16 Nisan 2024 Salı

Ak Partili Özel: Her Mahkeme Kararını Kadroya Geçirirsek Bunun Adı Popülizm Olur

TBMM Genel Kurulu’nda HDP’nin Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçilerin sorunlarının araştırılması üzerine verdiği önerge görüşüldü.

Siyaset

 

 

TBMM Genel Kurulu’nda HDP’nin Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçilerin sorunlarının araştırılması üzerine verdiği önerge görüşüldü. Önerge üzerine söz alan AK Parti Isparta MilletvekiliRecep Özel, “Kaç işçiye kadro verileceği, o işte kaç işçinin çalışacağıstandart norm kadrolar bellidir. Her mahkeme kararını biz kadroya geçirirsek bunun adı popülizm olur.” dedi. taşeron işçilerin sorunlarının araştırılması önergesi AK Partili milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

 

TBMM Genel Kurulu’nun 81. birleşimi saat 14.00'te yoklamasızaçıldı. Birleşimi TBMM Başkan vekili Sadık Yakut yönetirken katip üyeler Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Tokat Milletvekili Dilek Yüksel. BaşkanlığınGenel Kurula sunuşları yapıldı. Meclis araştırması açılmasına ilişkin üç önergeokunarak bilgiye sunuldu. HDP Grubunun Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçilerin sorunlarının araştırılması önergesinin gündeme alınması önerisi görüşülmeye başlandı. Önerge üzerine sırasıyla HDP Şırnak MilletvekiliAdil Zozani, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, CHP Ankara Milletvekili İzzetÇetin ve AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel söz aldı.

 

AK Parti hükümetlerinden önce de taşeron uygulamasınınuygulamaya girdiğini ve çoğu iş yerinde gerek hizmet alımı şekliyle gerek başkaşekillerde uygulandığını belirten Ak Parti Isparta Milletvekili AdaletKomisyonu Üyesi Recep Özel, “Tabii, bunun aksayan yanları çok olmuştur. Aksayanyanlarını düzeltmek, evet, iktidarın görevi. Bu taşeron işçilerle ilgili olarak birtakım düzenlemeleri özel hukuk anlamında burada yaptık.” dedi.

 

Taşeron işçilerin almış oldukları ücretlerin eksiksiz birşekilde hesaplarına yatırılmasına dair düzenlemeyi meclisten geçirdiklerini belirten Özel, “Bunların ücretli yıllık izinlerinin kullandırılması gibi birtakım iş güvencesi sağlayan tedbirleri buradan geçirdik. Tabii, burada şöyle bir şeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum: Bu taşeron uygulamasına bir mahkeme kararı verdi diye hemen onların devlette kadroya alınması... İşçilerin ne şekilde kadroya alınacağının mevzuatı var, uygulaması var. Böyle her mahkeme kararındaki uygulamayı biz kadroya alacak olursak bunun adı ‘popülizm’ olur, bunun adına.”diye konuştu.

 

Kaç işçiye kadro verileceği, o işte kaç işçinin çalışacağının standart norm kadrolarının belli olduğunu kaydeden Özel, “Her mahkeme kararını biz kadroya geçirirsek bunun adı popülizm olur. Şimdi,devlette norm kadronun ne olacağı uygulamalarıyla belli. Kamuda hangi işlerdehizmet alımı yapılacağının öncelikle Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenmesi gerekiyor. Onun da en kısa sürede -inşallah- belirlenmesi gerektiğinin buradaaltını çizmek istiyorum. Artık her işte hizmet alımı ve taşeron uygulaması yapılamayacak, hangi işlerde yapılacağı Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenecek.Yardımcı işler ile asıl işler arasında net bir hat olmadığı, net bir ayrım olmadığı için yaşanan karmaşalık yargıya intikal etti. Evet, ortada bazı yargıkararları var. Bu yargı kararlarının hangi hükümle verildiği, hangi şeylerde nasıl bir uygulama yapılacağı, bu kararların nasıl yerine getirileceği, burada mağdur olan işçilerin mağduriyetinin nasıl giderileceği noktasında bir çalışmada Hükûmet tarafından yapılmaktadır. Bu, mahkeme kararlarının hiçbir zaman uygulanmayacağı anlamında da değildir. Hangi usulle, hangi yöntemle… Buradaeğer mağdur edilen işçi arkadaşlarımız, kardeşlerimiz varsa bunlarla ilgili dedüzenleme yapılmaktadır. Asıl iş nedir, yardımcı iş nedir; burada bir çalışmayı Bakanlık yapmaktadır. Kısa süre içerisinde bunlarla ilgili bir düzenleme gelecektir. Bundan dolayı da herkesin müsterih olmasını arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Sayın vekil

24 Mart 2015 Salı 13:59

Eyy sayın vekil bunca yıldır siyaseti takip ederim ancak bu Isparta sizin gibisini ne görmüştür ne de duymuştur. Şöyle ki; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU'na metiyeler düzüp onu öveceğim derken Sayın Demirel'e sataşmanız sizin ne kadar kaliteli kişilik olduğunuzu tüm Ispartaya gösterdiniz. Size oy verdiğim için kendimi hiç bir zaman af etmeyeceğim. Sizi ne AKP ye, ne de Ispartalı seçmene; sadece ve sadece ALLAHa halave ediyorum.

ali

24 Mart 2015 Salı 13:06

siz kadroya geçirmeyin.biz 7 haziranda kadrolara geçireceğiz sizleri.boş kadrolara

sa na ne

24 Mart 2015 Salı 12:22

anladın değil mi içimden geçenleri bir bilsen

Kağan

24 Mart 2015 Salı 08:15

hiç kimse kusura bakmasın işin doğrusunu söyleyelim. herkes hastaneye postaneye karayoluna şuraya yada buraya girerken buranın asgari ücretli şirket işçisi olmayı kabul ederek giriyor. kadro neden gelmiyor şeklinde veryansın etmeyelim. hastanelerde kimi çalışanların kadroludan daha az çalıştığınıda biliyorz. şu anda da sendikal haklarla maaş düzenlemeside yapılıyor. millet 85 90 kpss puanıyla yerleşemezken(kumpasla girenleri tenzi tutarım) şirketten kadroya geçerse ne kadar etik olur.

Neyi Geçiremiyorsun

24 Mart 2015 Salı 00:57

Sen mahkeme kararını tanımıyormusun ya.Senin partinin görüşü böyle,sizin şçi gariban diye bir derdiniz yok ki

xxbilgin

23 Mart 2015 Pazartesi 23:28

recep özel sen akpartili olmayan ve akpartiye küfür eden insanları işe aldıkça senin için dua edenlerin kalbi daima sana kırık olacak ve vebal seni çökertir alma mazlumun ahını ahaste ahaste çıkar. dikkat et ya inanarak yaşa yada yağcılara ve yalancılarla ol dünya fani cennet bakidir sayın recep özel şu andaki tek akpartili vekil sensin evet sensen o zaman icraatlarını ve davranışlarınla insanların gönlünde taht kur

Ahmet YÜCEL

23 Mart 2015 Pazartesi 21:21

PARDON SEN VEKİLLİKTEN ÖNCE MESLEĞİN OLAN AVUKATLIK MESLEĞİ NE İŞLE UĞRAŞIR HANGİ KONULARLA İLGİLENİR BU MESLEĞİN MİSYON VE VİZYONLARI NELERDİR. ETİK İLKELERİ NELERDİR RECEP ÖZEL BEY HELE BU KONUDA İZAHAT YAPTA ÖĞRENMİŞ OLALIM.

yok ya

23 Mart 2015 Pazartesi 21:17

doğru her mahkeme kararlıyı geçiremezsin senin torpilin olması lazım değilmi?

MEVSİLİK

23 Mart 2015 Pazartesi 20:46

Sen şimdi mahkeme kararını tanımam diyorsun öylemi.Birisi bir suç işlese mahkemede cezasını kesse,sen YÜRÜTMENİN BAŞI olarak mahkemenin verdiği her kararı uygulayamam diyeceksin .Gerçi senin zihniyetin böyle bir zihniyet ama 7 Haziranda dersinizi alacaksınız.O zaman adalet herkezden çok size lazım olacak.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR