 2016 Pazar 20:35

Artık yeter hocamızın ve sdü nün yakasından düşün artık....Meczublar ve iftiracılar şunuda bilin bundan sonra tepkimiz çok daha farklı olacak...

kd

06 Mart 2016 Pazar 17:45

sayın rektörüm bu siteyi muhatap almayın, arkasındaki güçleri de çevrenize yaklaştırmayın. sonuna kadar arkanızdayız, üniversiteye huzuru siz getirdiniz, bozmalarına fırsat vermeyin. unutulmasın, meyvesi çok olan ağacı taşlarlar.

Fiscal

06 Mart 2016 Pazar 00:39

Sayın Hocam, şu Zaman müsveddesi de zamanında çok iftiralar atmıştı.. Şu anda ne halde olduklarını büyük bir zevkle tv'de izliyorum, beter olsunlar. Size bunu yapanları da biliyoruz, etraflarında adam kalmayacak selam veren. Güngörü kimin kullandığı da belli. Troykalar umduğunu bulamadığından saldırıyor galiba :) Allah yar ve yardımcınız olsun Hocam, sizi yedirmezler şu zavallıcılklara..

Bulent şen

05 Mart 2016 Cumartesi 20:46

Makaleyi yazan hoca bu ise ne der? Bir de ona sorsanız. Bu makaleyi yazan arkadaslar yazdıklarının arkasında dursunlar.

mehmet

05 Mart 2016 Cumartesi 18:08

kafeler caddesinde şimdiki black playstation ın bulunduğu binayı işletiyordu 2005 li yıllarda apart olarak ve üniversite kafe diye. altıda maç salonuydu. yanında da meşhur cavit bey vardı :). kaymakamdır lakabı, bildiğim kadarıyla eski kaymakam istifa edip ticarete girmiş. istifa kısmı istifa mı çıkartılma mı bilmiyorum.

ögrt grvli

05 Mart 2016 Cumartesi 18:08

Hocaya paralelci iftirasını atanlar şunu unutmayın yaktıgíníz can kadar sizide yakacaklar Allah búyúktúr yarína bírakír yanıníza bírakmaz..

Euphrates

05 Mart 2016 Cumartesi 15:44

Hocam, siz gelince Üniversiteye bir huzur geldi, Hozır gibi geldiniz.. Bunlar ürümeye devam etsinler, her dönemin adamı olanlar bunların arkasında. Sayın Cumhurbaşkanım da bu itlerin farkındadır zaten. Size çalışanlarınızın duası yeter. Bunlara bilgi veren yaratıkların da ne olduğunu bilmeyen yok ama avuçlarını yalamaya devam edecekler.

a

05 Mart 2016 Cumartesi 15:23

bu arkadaşın ortağını araştırın olayları çözersiniz

hakkı öcal

05 Mart 2016 Cumartesi 09:07

Makaleyi bu adama uçuran kim yada kimler. Dertleri ne? Üniversitede işbirlikçileri olmasa bu kişi nerden bilecek ki? Emniyet hukuk bu iftiracı adam ile yandaş hocaların üstüne gitsin. Yalan haber iftira atmak suçtur.

akademisyen

05 Mart 2016 Cumartesi 01:28

Bu Mehmet güngör kimdir? Gazetecimi,cemiyete üyemi,sitesindeki reklamların vergilerini ödüyormu.Kim bu adam??? Bu kadar kolaymı insanlara iftira atmak karalamak....

Ali Bilir

05 Mart 2016 Cumartesi 00:14

Prof.Dr.İlkeri hocamızı sana yedirmeyiz kendini gazeteci sanan vergi vermeyen insan sen önce sitene aldığın reklamların vergisini öde. Maliye uyuyor mu ?

nuh32

04 Mart 2016 Cuma 23:58

Bir kimse bir mümin kakkında olmayan bir şey söylerse iftiraya ugrayan kimse onu affedinceye kadar Allaü teala onu cehenneme sokar...

Öğrencilerin

04 Mart 2016 Cuma 23:49

Hocam unutma yanında bir ordu var.....Her zaman yanındayız

Ispartali

04 Mart 2016 Cuma 23:27

Secimden oncede onlarca iftirada bulundular. Sayin cumhurbaskani ise atamalarda bu orgut icindeki zavallilara hadlerini bildirdi. ALLAH her daim dogrunun yanindadir. Sormak lazim bu adama beklentisi ne yalan haberler yapiyor. Artik bu egitim kurumundan pis eller cekilsinde insanlar calisabilsin. Yolun acik olsun rektor hocam

Al 1ini

04 Mart 2016 Cuma 23:03

İftira edenlere bir çift söz etmeden evvel bakmak lazım kim diye ama öyle değil işte bu yüzden cevap vermiş. İftiracı site bol bu seherde. Para için iftira edenler biraz düşünsünler

gani32

04 Mart 2016 Cuma 22:33

Olayí biraz araştírsaydınız hocanin bu adama cevap vermedigini anlardıniz

sadık

04 Mart 2016 Cuma 21:54

Rektör hocanın bu adama ve sitesine cevap verdigini nereden çıkardınızki..

Reseast

04 Mart 2016 Cuma 21:19

Haberi yazan arkadasim, bu haber yalniz o meczubun sitesinde cikmadi. Ulusal başında da yer aldi, her ne kadar ufak bir site de olsa.. Hoca doğru bir kararla net bir aciklama yapmis, agzina saglik..

atmaca

04 Mart 2016 Cuma 21:18

İyide Bomba32 rektör hoca bu gazeteciyim denilen adama cevap vermiyorki bu zavallícıkda sagdan soldan nemalanan birisi.olayí lútfen iyi ****iz edin...

asım

04 Mart 2016 Cuma 21:05

Adamın gazetecilikle ilgisi yokki ne istiyor acaba ne beklentisi varda olmadı bu kadar şuursuzca insanlara iftira atıyor bu adam

..

04 Mart 2016 Cuma 21:01

Mehmet güngör işin suyunu çıkardın ama...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR