26 Nisan 2024 Cuma

Aman dikkat TAPUDA DOLANDIRILMAYIN

Isparta Tapu Müdürü Musa Pişken UYARDI

Isparta

Son yıllarda sayısı hızla artan gayrimenkul dolandırıcılığında suçlular, her geçen gün yeni yöntemler geliştiriyor. Yatırım amaçlı olarak Türkiye’den arsa alan ancak yurt dışında yaşayanlar ile uzun süre arsalarında işlem yapmayanları gözüne kestiren dolandırıcılar, kıymetli arsaları sahte evrakla satıyorlar.

Gayrimenkul dolandırıcılar her gün geliştirdikleri yöntemlerle başkaların ait  gayrimenkulleri sahte evraklarla satıyor.  Özelilkle yaşlı çiftlerden aldıkları vekaletlerle taşınmazlarına el koymayı yöntem olarak benimseyen   dolandırıcılar, son yıllarda, sahipsiz gibi gördükleri arsalar üzerinde yoğunlaştı. Kıymetli arsaları sahte evrakla değerinin altında fiyatlarla başkalarına satan dolandırıcılar, taşınmaz sahiplerinin korkulu rüyası haline geldi.

Isparta Tapu Müdürü Musa Pişken vatandaşları kimlik Bilgilerini ve tapu bilgilerini internet ortamında paylaşmamaları konusunda uyardı. Özellikle, yatırım amaçlı olarak Türkiye'de   gayrimenkul alan vatandaşları uyaran Pişken; bu kimselere ait belgeleri ele geçiren dolandırıcıların  gayrimenkullerdle ilgili tapuda işlem yapabildiklerine dikkat çekti.  

Isparta Tapu müdürlüğünde geçen yıllarda,  5 ayrı işlem yaptırmak için girişimde bulunan dolandırıcıların personelin dikkati sayesinde gözaltına alındığını anımsatan Pişken, " Biz vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Tapu bilgileri ile kimlik bilgilerini sosyal paylaşım sitelerinde ve internet ortamında paylaşmasınlar. Gayrimenkulü olanlar tapuda son durumunu kontrol ettirsin. Çünkü bir zamanlar yatırım olsun diye aldığınız ve değerlensin diye üzerinde bu zamana kadar hiçbir tasarrufta bulunmadığınız gayrimenkulünüz sizden habersiz bir şekilde satılmış olabilir" diye konuştu.

Pişken, kötü niyetli kişilerin sahte tapu ve benzeri belgeler düzenleyebildiğine dikkati çekerek, değerli bir mülk alan yatırımcıların kimlerle muhatap olduklarını sorgulamaları gerektiğini söyledi.  Bu tür dolandırıcılık olaylarında mağduriyetin çift taraflı yaşandığını  kaydeden Pişken “Öncelikle arsası satılan mülk sahibi mağdur oluyor. Sonra da sahteciliğin ortaya çıkmasıyla dolandırıcılardan arsayı satın alanlar. Taşınmaz sahipleri, belirli aralıklarla tapuda arsalarının son durumunu kontrol ettirmeli ve e-devlet sistemi üzerinden tapu kayıtlarını sorgulamalı” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ISPARTA

18 Ağustos 2015 Salı 15:32

ÜLKE NE HALE GELDI! VATANDAS YASLI BASLI INSANLAR SÜREKLI TAPU KONTROLÜMÜ YAPMAK ZORUNDA ; YOKSA DEVLET VATANDASIN MALINI VE CANINI KORUYACAK TEDBIRLER ALMAKMI ZORUNDA!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR