26 Nisan 2024 Cuma

AK PARTİ SEÇİM TAKVİMİ 3 DÖNEM KURALI RAFA KALKTI

AK PARTİ SEÇİM TAKVİMİ 3 DÖNEM KURALI RAFA KALKTI

Isparta

AK PARTİ SEÇİM TAKVİMİ 3 DÖNEM KURALI RAFA KALKTI

 

AK Parti'de seçim takvimi çerçevesinde aday adayı başvurulan bugün sabah 08.00'den itibaren başlayıp, 3 Eylül Perşembe günü saat 19.00'a kadar tamamlanacak. Aday adaylığına üç dönem kuralı takılan eski milletvekillerinin yanı sıra 7 Haziran çimlerinde üçüncü dönemini dolduran milletvekilleri de başvurabilecek. Tüzükte yapılacak düzenleme ile Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç bu dönemde milletvekili listesinde yer alma hakkına sahip olacak. Ak Parti'de aday tespit ve sıralamasıyla ilgili daha öncede olduğu gibi yine merkez yoklamasıyla adaylar belirlenecek. Başvurular Ak Parti'de de bugün başlıyor ve 3 Eylül Perşembe akşamına kadar milletvekilliği aday adaylığına başvuru yapılabilecek. Aday adaylarından başvuru ücreti olarak7 Haziran seçimindeki uygulama devam edecek. Erkek adaylar 5 Bin Lira ödeyecek.

 

Kadın adaylar 2 bin 500 yüz lira ödeyecek. Engelli adaylar ödeme yapmayacaklar. Engelli aday adayları için engellilik tespiti gerekiyor.Raporlarını getiren engelli aday adaylarından herhangi bir ödeme alınmayacak.Ak Parti'de aday adaylığı başvuruları genel merkeze yapılabileceği gibi herhangi bir il başkanlığına da yapabilecek. Ak Parti Milletvekili aday listelerini daha önce olduğu gibi komisyonlar kuracak ve değerlendirecek.Komisyon değerlendirmeleri 18 Eylül akşamına kadar tamamlanacak. 18 Eylülde ise Yüksek Seçim Kuruluna aday listeleri sunulacak.

 

12 EYLÜL'DE BÜYÜK KONGRE YAPILACAK

 

CHP 1 Kasım seçimleri nedeniyle başlayan kongre sürecini askıya almış ve kongreleri 1 Kasım seçimlerinin ardından yapacağını duyurmuştu.Ak Parti ise 12 Eylül'de yapacağı büyük kongre hazırlıklarını sürdürüyor. Ak Parti 12 Eylül'de yapılacak kongreyi seçim startı olarak değerlendirmeyi planlıyor. Seçimle ilgili ilk mesajların büyük kongrede verileceği belirtiliyor.

 

3 DÖNEM KURALI ASKIYA ALINDI

 

Ak Parti 1 Kasım seçimleri için 3 dönem kuralını da rafa kaldırdı. 7 Haziran seçimlerinde 3. dönemini dolduran 80 kadar Ak Partinin kurmay ismi 1 Kasım seçimlerinde yeniden aday gösterilebilecek. Bunun yanından 7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilmesi nedeniyle 3. dönemini doldurmuş isimlerin ise 1 Kasım seçimlerinde yeniden aday olabileceği açıklandı. Ak Parti'de oluşturulan bir tüzük komisyonu bu ada düzenleme yapmak için çalışmalarını sürdüren 3 dönem kuralının askıya alınması nedeniyle dönemde 3.dönemini dolduran Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç 1 Kasım seçimlerinde de gösterilebilecek.

 

ADAY ADAYI OLMASI BEKLENEN İSİMLER

 

Ak Parti'de 1 Kasım seçimlerinde Milletvekilliği başvurusu yapacak isimlerin başında 7 Haziran seçimlerinde listelerde yer alan isimler geliyor. Recep Özel, Süreyya Sadi Bilgiç, İsmail Özdemir ve Ayşe Usta'nın aday adaylığına kesin gözü ile bakılırken 23 Dönem Milletvekili adayları listesinde 3. sırada yer alan Doç Dr. Suat Kolukırık'ın aday adaylığına başvurmayacağı ifade ediliyor. Bunun yanı sıra Haydar Kemal Kurt, Tahir Alan, Ahmet Kayabağ,Uğur Büyükçulcu, Said Dilek gibi isimlerinde milletvekili aday adaylığına başvurması bekleniyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

fearles

01 Eylül 2015 Salı 16:45

1-İsmail Özdemir 2 Tahir alan 3 suat kolukırık sait dilek

Duyarlı vatandaş

01 Eylül 2015 Salı 15:25

1-Tugrul Türkeş2-Suat Kolukırık3-Orhan Özdamar4-?

vatandaş

01 Eylül 2015 Salı 15:25

suat bey 4 ü çıkartır ama kelek kesenler var

akp

01 Eylül 2015 Salı 15:23

arkadaşlar sil baştan olursa olur

MÜBAREK İNSAN

01 Eylül 2015 Salı 13:00

Bu sözlerimi lütfen dikkate alın. Bizim partinin en büyük sorunu millet vekilleri falan değil. Vekillerin etrafındakiler. Teşkilatta bulunan sonradan partiye geçen akpliler. Bizlerde güç zehirlenmesi oldu. milleti tepeden bakar olduk. Ukalalık, kendini bilmezlik aldı yürüdü. karşımızdaki insanları hor ve hakir görmeye başladık. Allah var vekillerimizin nesi var. Millete karşı ****et nazik ve candan davranıyorlar. İşlerini yapmaya çalışıyorlar. Fakat bazıları var ki hal ve harekeleriyle oy

Hoyran ovası

01 Eylül 2015 Salı 12:46

Tahir Alan 1. sıra olursa AKPARTİ Isparta da daha fazla oy alır.

ıspartalı

01 Eylül 2015 Salı 11:57

AK PARTİ mizin göremediği ilk isim Mahmut BİLGİÇ ikinci isim ise Suat KOLUKIRIK

ıspartalı

01 Eylül 2015 Salı 01:29

tayırşükrü ismail sayıt kesin kesin 4 aday siler süpürür ama şimdikiler olursa 2 sorlar oda tayıp cumur başkan hatırı

Yalvaçlı

31 Ağustos 2015 Pazartesi 17:10

Adam gibi adam AVUKAT TAHİR ALAN inşallah genel merkez hatasının farkına varır ve sizi aday yapar.....

Vatandaş

31 Ağustos 2015 Pazartesi 16:50

Oyumuzu yüzde on düşürdüler.Döördünede hayır.

vatandaş nilgün

31 Ağustos 2015 Pazartesi 16:18

Tahir ALAN kardeşimizin 1. sırada yer alması çok isabaetli olur

oğuz

31 Ağustos 2015 Pazartesi 15:10

belki şahsi düşünüyor olabilirim ama ben İsmail Özdemirin çok yardımını gördüm geçmişte, gerçi sadece ben değil Ankaraya giden tüm Ispartalılara yardımları olmuştur.hem bilgi ve tecrübesiyle, hem de ilgi ve alakasıyla BİRİNCİ sırayı hak ediyor bence.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR