19 Mart 2024 Salı

Akşener'in partisinin Isparta ayağında çalışmalar hızlandı

MHP'de 'Akşener ihraçları' henüz açıklanmasa da ilçe ve il kongresi sürecinde kimlere kapı gösterildiği açıkça ortaya çıktı. Ekimde kurulacak yeni partide il başkanlığı için en güçlü isim Mustafa Şimşek. Parti yönetiminde ANAP, Doğru Yol ve CHP tabanını temsil edecek isimler de yer alacak. Merkez İlçe ile 7 ilçede kurucu başkanlar belirlendi. MHP'den ihraç edilen Meral Akşener ile Ümit Özdağ'ın öncülüğünü ettiği yeni parti için geriye sayım başladı. Kurucular Kurulu'nda Milletvekili Nuri Okutan'ın da olmasına kesin gözüyle bakılan yeni partinin en güçlü olduğu kentlerden birisi kayıp yaşamasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu yüzden Akşener'in liderliğinde kurulacak yeni partinin Isparta ayağında yapılan çalışmalarda ince eleyip, sık dokunuyor.

Isparta

 

MHP'DE AKŞENER İHRACI DELEGE SEÇİMİNDE YAPILDI

Milliyetçi Hareket Partisi'nde geçtiğimiz aylarda başlatılan Akşenercilere yönelik ihraç operasyonu henüz sonuçlanmadı. MHP İl Başkanı İsa Yalçın'ın Akdeniz'e yaptığı açıklamada doğruladığı ihraç operasyonu eski il başkanları, eski ilçe başkanları, meclis üyeleri ile partinin tanınmış isimlerini kapsıyor. İhraç operasyonu MHP kulislerinde özellikle Akşener hareketine destek veren partililerde büyük rahatsızlık uyandırırken MHP'nin İl Başkanlığı kongresinde ihraç işleminin gerçekleştiğini ortaya koydu.

4 BELEDİYE MECLİS ÜYESİ 2 MERKEZ İL GENEL MECLİS ÜYESİ DELEGE YAPILMADI

Zira Merkez İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan İl Delegesi listesinde Akşener hareketi içerisinde bir şekilde yer alan, ismi geçen ya da şüphe duyulan partililere yer verilmedi. Eski il başkanlarından Mustafa Şimşek, Belediye Meclis Üyeleri Muhittin Gül, Ali Sancaktaroğlu, Süleyman Gülboy, İbrahim Can, eski merkez ilçe başkanları Alparslan Ekinci, Vedat Yılmaz, İl Genel Meclis Üyeleri Cengiz Kocabaş, Kerem Aras, İzzettin Dikmen, Adnan Soylu, Mustafa Zorlu, Mehmet Şimşek gibi isimler il delegesi yapılmadı. Buna benzer partinin birçok tanınmış isminin 'Akşener irtibatlı ya da destekçesi şüphesi ile' delege listesine alınmadığı bildirildi.

ÜST KURULDA 8 KİŞİ ÇİZİK YEDİ

Isparta'ya verilen 10 kişilik üst kurul delegeliğinde de 7 kişiye yönelik 'Akşener ihracı' yapıldı. Yalvaç Belediye Başkanı Hilmi Tütüncü, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, eski merkez ilçe başkanları Alparslan Ekinci, Vedat Yılmaz, Adnan Soylu ile Nurettin Akgül yeni dönemde üst kurul delegesi yapılmadı. Zira bu kişiler Akşener'in başlattığı olağanüstü kongre sürecine imza desteği vermişlerdi. Ancak Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Bahçeli'nin yanında yer alması ve Akşener hareketine destek vermemesine rağmen üst kurul delegesi yapılmadı. MHP yönetimi, bu durumun Genel Merkezinin belediye başkanlarının üst kurula alınmaması yönündeki prensip kararından kaynaklandığını açıklamıştı. MHP'de 'Akşener ihraçları' henüz açıklanmasa da ilçe ve il kongresi sürecindeki delege ve üst kurul listesinde kimlere kapı gösterildiği açıkça ortaya çıktı.

İL BAŞKANLIĞI İÇİN EN GÜÇLÜ İSİM: MUSTAFA ŞİMŞEK

Bu arada ekim ayında kurulacak yeni partinin Isparta ayağında çalışmalara hız verildi. Hem MHP, hem ANAP hem Doğru Yol tabanı olarak değerlendirildiğinde partinin en güçlü olacağı yerlerden birisi olarak görülen Isparta'da her kesimi kucaklayacak bir teşkilat yapısı için çalışma yapıldığı öğrenildi. İl Başkanlığı için Isparta'da en güçlü aday eski MHP İl Başkanı Mustafa Şimşek. Şimşek'in iş yoğunluğunu gerekçe göstererek görev almak istemediği daha iyi bir isim bulmak için çalıştığı kulislere yansıyan bilgiler arasında. Ancak MHP'den kopan partililerin ısrarla Mustafa Şimşek ismi üzerinde durdukları, il başkanı olarak Şimşek'i görmek istediklerini üst yönetime bildirdikleri öğrenildi. Yeni partide, kuruluş çalışmasından sonraki 1 hafta veya 10 günlük süre içerisinde il başkan atamalarının yapılacağı belirtiliyor.

8 İLÇE BAŞKANI BELİRLENDİ

Ancak illerde parti kuruluşu beklenmeden ilçe teşkilatlarına yönelik çalışmalara hız verildi. Isparta'da Merkez İlçe ile Eğirdir, Şarkikaraağaç, Sütçüler, Yenişarbademli, Keçiborlu, Uluborlu ve Senirkent'te ilçe başkanının belirlendiği öğrenildi. Yalvaç, Atabey, Gönen, Aksu ve Gelendost'ta ise çalışaların sürdüğü haber merkezine ulaşan bilgiler arasında. Akşener'in yeni partisinin kurucu yönetimi içerisinde ANAP, DYP ve CHP tabanını temsil edecek kişilere ağırlıkta yer verileceği ve etkin görevlere getirileceği belirtiliyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

tahsin semerci

13 Eylül 2017 Çarşamba 14:35

sayın akşener fetocu ise neden akp tarafından tuğrul Türkeş le beraber başbakan yardımcılığı teklif edildi.bu iddiaya artık milletimiz gülüyor.fetocu olsa koray aydının,Özdağ ın ve binlerce eski ve yeni milletvekilleri, eski ve yeni belediye başkanları,eski yeni il ve ilçe başkanları,yöneticileri,meclis üyeleri,parti üyeleri kurultay için imza veren 720 üst kurul delegesi hep fetocumu.

Doğrucu Davut

10 Eylül 2017 Pazar 02:02

Gazetecilik değil sizin yaptığınız.Yeni kurulacak partide kimseye böyle bir görevde verilmedi.Siz Mustafa Şimşek adını yazarken kimden doğrulama aldınız açıklayın da inandırıcı olsun.Geçmiş dönemde yaptığı başkanlığı fiyasko olan birine neden tekrar görev verilsin.Meral hn.geldiği zaman masrafa ortak olduğu içinmi?Yoksa siz ****ardan nemalandığınız içinmi haber yapıyorsunuz.

vatanda32

22 Ağustos 2017 Salı 14:21

Evet Akşener fetöcü ama hala dışarda ve parti kuruyor. Akşenere fetöcü diyenler bir zamanlar fetö ile kucak kucağa oturanlardır. Feto ile dost oldunuz Pkk ile kardeş kardeş oturdunuz? neyiniz ak her yeriniz kara. Allahtan utanın!

yalvaçlı

20 Ağustos 2017 Pazar 11:46

meral fetöcü akp li değilim sevmemde .ama darbeden önce söyledikleri belli 15 temmuzdan sonra çok şeyler değişecek dedi yurtta sulhu ağzından düürmedi 2 gün sonra darbe oldu.

Vatandaşlık

19 Ağustos 2017 Cumartesi 15:24

Vatandaş efendi sen çok şey biliyon seni bari yapalım genel başkan ne dersin

demokrat

19 Ağustos 2017 Cumartesi 13:24

Türkiye'nin yeni bir oluşuma ihtiyacı var, Bu oluşum Merkez sağ olmalı Meral hanım bu bu oluşum için en iyi lider. Yorumlara bakıldığında herkes fetöcülükle suçluyor Meral hanımı, Adama sorarlar Menzilimiz bir yolumuz farklı diyen,Dööönnn sıla hasreti zor diyen,Ne istedinizde vermedik diyen,Muhterem hocamız hizmet adamıdır diyen,Yıllarca koruyup kollayan,Devletin her kademesine müritlerini yerleştirmesine yardımcı olan,Meral hanımmı idi.Atın atında temel dayanağı olsun.

vatandaş 3

19 Ağustos 2017 Cumartesi 10:11

vatandaş biliyor chp saadet meral hanım bunlar fetonun elinde ispatı da var hatta ve hatta ak partidende ciddi derecede hala fetocu var başbakanımız yok desede millet inanmıyor sadece erdogana inanıyoruz ak partili kişiler isterseniz her mahallede her sokakda her ailede fetocu var onları dinleyin meral hanımın leyhine nasl algı yapıyorlar

vatandaş 2

19 Ağustos 2017 Cumartesi 10:06

garip vatandaşı arkası olmayan insanlar suçlu diye ****et rahat ****urulurken bu bayan tv lerde bagıra bagıra temmuzu işaret ediyor hala soruçturma açılmadıysa diyorum ki bize bazı adli kişiler çambaza bak diyerek bu ve benzeri kişileri koruyorlarmesela kılıctaroglu kanuni suç sayılan bütün emareler mevcut iken yetkililer görmezden geliyor mesela saadetli kamalak temmuz öncesi tv lerde fetoya methiyeler dizmişti erbakan hoca lanet okurken fetoya sanmayın ki sadece chp fetonun eline geçti

vatandaş 1

19 Ağustos 2017 Cumartesi 10:00

müneccim olan aksener hanım gelecekten haberi tutmamıstır hatırlatayım bu bacınız temmuzda başbakan diyerek gelecegi görmüştur ben de dedim ki secim yok neye guveniyor diyordum külliyeye 15 bin ülkücü ile yürüyecegim demişti ülkücü derken mhp lileri kastdetmemiş sonra anlaşıldı yani kurt görünümlü çakalları demek istemiş seçim olmadan başbakanım diyen bir zaat hala adli makamlar soruçturma yapmıyorsa wallahi feto devletin en tepelerinde faal demektir kim koruyor bu kadını

Var ol sen 8 5 yassaaa

18 Ağustos 2017 Cuma 23:57

8 5 var o listede bi cacik olmaz bunlardan reis sen cok yasa her yer ak genclik....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR