26 Nisan 2024 Cuma

AKEDAŞ’A KIZINCA....!

AKEDAŞ’a kızınca kendi elektriğini kendisi üretiyor

Isparta

TEDAŞ’ın özelleştirilip AKEDAŞ olmasının ardından şirketyetkilileri Cami, Türbe demeden her yerin elektriğini kesmeye devam ediyor. Budoğrultuda Gülcü Mahallesinde bulunan Şeyh Alaaddin Efendi (Aldan Efendi)Türbesinin elektriğini kesen şirkete sinirlenen Mahalle Muhtarı Türbenin üstüneGüneş Paneli taktırdı.

 

DİNİ VE MANEVİ DEĞERLERİ DİNLEYEN YOK!

 

Kısa adı AKEDAŞ olan Akdeniz Elektrik Dağıtım AnonimŞirketi, elektrik tüketiminde olayı sadece para olarak gördüğü için, İslam Diniiçin büyük değere sahip Cami, Mescit, Türbe gibi dini yapıtların elektriğinikesiyor.

 

MAHALLE HALKININ  TEPRİSİNENEDEN OLMUŞTU

Bilindiği gibi; AKEKEDAŞ geçtiğimiz Mayıs ayında daIsparta’da 9 ve 10. Yüzyıllarda yapıldığı bilinen Şeyh Alaaddin Efendi (AldanEfendi)’nin Türbesi’nin elektriklerini de kesmiş ve bu durum mahalle halkı ileTürbeye dua için gelenlerin büyük tepkisine neden oldu.

 

“BU TÜRBENİN  MANEVİ  ŞAHSİYETİ ÇOK BÜYÜK”

Gülcü Mahallesi Muhtarı Ruhullah Dereli, konu ile ilgiliolarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Mahallemiz Meydanlığının hemenalt tarafından bulunan Mezarlığımızın içerisinde yüzyıllar önce Isparta’dayaşamış olan Şeyh Alaaddin Efendi (Aldan Efendi) Türbesi bulunmaktadır. Türbe yapısıdikdörtgen ve kiremitli bir çatı ile örtülmüş olup, yeni yapıdır. Şeyh AlaaddinEfendi, Erdebili Tarikatından olup, yukarıdaki açıklamalara göre SeydiHalifenin Halifesi (şeyhin vekili) olduğu anlaşılmaktadır.

 

“AKEDAŞ TARİHİ  TÜRBENİNELEKTRİĞİ KESTİ”

Buraya gerek il içi gerek il dışı olmak üzere her günanlarca vatandaş gelip ziyaret etmektedir. Ancak, TEDAŞ’ın özelleştirilmesininardından elektrik dağıtım işini üstlenen AKEDAŞ şirketi geçtiğimiz Mayıs ayındayani 15 Mayıs 2014 tarihinde buraya gelip tarihi türbenin elektriğini kesti.Oysa, yıllarca elektriği kesilmeyen bu türbe, zaten ne kadar elektrikyakmaktadır ki, kesiliyor. Bunu anlamak mümkün değildir. Böyle bir durum bizmahalle sakinlerini olduğu kadar türbeye ziyarete gelen herkesi derinden üzdü.

 

“TÜRBENİN ELEKTRİK SORUNUNU GÜNEŞ PANELİ İLE ÇÖZDÜK”

 

 Bu tarihi Türbeyetekrar elektrik verilmesi için AKEDAŞ Firması yetkilileriyle defalarcagörüşmemize rağmen bir sonuç alamadık ve bizde Türbenin elektrik sorununuçözmek için değişik yollar aradık ve sonunda bulduk. Bu doğrultuda;Mahallemizdeki bazı hayırsever vatandaşlarımız ile benim katkılarımla GüneşPaneli satın alarak Türbenin üzerine yerleştirdik.

 

“TÜRBEYİ  KARANLIKTAN  KURTARDIK”

Şimdi, Türbenin elektrik sorunu tamamen ortadan kalkmışdurumda. Zira, Türbenin üzerindeki Elektrik Paneli gündüz güneşten aldığıenerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüp akşam Türbe’ye veriyor ve Türbe’yiböylece karanlıktan kurtardık. Artık gerek mahalle sakinlerimiz gerekse iliçinden ve dışından gelen ziyaretçilerimiz karanlık ortamda dua etmektenkurtuldular ve güneş panelinin üretmiş olduğu elektrikle rahatlıklı dualarınıedebilmektedirler” dedi.

“PARKI DA GÜNEŞ  PANELİYLE AYDINLATIYORUZ”

 Gülcü Mahallesi Muhtarı Ruhullah Dereli, AKEDAŞ FirmasınınTürbenin elektriğini kesmekle kalmayıp Mahalle Meydanlığında bulunan vevatandaşların dinlendiği bankların bulunduğu parkın elektriğini de kestiğini veparktaki elektrik sorununu aynı Türbe’deki gibi güneş paneli sistemiyleçözdüklerini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yurttaş

10 Ekim 2014 Cuma 12:19

AKP tarafından özelleştirilen kamu kurumlarının yeni patronları vatandaşların cebinden nasıl daha fazla para alırım derdindeler.

Ziya

10 Ekim 2014 Cuma 09:59

borcumu ödedim 4 gündür gelip açmıyorlar elektriği vicdansızlar.

musafir

09 Ekim 2014 Perşembe 20:25

bundan iki ay önce idi benim elektrik sayacımı okuyamadıkları için bende saatın endekslerini yazıp gönen akdeniz elektrik bürosuna ****ürüp kaydedilmesini ve tahakkuk eden faturamıda hemen ödeyeceğimi söyledim.orada bankoda oturan sanırım yeni işe başlamışki genc birisi ..biz kayıt yapamayız yasak.. dedi peki ben faturamı zamanında nasıl ödeyeceğim dediğimde ..onu ben bilmem..dedi. aynı gün keçiborlu akdeniz burosuna baş vurduğumda endeksi kaydedip faturamıda tahsil ettiler.bu yasak gönen içinmi.

Musa

09 Ekim 2014 Perşembe 16:30

Bu akedaş yetkililerine ALLAH vicdan merhamet versin. Benimde evimin elektriğini kestiler, parasını ödediğim halde 1 hafta sonra elektiriğimi açtılar. 1 hafta çocuklarım mum ışığında derslerine çalıştılar. gönüllerini para sevdası kaplamış onların.

kimsin

10 Ekim 2014 Cuma 00:34

Bir hafta çocukların mum ışığında ders çalıştıda siz niye gidip elektriğinizin açılmadığını söylemediniz.Demekki borcunuzu yatırmadınızki enerjiniz açılmadı.Adam para verdi TEDAŞ,ı satın aldı. devlet alacağını AKEDAŞ,dan bir gün sonra alayım demiyor,günü gelince parasını alıyor.sizde günü gelince yatıracaksınız,problem olmayacak

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR