19 Mart 2024 Salı

AKFEN YÖNETİM KURULU BAŞKANINDAN FLAŞ AÇIKLAMA

AKFEN YÖNETİM KURULU BAŞKANINDAN FLAŞ AÇIKLAMA

Isparta

1,1 milyar liralık yatırımla, Isparta Şehir Hastanesi’nde sağlık konfora kavuştu.

 Akfen Holding 6,6 milyar liralık yatırım atağında ikinci perdeyi açtı

 • Geçtiğimiz aylarda 650 milyon liralık yatırımla Mersin Limanı’nı mega gemilerle buluşturan Akfen Holding, ikinci adım olarak Isparta Şehir Hastanesi’nin kapılarını sağlık sektörüne açtı. Projenin 12 ay, 12 günde tamamladığını söyleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Sağlık sistemine en son teknoloji ve donanımı kazandıran bir projenin içinde yer almaktan büyük gurur duyuyoruz”dedi.


6,1 milyar lira olan yatırım paketini 6,6 milyara yükselten Akfen Holding, dev projelerini tek tek hayata geçiriyor. Aralık 2016’da Mersin’de 650 milyon liraya mal olan Doğu Akdeniz Terminali’ni devreye alan Akfen Holding, Isparta Şehir Hastanesi’ni de Türk sağlık sistemine kazandırdı.Toplam 1 milyar 150 milyon liralık yatırımla Akfen İnşaat tarafından Kamu-Özel İşbirliği (PPP-Public Private Partnership) modeliyle hayata geçirilen dev proje, sağlıkta konforu en üst düzeye çıkardı. Muayene ve ameliyat için sıra beklemek artık tarih olurken, vatandaş ücretsiz olarak beş yıldızlı otel standartlarında sağlık hizmeti ile buluştu.

 Yapımını Akfen İnşaat’ın üstlendiği Isparta Şehir Hastanesi’nin resmi açılışı, Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Akfen Holding Başkan vekili ve Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın ile çok sayıda davetlinin katıldığı törenle yapıldı. Projenin 12 ay, 12 güngibi bir sürede tamamlandığını belirten Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Sağlık sistemine en son teknoloji ve donanımı kazandıran bir projenin içinde yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. Türkiye’de ve dünyada dev projelere imza atmış bir grup olarak bu yatırımla uzmanlığımızı sağlık sektöründe de göstermiş olduk. Şehir hastaneleriyle muayene ve ameliyat kuyrukları tarihe karışıyor” dedi.


 “Sırada Tekirdağ ve Eskişehir var”

Akfen Holding’in 1,5 yıl gibi bir sürede gerçekleştireceği 6,6 milyar liralık yatırım atağının içinde, şehir hastanelerinin payının 3milyar 900 milyon lirayı bulduğuna dikkat çeken Hamdi Akın, “Aralık 2017’de 1 milyar 750 milyon liralık bir yatırımla Eskişehir Şehir Hastanesi’ni hizmete açmış olacağız. 1 milyar liraya mal olacak Tekirdağ Şehir Hastanesi de Nisan2 018’de devreye girecek. Sağlık sektörünün yanı sıra Türkiye’nin hızla artan enerji talebine yanıt vermek adına; hidroelektrik, güneş ve rüzgar santralleri yatırımlarımız devam ediyor. Toplam 2 milyar liralık enerji yatırımımızı buyılın sonuna kadar devreye alacağız. Akfen Grubu olarak yatırımlarımızla istihdam seferberliğine de destek veriyoruz. Mersin Limanı’nda 300, Isparta Şehir Hastanesi’nde de 909 kişilik yeni istihdam yaratmanın gururunu yaşıyoruz. Yıl sonuna kadar enerji yatırımlarımızla birlikte bu rakam 1.359’a kadar çıkacak” ifadesini kullandı.

 İlk bebeğin tümeğitim masrafları Akfen’den

Isparta Şehir Hastanesi’nin devreye girmesi ile birlikte ilde bulunan ve oldukça eski yapıya sahip olan Kadın Doğum Hastanesi ve Devlet Hastanesi, personeliyle yeni tesise taşındı. Isparta Şehir Hastanesi’nin ilk bebeği de taşınma işleminin başladığı 18 Mart Cumartesi gecesi dünyaya geldi. Akfen Holding, Hazim ve Ayşen Aslan çiftinin ikinci çocukları Ali bebeğin tüm eğitim masraflarını üstlendi.

Kamu hastanesi statüsünde vatandaşlara ‘ücretsiz’ sağlık hizmet veren Isparta Şehir Hastanesi’nde, Sağlık Bakanlığı 25 yıl boyunca kiracı olarak yer alacak. Sistemde tıbbi hizmetlerin sorumluluğu kamuda kalırken, sağlık personelinin istihdam rejimi de değişmiyor. 909’u yeni istihdam olmak üzere tesis genelinde toplam çalışan sayısı 1.528’e çıkıyor.Tesiste bilgi işlem, güvenlik, temizlik, yemekhane ve otopark gibi bütün hizmetler, hastanenin yapım ve işletmesini üstlenen Akfen tarafından karşılanıyor.

 Artık anjiyo ve açıkkalp ameliyatları yapılabilecek

Daha önce üç binada günde 5-6 bin poliklinik hastasına hizmet verilebilirken, Isparta Şehir Hastanesi ile kapasite yaklaşık 10 bin kişiye ulaştı. Teknik yetersizlik nedeniyle Isparta Devlet Hastanesi’nde bugüne kadar yapılamayan anjiyo ve açık kalp ameliyatları gibi operasyonlar da artık Isparta Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilebilir duruma geldi.

 800 yatak kapasitesine sahip hastanede 324’ü tek, 150’si ise iki kişilik odalarda hizmet veriliyor. 221 bin 353 metrekare inşaat alanına sahip Isparta Şehir Hastanesi bünyesinde 20 ameliyathane, 131 yoğun bakım ünitesi ve 167 poliklinik bulunuyor. Tüm odalarda duş, WC, buzdolabı, çalışma masası, TV yer alırken,hastane dünyada kullanılan en son sistemlerle donatılmış durumda.

 Türkiye’nin ilkdeprem izolatörlü şehir hastanesi

Isparta’da kapılarını açan dev tesis yine Türkiye’nin ilk deprem izolatörlü şehir hastanesi olarak öne çıkıyor. Uygulanan bu sistem sayesinde; olası bir deprem anında, sarsıntının etkisi azaltılarak hastanedeki çalışmaların aksamadan devam etmesi sağlanıyor. Akıllı bina konsepti ile inşa edilen Isparta Şehir Hastanesi, trijenerasyon ve güneş panelleri sayesinde kullandığı elektriğin yüzde 35’ini kendisi üretecek altyapıya sahip. Kampüste 297 araçlık açık, 1.607 araçlık kapalı otoparkın yanı sıra helikopter pisti veücretsiz vale servisi bulunuyor.

 Isparta Şehir Hastanesi’nde öne çıkan bir başka özellik de ‘anne oteli’ uygulaması. Yenidoğan ve yoğun bakımda bebeği tedavi gören annelerin ve özellikle şehir dışından gelen hastaların konaklaması için özel bir alan oluşturulmuş durumda. Ayrıca, 4 bloktan oluşan kampüste, ihtiyacı olan her hastaya tüm tetkikleri ve tedavi süresi bitene kadar yönlendirme ve refakat için özel elemanlar yardım edecek.

 *********

 Isparta ŞehirHastanesi’nin Özellikleri:

• Toplam 221.353 metrekarede 4 blokta, 20 ameliyathane, 131yoğun bakım ünitesi, 167 poliklinik.

• 909’u yeni, toplam 1.528 kişilik istihdam.

• Her biri 24 metrekare 324 tek, her biri 30,3 metrekare 150 çift kişilik oda.

• Toplam yatak kapasitesi 800.

• Tüm odalarda WC ve duş, elbise dolabı, buzdolabı, TV,çalışma masası, yatak başı okuma ışığı, özel doktor lavabosu, gözleri yormayan bağımsız led aydınlatma, açılabilir yatak olan refakatçi koltuğu.

• 297 araçlık açık, 1.607 araçlık kapalı otopark, helikopter pisti.

• Toplam 672 kişilik 3 yemekhane, 280 kişilik 4 kafe, 160 kişi kapasiteli konferans salonu ve 4 mescit.

• Çalışanlara özel 1.000 metrekare kreş ve 150 metrekarelik spor merkezini kapsayan ek bina.

• MR, tomografi, gama kamera, kardiyak ve periferik anjiyografi, excimer lazer gibi son teknoloji ürünler.

• Türkiye’ye tedavi için gelen yabancılara hizmet verecek İngilizce ve Arapça bilen elemanlar.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

saım

26 Mart 2017 Pazar 00:25

sayın akfen başkanı hastane süreyya bilgiçle ortakmı bütün çalışan ve ıspartadaki vatandaşları huzursz hale soktunuz

süleyman

25 Mart 2017 Cumartesi 23:34

Adı şehir hastanesi niye devlet hastanesi değil ,yarın hastaneye gidip muayene olduğundan anlayacağız çantayı konyayı,şimdilik siyasi nutuklar atılıyor, yarın söylendi,flimdi,tahlildş yatak ücreti idi gerçek ortaya çıkacak o şaş şak yapnlar mahalledeki sağlık ocağına mum olacaklar

celal

25 Mart 2017 Cumartesi 22:45

Hasta kotası tutmazsa devlet akfene para ödeyecek, o paralar hepimizden çıkacak!

Karahan

25 Mart 2017 Cumartesi 18:00

Hamdi beye açıklamaları için teşekkür ederim. Devletin cebinden tek kuruş çıkmadan yapıldı deniyor, hayır olarak da yapılmadı. Peki bu adam bu yatırımı neden yaptı? Parayı nerden çıkaracak? Ben bunu anlayamıyorum.

Savaş

25 Mart 2017 Cumartesi 17:02

Hastane çok büyük. Bir yerden bir yere gitmek yaşlılar için çok zor. Askeri hastane de var. Niye bu kadar büyük hastane yapıldı. Savaş mı çıkacak yoksa.

ali

25 Mart 2017 Cumartesi 16:38

hastenede eski işçileri kendileri bırakıp çıksın diye onca eziyeti ediyorlar baktılar taşınırken çıkarsalar tepki görcekler bizde taşınsın biraz zorlarıs nasılolsa kendileri çeker gider dediler maksat eskileri yollayıp yerlerine yenilerini almak

mustafa sert

25 Mart 2017 Cumartesi 14:26

Ne oldu sayın sekreterler eskisi gibi doktor yanında bacak bacak üstüne atıp da hasta azarlayamadığınız için mi karalama ve sistemi yavaşlatarak eski sisteme dönmeye çalışyorsunuz o dönem bitti zahmet olacak ama birazcıkta çalışıverin.

Hastane mağdurları

25 Mart 2017 Cumartesi 14:13

Sayın Hamdi bey büyük yüreklilikle cevap verebilirmisiniz sağlık çalışanlarının döner sermayeleri ödenecekmi milletin kredi borcu var döner sermaye ödüyecekmisiniz bu sorunun cevabını verebilecek babayiğit varmı

Vatandaş

25 Mart 2017 Cumartesi 11:28

Hayal gerçek oldu teşekkürler böyle güzel hizmetlere sonuna kadar desteğimiz var sağolun.

Gerçekleri yakında herkes gorür

25 Mart 2017 Cumartesi 11:26

Reklama inanmayın. Çalışanlar kan ağlıyor.

Aci Gerceklerr

25 Mart 2017 Cumartesi 09:07

Acaba akfen baskani alt yuklenici guvenlik ve yonlendirme tasima personeline yapilan eziyeti zorla istifaya suruklenen iscilerdrn haberi varmi uc bes gunde 100 den fazla istifa oldu yukaridan sunu bunu yaptim demdkle degil en alttaki iscilere sahip cikmakla buyuk is adami olunur

mustafa sert

25 Mart 2017 Cumartesi 14:28

İstifa edenlerin çoğu verilen görevi beğenmediği ve doktor yanında oturmak istedikleri için istifa etti merak etmeyin onların beğenmediği iş için sırada bekleyen çokkkkkk.

Mehmet

25 Mart 2017 Cumartesi 06:16

BENDE ISPARTALIYIM AMA BIZE HIZMET YENILIK.YARAMAZ GIDIN BAŞKA BIR ILE KURUN . BIZ HIZMETI GIDELIM ORADA GÖRELIM HEMEN KARALARIZ KÖTÜLERIZ KARALAMA YAPARIZ .BIZE BU HIZMETLER HARAM KIMSE YANLIŞ ANLMASIN BENI AMA GERÇEK BU...

BUNDAN BÖYLE!

25 Mart 2017 Cumartesi 04:46

SURIYELILER HEM IYI ARAPCA HEM IYI INGILIZCE BILIYORLAR! ZATEN TAAA EN YETKILI DEMEDIMI ; IMTIYAZLA SURIYELILERE VATANDASLIK VERILECEK VE KALIFIYE OLANLAR DERHAL ISLEREYERLESTIRILECEK DIYE! 4 MILYON SURIYELI GÖCMENIMIZ VAR HALIHAZIRDA; REFERANDUMDAN SONRA ILK ETAPTA 8000 SURIYELIYE VATANDASLIK VERILECEK DENILIYOR! AYRICA DÜN RESMI GAZETEDE YAYIMLANDI DOKTORLAR MESAI SAATLERI DISINDA ISTEDIKLERI ÖZEL HASTANELERDE CALISABILECEKLER; ACABA DOKTORLAR TEK ISTE ARTIK YETERLI MAAS KAZANAMIYACAKMI?

Özel Hastene

25 Mart 2017 Cumartesi 02:08

Onca hizmet = para para

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR