25 Nisan 2024 Perşembe

AKCİĞERİNDEN DEV KİTLE ÇIKTI

AKCİĞERİNDEN DEV KİTLE ÇIKTI

Isparta

Isparta'da solunum yetmezliği nedeniyle hastaneye başvuran 91 yaşındaki kadının akciğerinden 2.5 kiloluk kitle çıkarıldı.

Isparta'da Fadime Ulutaş, 4 gün önce solunum yetmezliğinedeniyle Isparta Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu. Önce yoğun bakımaalınan Fadime Ulutaş, ardından yaklaşık 3 saat süren ameliyata girdi.Ameliyatın ardından Ulutaş'ın akciğerinden 25 santim büyüklüğünde ve 2.5 kiloağırlığında kitle çıkarıldı. Hastanın acile başvurduğunda ciddi solunumsıkıntısı yaşadığını belirten Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Sedat Güneş,kadını zorunlu ameliyata aldıklarını anlattı.

AMELİYAT 3 SAAT SÜRDÜ

Vücudun sol tarafındaki kitlenin akciğer üzerinden kalbebaskı yaptığını söyleyen Op. Dr. Güneş, "Hastayı ameliyattan önce yoğun bakımda yaşam destek ünitesine bağladık. 1 gün süreyle burada takip edildi.Hazırlıklardan sonra ameliyata geçtik. 3 saat süren zorlu bir operasyon oldu.Sonunda 25 santim büyüklüğünde 2.5 kilo ağırlığında kitle çıkarıldı" dedi.

Kitlenin kaburga ve kaburga zarlarından beslendiğini aktaranOp. Dr. Güneş şöyle dedi:

"Ameliyat esnasında 3 kaburgayı kısmi olarak çıkarttık.Kitle bölgesine giriş buradan yapıldı. Kaburgalar çıktığı için geniş bir alanda boşluk oluştu. Sentetik bir yama yerleştirdik. Hastamızın ameliyat sonrasıağrıları olmaması için 2 gün genel durumunu toparlamasını bekledik. Sonra yaşam destek ünitesinden ayırdık. Oksijen alma oranı yüzde 80'in üzerine çıktı."

MEHMET ERÇAKIR - ALİ ÇEVİKBAŞ ISPARTA DHA

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

TANSEL

20 Eylül 2014 Cumartesi 01:04

TANIDIĞIM EN HARİKA CERRAHLARDAN BİRİRSİ SEDAT HOCA. HARİKASIN SEDAT HOCAM ELİNE SAĞLIK .....

hoca

19 Eylül 2014 Cuma 12:26

Eline sağlık Sedat heryerde başarını gösteriyorsun.....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR