25 Nisan 2024 Perşembe

AKIBETİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK ?

AKIBETİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK ?

Isparta
Akıbeti ay sonunda belli olacak:    

Haziran ayı başında yıkımı gündeme gelen ve Vali Vahdettin Özkan'ın devreye girmesiyle ötelenen Üzüm Pazarının üst örtüsünün sökülmesi konusunda Belediye'nin başvurusu üzerine 30 Temmuz'da toplanacak olan Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kesin kararım verecek.

TARİHİ ÜZÜM PAZARINDA MİLAD: 30 TEMMUZ

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun verdiği üst örtü için söküm kararının Belediye tarafından tebliğ edilmesi ile ayaklanan Tarihi Üzüm Pazarı esnafı Haziran ayını adeta diken üstünde geçirdi. Hem Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın hem de Vali Vahdettin Özkan ile görüşen esnaflar sadece kurul kararı gereği 16 Haziran'da yapılması gereken yıkımı öteleyebildi.

ESNAFLAR; "ÜST ÖRTÜ KARARI BU AY SONUNDA VERİLECEK"

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu 30 Temmuz 2014 tarihinde yapacağı toplantıda görüşerek karara bağlayacağını ifade eden esnaflar, söz konusu toplantıdan olumsuz bir karar çıkması halinde Belediye'nin üst örtüyü kaldırmaktan başka çaresinin kalmayacağını ifade ettiler.

"VALİMİZ VE BELEDİYE BAŞKANIMIZ DEVREDE"

Esnaflar, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; "Bilindiği gibi konunun geçtiğimiz Haziran ayında tarafımıza tebliğ edilmesinin ardından bizler sorunun çözümü için; Belediye'ye giderek Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile görüşmüş ardından da aynı gün Valiliğe gelip Vali Vahdettin Özkan'la görüşmüştük. Gerek Belediye Başkanımızla gerek Valimizle görüşmemizde bize bu konuda bir çalışma yapacaklarını ifade etmişlerdi. Özellikle sayın Valimiz olayla ilgileneceğini belirterek, bu konuda esnafların mağdur olmayacak şekilde bir yol bulunacağını söyleyerek, bu konuda Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri Abdullah Akdaş'ı görevlendirmiş ve bizde sayın Akdaş ile birlikte İl Özel İdaresinde Elektrik Dağıtım Şirketi olan AKEDAŞ, T. Telekom ve diğer tüm yetkililerin de katıldığı geniş kapsamlı bir toplantı düzenlemiştik.

KORUMA AMAÇLI İMAR PLANININ ASKI SÜRESİ DE DOLDU

Bizde kendilerine, aynı Belediye Başkanımıza söylediği-miz gibi, Koruma Amaçlı İmar Planı yapılarak buna uygun üst örtü yapılıncaya kadar mevcut üst örtünü kaldırılmaması talebinde bulunduk. Şimdi ise, bu Koruma amaçlı imar planının askı süresi de doldu ve plan askıdan indirildi.

"BİZ ÖNCE HATLAR KALDIRILSIN SONRA ÜST ÖRTÜ KALDIRILSIN DEDİK"

Bilindiği gibi burasının üst örtüsü 16 Haziran 2014 tarihinde yıkım kararı alınmıştı. Sorunun çözümü için o gün yıkım gerçekleştirilmedi ve belediye ekipleri sadece tutanak tutarak buradan ayrıldılar. Belediyemiz daha sonra, bizim kendilerine ilettiğimiz buranın üst örtüsünün birden bire kaldırılması halinde Üzüm Pazarı içindeki yaklaşık 120 işyerinin elektrik, telefon ve benzeri hatlarının büyük zarar göreceğini Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na bildirdi. Söz konusu kurul da bu konuyu bu ay sonu yapacağı toplantıda görüşme kararı aldı. Bu toplantıda da muhtemelen Ramazan Bayramı sonrasına denk gelen ilk mesai günü yani 30 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak. Bu toplantı bizim için yani Tarihi Üzüm Pazarının üst örtüsünün akıbetinin belirlenmesi konusunda çok önemli bir toplantı olacak.

"KURUL KARARINI BU AY SONUNDA VERECEK"

Zira, eğer kurul biraz önce bahsettiğimiz elektrik, telefon ve benzeri hatların öncelikle kaldırılmasını beklemeden direkt olarak üst örtünün kaldırıl-masına karar verirse belediye bu kararı uygulamak zorunda kalacak. Ancak, bu hatlar kal-dırılsın ondan sonra üst örtü kaldırılsın diye karar verirse bu bizim için çok yerinde bir karar olacak ve en azından bir anda mağdur olmayacağız. Tabi, bu süreçlerden sonra gelen diğer konu ise buraya Koruma İmar Planı'na uygun başka bir üst örtünün yapılması konusu" dediler.

"PLANA UYGUN BİR ÖRTÜ YAPILMASINI İSTİYORUZ" 

Tarihi Üzüm Pazarı esnafları, Pazar yerindeki üst örtünün kaldırılmaması gibi bir taleplerinin olmadığını ve sadece söz konusu örtü kaldırıldığında yerine Koruma İmar Planına uygun bir örtünün yapılmasını istediklerini yinelediler.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

memet

06 Temmuz 2014 Pazar 11:48

bu belediye başkanı yapımı devam eden belediye kültür merkezini ne hale getirdiği ortada. başkanın akıl sağlığından benim şüphem var. milyarları dökdüğümüz iş merkezi ne yazık çürümeye başladı. neden? sadece siyasi çekememezlik yüzünden. yazıklar olsun. bu harcanan emek para hepimizin.

vatandasa

05 Temmuz 2014 Cumartesi 16:28

vatandas senın orada dükkanın olsaydı asagıda yazdıgın yorumu yaparmıydın?erkek gibi delikanlı gibi mertçe cevap ver!

vatandaş

05 Temmuz 2014 Cumartesi 14:20

örtüyle mörtüyle uğraşmayın,aslında o çarşının komple yıkılması ve kaldırılması gerekir.ıspartanın meydanında böyle mezbelelik yakışıyormu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR